Yumurta kokusu nasıl giderilir? Yumurta kokusu için kesin çözüm

Yumurta, besin değeri oldukça yüksek bir besindir. Ancak kokusu çoğu insanın hoşuna gitmeyebilir. Kullanım alanı bu kadar fazla olan bu yumurtanın en rahatsız eden sorunu yapılan yemeklerde çıkan yumurta kokusudur. Peki yumurta kokusu nasıl giderilir? "Yasemin.com" ekibi olarak etrafa dağılmış bir yumurtanın veya yumurta yedikten sonra kokusunun eşyalara sinmesi ile alakalı sizlere öneri sunuyoruz.

Yumurta çok önemli bir protein kaynağı olmasının yanı sıra uzun süre tok tutma özelliğine de sahip en sağlıklı besinler arasında yer alıyor. Yumurta aynı zamanda girdiği bütün yemeklerin tadını güzelleştiren, kıvam verici özelliği ile başta tatlılar başta birçok tarifin de vazgeçilmez ana malzemelerinden biridir. Bu yüzden kahvaltılarda, keklerde, terbiyeli yemeklerde, çorbalarda ve daha birçok üründe yumurtayı görebilirsiniz. Tatlılarınızın içinde kullandığınız, haşlamak istediğiniz ya da yemeklerin içine koyduğunuz yumurtaların kokma sebeplerinden bir tanesi kullandığınız yumurtanın bayat olması ve yeterince taze olmamasındır. Yumurta tazeliğini kaybettikçe rengi farklılaşır, kokusu da ağırlaşır. Bayat ve kullanılamayacak hale gelmiş yumurta ise çok kötü kokar. Bu nedenle kullandığınız yumurtaların bayat olmamasına özellikle özen göstermelisiniz. Yumurtalarınız tazeyse bu kokunun olma ihtimalini en aza indirmiş olursunuz. Yumurtanın kokmasına neden olan bazı nedenler vardır. Çürük olması veya taze olmaması ile alakalı olabilir. Her yumurta kokuyor diye bir genelleme olmayacağı bir yerde kalıntısı kalan her şey gibi yumurtanın da kokması beklenir bir durumdur.

İşte, yumurta kokusunun nasıl çıkacağına dair bilgiler...

- Yumurtalar fazla pişirildikleri zaman koku ortaya çıkarırlar. Ne kadar çok pişirilirse koku o kadar fazla olur. Bu nedenle yumurtayı haşlamayı istiyorsanız kaynar suyun içinde bekleterek pişirebilirsiniz.

- Soğuk su, yumurta kokusuna olumlu etkili gösterir. Pişmiş olan yumurtayı soğuk suyun altında ne kadar çok tutarsanız, kokusunun giderilmesi de o kadar çabuk olur.

Haşlanmış yumurta kokusu nasıl geçer

Haşlanmış yumurta kokusu nasıl geçer

- Kırılmış yumurtanın olduğu olan odanın kapısını kapatıp diğer odalara yayılmasına engel olunuz. Daha sonra pencereleri açınız. Odanın her köşesine küçük kap koyunuz. Her kabın içine bir miktar karbonat ekleyiniz ve belli bir süre bekleyiniz. Karbonatın koku emme özelliği ile odadaki yumurta kokusunu giderebilirsiniz.

- Odanın her köşesine bir miktar kum serpiniz ve bekleyiniz. Kum odadaki yumurta kokusunu belli bir süre çekecektir. Koku kaybolduktan sonra elektrikli süpürge ile süpürebilir ardından parfümlü yer deterjanı ile yerleri silebilirsiniz.

İşte bu kadar...

Bebeklere ne zaman kuymak verilir? Bebekler için kahvaltılık muhlama tarifi! Mısır unu maması

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklere ne zaman kuymak verilir? Bebekler için kahvaltılık muhlama tarifi! Mısır unu maması
Blender nasıl temizlenir? Blender temizlemenin püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Blender nasıl temizlenir? Blender temizlemenin püf noktaları

BİR YORUM YAPIN 2

Yunus 5 yıl önce

Haha :) bu kadar rezillik çekilir mi bir yumurta için ?

Toplam 6 beğeni

Ayşe 2 yıl önce

O kadar kötü kokuyor ki şuan o kokunun gitmesi için herşeyi yaparım. Kolay değil parkeye 4 yumurta kırıldı. Kokusu lanet bişey

Toplam 0 Beğeni