Et yıkanır mı? Kanlı et yıkanır mı? Pişirmeden önce kırmızı et yıkanır mı?

Kırmızı et içeriğinde bulunan protein ve demir yönünden çok zengin bir gıdadır. Türkiye'de oldukça çok sevilen ve tüketimi çok olan mutfaklarımızın olmazsa olmaz yiyeceği arasına giren kırmızı eti nasıl pişirilmesi gerektiği önemlidir. Son günlerde en çok merak edilen sorulardan bir kırmızı et yıkanır mı oldu? Kanlı olan eti pişirmeden önce yıkamak gerekir mi? Sizler için araştırdık. İşte detaylar:

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Mutfakların baş tacı olan kırmızı et Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte sofralarda yerini alıyor. Kırmızı eti bolca tükettiğimizde sağlığımız için önemli olan mineraller sayesinde vücudumuzu koruyor. Vücudun et depolaması kemik gelişimine ve kansızlığa karşı da çok iyi gelmektedir. Tarifi ne olursa olsun yemek menülerinin vazgeçilmezi olan kırmızı etin yıkanır mı yıkanmaz mı her zaman tartışma konusu olmuştur. Yapılan araştırmalara göre kırmızı eti yıkadığınız zaman bakterileri yok etmek yerine onları daha çoğaltmış oluyorsunuz. Bu yüzden kırmızı eti yıkanmaması daha doğru olur. İşte detaylar:

Lokum gibi et nasıl pişirilir? Lokum gibi et pişirmenin püf noktaları...İLİŞKİLİ HABERLokum gibi et nasıl pişirilir? Lokum gibi et pişirmenin püf noktaları...

kırmız et yıkanır mı

kırmız et yıkanır mı

KIRMIZI ETİN KANI NASIL TEMİZLENİR?

Genelde büyük mutfaklarda bulunan şeflerin eti yıkamama konusunda çok katı kuralları bulunmaktadır. Ama kırmızı etin üstünde olan kanlar bir süre sonra etin bozulmasına sebep olur. Bu yüzden;

kanlı et nasıl yıkanır

kanlı et nasıl yıkanır

  • Kanın temizlenmesini istiyorsanız eti süzgeç içinde koyup etin tüm kanını süzdürün.
  • Tüm kanını süzdürdükten sonra bir kap içerisine koyup üzerine soğuk su ekleyip yaklaşık 10 dakika kapalı bir şekilde bekletin. Sıcak suyla yıkamayın. Çünkü sıcak su etin hem tadını bozar hem de yapısını bozar.
  • Ayrıca etin üzerinde fazla kir veya yabancı bir madde bulunuyorsa aynı işlemle eti yıkayabilirsiniz. Ama etin sadece belirli yerlerinde küçük kir ya da maddeler varsa onları yıkamak yerine bıçak yardımıyla kesip atabilirsiniz.

kanlı et nasıl temizlenir

kanlı et nasıl temizlenir

Uzmanlara göre eti güvenli bir biçimde tüketmek ve tüm bakterilerin yok olmasını istiyorsanız doğru ısıda pişirmeniz yeterlidir. Kırmızı eti yeterli ısılarda pişirdiğiniz takdirde bütün bakteri ve mikropları öldürmüş olursunuz.

KANLI ET YIKANIR MI, ET TUZLANIR MI? ET NASIL PİŞMELİ?

Haşlanmış et kaç kalori? Et yemek kilo aldırır mı?

İLİŞKİLİ HABER

Haşlanmış et kaç kalori? Et yemek kilo aldırır mı?
Et nasıl pişirilir? Lokum gibi et nasıl pişirilir? Lokum gibi et pişirmenin püf noktaları...

İLİŞKİLİ HABER

Et nasıl pişirilir? Lokum gibi et nasıl pişirilir? Lokum gibi et pişirmenin püf noktaları...
Kuzu ve koyun etinin faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir?

İLİŞKİLİ HABER

Kuzu ve koyun etinin faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0