Akvaryum nasıl temizlenir?

En çok tercih edilen evcil hayvanlardan biri olan balıkların bakımı her ne kadar kolay olsa da tek sıkıntıları yaşadığı akvaryumun temizliğidir. "Yasemin.com" ekibi olarak akvaryumun temizliği konusunda püf noktaları sizin için derledik...

Balıklar yapısı gereği narin hayvanlar olduğu gibi bakımları da oldukça zahmetlidir. Bazı pratik çözümler sayesinde temizliği konusunda sıkıntı yaşamamanız için "Yasemin.com" ekibi olarak bu bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

İşte, akvaryumun temizliği konusunda yapmanız gerekenler...

Kirli akvaryum suyu balıklarınız açısından oldukça sağlıksızdır. Bunun için, akvaryumunuza 1 veya 2 adet su filtresi ilave ediniz. Filtreleri haftada bir temizlemeyi ihmal etmeyiniz. Akvaryumda balığın ihtiyacı olan diğer aparatlar ise  22-24 derece arası su ısıtıcısı ve hava motorudur.

Akvaryumun içine koyacağınız yapay bitkiler, doğal kayalar adeta bir deniz görünümü sağlayacak ve balıklarınızı mutlu edecektir. Balıklar zemindeki taşlarla çok fazla oynadığından zemin seçimini balıkların yutamayacağı, büyük çakıl taşlarından tercih edebilirsiniz.

Balık başına sabah 3 kere, akşam aynı şekilde 3 kere verebilirsiniz. Yemin cinsi pelet ise sabah 1kez, akşam 1kez olarak besleyebilirsiniz. Ayrıca balıklarınıza haftada 1kez haşlanmış ıspanak veya karides gibi canlı yemlerinden verebilirsiniz.

- En önemli bir husus ise acil bir durum olduğu takdirde müdahale etmeniz için balığınız ile her an göz temasında olunuz. 

Bazı durumlarda su filtresi, çakıl taşlarının arasında sıkışıp kalan dışkılara fayda sağlayamadığından suyun çabuk kirlenmesine neden olabilir.Bu sorunu haftada 1 dip temizliği yaparak engelleyebilirsiniz. Dip hortumu yardımıyla çakıl taşlarının arasında sıkışan dışkıları ve artık yemleri kolayca çekebilirsiniz. Koku olmaması ve balığın hijyeni açısından akvaryumun taşlarını ve tüm aksesuarları haftada bir temizlemeye özen gösteriniz.

Not: Balıkları yalnızca anlaşabilecekleri türden olanlarla birlikte besleyiniz. Aksi halde kavgaya tutuşabilir ve birbirlerine zarar verebilirler. Ayrıca Balıkların yemekte zorluk çekmesi için kalın yapraklı, köklü ve sert yapay bitki aksesuarlarını tercih ediniz.

Hangi yağ hangi yemekte kullanılmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Hangi yağ hangi yemekte kullanılmalı?
Patatesler nasıl saklanır?

İLİŞKİLİ HABER

Patatesler nasıl saklanır?
Dünyaca ünlü" Bohem dekorasyonu"

İLİŞKİLİ HABER

Dünyaca ünlü" Bohem dekorasyonu"

BİR YORUM YAPIN 5

Doğukan 5 yıl önce

Lan bütün blue lepisteslerim oldu lan Yanlış temizleme yüzünden

Ozan 5 yıl önce

Tamamen yanlış bilgi hangi balığa hangi türe göre şu derecesi veriyorsunuz insanlara herkesi yaniltiyorsunuz yanlış bilgiler veriyorsunuz kimse bunu okuyup ta akvaryumunu ziyan etmesin

Toplam 3 beğeni

Savaş 5 yıl önce

Çoğunluğu yanlış bilgi. Yapmayın.

Toplam 8 beğeni

Tuncay 5 yıl önce

Uygulamayın.

Toplam 7 beğeni

Yusuf 5 yıl önce

Hep yanlış bilgi bunlar

Toplam 7 beğeni