Hangi yağ hangi yemekte kullanılmalı?

Yağlar, mutfaklarda en az şeker, su, tuz kadar önemli bir malzemedir. Ancak bu malzemeyi doğru yerlerde kullanmamız gerekir. "Yasemin.com" ekibi olarak hangi yağın hangi yemekte kullanılacağını sizlerle paylaşıyoruz.

Hangi yemeğe tatlıya hangi yağın daha çok yakıştığını bilmeniz mutfaktaki yemeğin bir çok sırrını çözebilir. Yaptığınız her tarifin daha lezzetli, daha nefis olması için "Yasemin.com" ekibi olarak hangi yağın hangi yemekte kullanılacağını sizlerin bilgisine sunuyoruz.

İşte, hangi yağı hangi yemekte kullanacağınıza dair bilgiler...

- Tereyağı; hamur işlerinde harika bir yardımcı olur. Beşamel gibi sosların kaynağını tereyağı oluşturur. Kurabiyelerde, poğaçalarda ve kek çeşitlerinde aradığınız o inanılmaz tadın sırrı tereyağından geçiyor. Çünkü tereyağı, gluten oluşumunu en aza indirgeyerek nemin içeride kalmasını sağlar. Tereyağı etli yemekler için oldukça vazgeçilmez bir lezzet olarak tercih ediliyor.

- Zeytinyağı, salatalara oldukça lezzet katan bir yağdır. Hem sağlıklı olması hem de kilo aldırmayan bir yağ olduğu için kızartmalar için de tercih edilmektedir.

Not: Zeytin yağında kızartma yaptığınızda yağın iyice kızarmasını bekleyiniz. Aksi taktirde yaptığınız kızartma çok yağ çekebilir.

- Poğaçaların, böreklerin hamur işlerinin içine en güzel giden yağ margarindir. Margarin yağının son zamanlarda çıkan çeşitlerini de hamur işi servislerinizde deneyebilirsiniz.

- Bakliyat yemekleri için mısır özü ve ay çiçek yağını tercih edebilirsiniz. Diğer yağlara oranla daha az baskın tatları olduğundan yemeğin tadını esas alabilirsiniz.

French Press nedir ve nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

French Press nedir ve nasıl kullanılır?
Paspas nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Paspas nasıl temizlenir?
Akvaryum nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Akvaryum nasıl temizlenir?

BİR YORUM YAPIN 0