Et nasıl pişirilir? Lokum gibi et nasıl pişirilir? Lokum gibi et pişirmenin püf noktaları...

Protein bakımından tüketebileceğimiz en önemli yiyecekler arasında yer alan kırmızı eti pişirirken bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir. Kırmızı etin hem lezzetli hem de lokum gibi olması için size vereceğimiz birkaç ipucuyla ortaya çok güzel pişmiş lezzetli yemekler çıkarabilirsiniz. Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte doğru et nasıl pişirilir. Sizler için araştırdık. Detaylar haberimizde:

Besin değeri yüksek olan kırmızı et vücudumuz için gereken protein bakımından en önemli yapı taşları arasında yer alıyor. Aynı zamanda kırmızı et diyetlerde tüketildiği zaman kilo vermeye de yardımcı oluyor. Türk mutfağında çok önemli yere sahip olan kırmızı et vücudumuzun sinir ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. İçerdiği mineral ve vitaminler açısından da çok büyük önem taşıyan eti lezzetli olması ve aromasının artması için ilk şart kaliteli et seçmek ve kullanmadan önce eti bir süre dinlendirmektir. Kırmızı eti seçerken mutlaka üzerinde yağ damarları olan eti seçmeniz gerekmektedir. İşte lokum gibi et pişirmeniz için gereken bazı detaylar... 

Et yıkanır mı? Kanlı et yıkanır mı? Pişirmeden önce kırmızı et yıkanır mı?İLİŞKİLİ HABEREt yıkanır mı? Kanlı et yıkanır mı? Pişirmeden önce kırmızı et yıkanır mı?

lokum gibi et nasıl pişirilir

lokum gibi et nasıl pişirilir

LOKUM GİBİ ET NASIL PİŞİRİLİR

  • Yağ damarları bulunan kırmızı et pişirme esnasında eti kurutmaz aynı zamanda lezzetini içinde hapseder.
  • Yumuşak bir kavurma yapmak istiyorsanız hayvanın yumuşak bölümlerinden yani kaslı bölümlerinden seçmeniz gerekmektedir.
  • Etin lokum gibi olmasını istiyorsanız kassız ve yağı fazla olan bölümden seçebilirsiniz. Çünkü kavurmanın kendi yağında pişmesi ve kendine yağ ortamı oluşturması gerekir.

kuşbaşı et nasıl pişirilir

kuşbaşı et nasıl pişirilir

  • Biftek gibi büyük parça pişirmek için etinin bir et dövücü ya da tokmak yardımıyla yumuşatmanız etinizin lokum gibi yumuşacık olmasını sağlar.
  • Etin sert bölümlerini pişirmek istediğiniz zaman öncesinde bütün sinirlerini ayıklamanız gerekmektedir.

kırmızı et pişirme yöntemleri

kırmızı et pişirme yöntemleri

  • Etin lokum gibi olmasını istiyorsanız ilk yapacağınız şey eti doğru bir şekilde dilimlemek daha sonra da marine etmektir. Marine etmek için limon suyu, ayran ya da sirke içinde yaklaşık 1 ile 2 saat kadar bekletebilirsiniz. Böylelikle et beklediği için hem lezzeti artar hem de iyice dinlendiği için yumuşacık etlere sahip olursunuz.

et nasıl pişirilir

et nasıl pişirilir

  • Etin içine tuzu ne zaman atacağınız çok önemlidir. Çünkü tuz etin içindeki nemi çeker ve etin lezzetini içinde hapsedip doğal bir tuzlu yaratır. Bu yüzden eti pişirmeden önce tuzunu mutlaka atmanız gerekiyor.
Et yıkanır mı? Kanlı et yıkanır mı? Pişirmeden önce kırmızı et yıkanır mı?

İLİŞKİLİ HABER

Et yıkanır mı? Kanlı et yıkanır mı? Pişirmeden önce kırmızı et yıkanır mı?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Esra 1 yıl önce

Millet et bulsun da Bi şekilde pişirir

Toplam 2 beğeni