Hangi çiçekler böcekleri evden uzak tutar?

Böcek sayısının artış gösterdiği yaz aylarında, zararlı kimyasallar kullanmadan ve doğanın dengesiyle oynamadan evinizden uzak tutmak için hangi yöntemleri uygulamalısınız? Böcekleri evinizden kovan çiçekler hangileridir? İşte, o çiçeklerin isimleri...

Bazı bitkiler evlere enerji dağıtmasıyla, bazı bitkiler evlere canlılık kazandırmasıyla bilinir. Birtakım bitkiler ise evlerde beslenmemesi gerekmektedir. Çoğu bitkinin faydaları olduğu gibi zararları da vardır. Evde hangi bitkiler beslenmemelidir? Hangileri zararlıdır haberimizin içeriği için sayfamıza göz atınız. Bazı bitkiler böceklerin ev ortamından uzak tutulması için beslenebilir. Bu tür çiçekler pencereye yakın konulmalıdır. Böceklerin en çok nereden geldiğini tespit edebiliyorsanız o yere yakın alt sayfada belirttiğimiz çiçeklerden birini evinizde bakımını gerçekleştirebilirsiniz. Peki, hangi bitkiler böcekleri evden tutmanızda fayda sağlar? İşte, yanıtlar...

HANGİ ÇİÇEKLER BÖCEKLERİ EVDEN UZAK TUTAR?

Fesleğen

Fesleğen

Fesleğen çiçeği; sivrisinek, karasinekleri evinizden uzak tutmanızda yardımcı olacaktır. Başka bir formül ise kaynar suyun içerisine fesleğen yaprağı koyabilir ve soğumasını bekledikten sonra suyu vücudunuza bir sprey yardımıyla sıkabilirsiniz.

Lavanta

Lavanta

- Lavanta çiçeğini beslerseniz, güve, sivrisinek, karasinek, pire gibi canlıları evinizden uzak tutmanıza yardımcı olacaktır. 

Allium

Allium

- Allium çiçeği,  Sümüklü böcek, yaprak biti gibi canlıların evinize girmesine yardımcı olacaktır.

Biberiye

Biberiye

- Biberiye çiçeği,  Sebze böcekleri, karasinek, sivrisinek gibi sorunlarınıza çözüm bulacağınız bir bitki tercihiniz olabilir. Aynı zamanda kendi biberiye yağınızı hazırlayabilir veya çayın içerisine bir tutam biberiye atarak çayın tadına aroma kazandırabilirsiniz.

Nane

Nane

- Evinizde yetiştireceğiniz nane, hem kendiniz tüketebilir hem  de Sivrisinek, karınca, fare gibi canlıların evden uzakta kalmalarına etken olabilirsiniz.

Limon otu

Limon otu

- Limon otu bitkisi genelde bahçelerde yetiştirilen bir bitkidir. Müstakil evlerin bahçesinde veya geniş terasa sahip olan evlerde limon otunu yetiştirirseniz sivrisinek ve karasinekleri uzak tutabilirsiniz.

Yoğurdun sulanmaması için ne yapılmalıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Yoğurdun sulanmaması için ne yapılmalıdır?
Yemeğin salçası fazla olursa ne yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Yemeğin salçası fazla olursa ne yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0