Patatesler nasıl saklanır?

Patates, toprakta yetişen bir sebze olduğundan dolayı patatesi evde saklamak oldukça özen gerektirir. "Yasemin.com" ekibi olarak patatesin saklanması ile alakalı sizlere püf noktalar sunuyoruz.

Gün ışığı ve ısı patatesteki solanin üretimini tetiklediği için patatesler toprağın altında güvenli ve sağlıklı bir şekilde yetişirler. Bu nedenle, patatesin saklama biçimine dikkat etmek gerekir.

İşte, patatesi saklamanın en pratik yöntemleri...

Patatesleri asla su ile temas ettirmeyiniz. Çünkü; patatesler yıkandıktan bir süre sonra kullanılmazsa çürümeye başlar.

Patatesleri güneş ışığından ve nemden korumak için bir kat gazete kağıda üzerine yerleştiriniz. Güneş ışığı patateslerin rengini yeşile çevirmesi ile beraber filizlenmesine neden olur. Filizlenen patates çürümeye yüz tutar.

Patatesleri uzun süre saklamak için her zaman tekrarlanan yanına soğan ya da sarımsak gibi farklı sebzeleri koymak gibi hataları yapmayınız.

Patatesin rengi değişmiş, çatlak ve bozuk gözüken patatesleri hemen tüketmek için ayırınız. Aynı bölmede tutmayınız sağlam olanları da bozabilir.

Patatesleri havadar ve geniş bir sepete koyunuz.(temiz ve kuru bir karton kutusuna da koyabilirsiniz)

Kutuda saklanan patateslerin kutu kenarına hava delikleri açınız. Daha sonra kutunun altına gazete kağıdı seriniz ve patatesleri üste üste dizmek yerine tek sıra halinde diziniz.

Patatesleri saklamadan temiz ve kuru bir bulaşık süngeri veya fırça ile patateslerin yüzeyindeki kir ve toprak birikintilerini temizleyiniz.

Patatesleri saklarken bodrum katı gibi karanlık alanları tercih ediniz. Buzdolabı derecesi patatese aşırı soğuk geleceğinden buzdolabında kesinlikle saklamayınız.

Paspas nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Paspas nasıl temizlenir?
Akvaryum nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Akvaryum nasıl temizlenir?

BİR YORUM YAPIN 0