Evde saksıda havuç nasıl yetiştirilir? Saksıda havuç yetiştirme yöntemleri

Hormon ve ilaç içermeyen sebzelerle beslenmek isterseniz evde saksılarda kendi sebze ve meyvelerinizi kolayca yetiştirebilirsiniz. Salataların en renkli malzemesi aynı zamanda C vitamini kaynağı olan havucu birkaç malzemeyle evde yetiştirme yöntemlerini sizler için araştırdık. İşte detaylar:

Havuç, en çok tüketilen sebzeler arasında yer alır. Yemek ve salatalarda aperatif yiyecek olarak tüketilir. Daha çok Asya kökenli olarak bilinen havucun Afganistan'dan tüm dünyaya yayıldığı da bilinmektedir. C vitamin kaynağı olan havuç karaciğere çok faydalıdır. Aynı zamanda içinde bulunan besinlerin göz sağlığına da iyi geldiği bilinmektedir. İçerdiği beta karoten sayesinde kanseri önlemde çok önemli rol oynar. Saksıda havuç yetiştirmek çok kolaydır ve bütün yıl boyunca yetiştirilebilir. Havuçlar çok fazla bakıma ihtiyaç duymazlar. Organik havuç yetiştirmek isteyenler evde yapabileceğiniz birkaç yöntemle kolayca kendi havuçlarınızı kendiniz yetiştirebilirsiniz. 

Taze fasulye nasıl yetiştirilir? Toprakta ve pamukta fasulye yetişmenin yollarıİLİŞKİLİ HABERTaze fasulye nasıl yetiştirilir? Toprakta ve pamukta fasulye yetişmenin yolları

evde saksıda havuç nasıl yetiştirilir

evde saksıda havuç nasıl yetiştirilir

EVDE HAVUÇ YETİŞTİRMEK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • Havuç,
     
  • Geniş bir saksı,
     
  • Toprak,
     
  • Cam bir kase,
     
  • Eldiven,
     
  • Çakıl taşı ve
     
  • Yeterli miktarda su gerekiyor.

Saksıda çilek nasıl yetişir? En pratik çilek yetiştirme yöntemiİLİŞKİLİ HABERSaksıda çilek nasıl yetişir? En pratik çilek yetiştirme yöntemi

evde havuç yetiştirmek

evde havuç yetiştirmek

EVDE HAVUÇ EKİMİ NASIL YAPILIR?

- İlk olarak havuçları çimlendirmeniz gerekiyor. Havuçları çimlendirmek için cam bir kasenin içine su koyun.

Almış olduğunuz havuçları yıkama ya da temizleme işlemi yapmadan baş kısmından 2-3 parmak kalınlığında kesin. Kestiğiniz havuçların baş kısımlarını hazırladığınız su dolu cam kasenin içine kesilen kısım altta olacak şekilde yerleştirin.

Güneş gören bir yerde yaklaşık 1 hafta kadar filizlenmesi için bekletin.

Havuçların alt kısmında yavaş yavaş saçaklanmalar olacaktır. Bu süreci hızlandırmak için suyu düzenli olarak değiştirebilirsiniz.

Havuçlar filizlendikten sonra saksıya almak için önce eldivenleri giyip çakıl taşlarını saksının içine yerleştirin. 

Bahçeye havuç nasıl ekilir

Bahçeye havuç nasıl ekilir

Daha sonra saksının boyutuna göre toprağın yarısını yerleştirin. Filizlenmiş kısımları üstte olacak şekilde havuçları toprağa yerleştirin. Sıkışık olmamasına dikkat edin.

Baş kısmını kapatmayın yeşillenen yerler açıkta kalması gerekiyor. Bu işlemleri bitirdikten sonra suyunu koyabilirsiniz.

Haftada sadece 2 defa sulamanız yeterlidir. Havuçların olma süresi yaklaşık 1 aydır. Toprağın çeşidini killi ve humuslu seçtiğinizde daha verimli havuçlar yetiştirebilirsiniz.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0