Oje lekesi nasıl çıkarılır? Oje lekesi çıkarmanın püf noktaları

Tüm kadınların vazgeçilmez süsü olan ojeler binbir çeşit renkleriyle elleri zarif gösteren tırnaklara sürülen en rengarenk boyalardan oluşmaktadır. Oje sürmek her ne kadar zevkli olsa da sürerken herhangi bir yere damladığında çok can sıkıcı bir hal alabilir. Oje lekelerini çıkarmak için bazı püf noktaları bulunuyor. İşte ayrıntılar:

Bütün dünyada kadınlar tarafından çok sevilen kozmetikler arsında yer alan ojeler 20. yy başlarında üretilmeye başlanmıştır. Günlük hayatta sürekli kadınların ellerine sürdüğü çeşit çeşit ojeler makyaj ürünleri arasında yer alır. Ellerimizi daha bakımlı ve zarif gösteren ojeler sürerken mutlaka istemeden de olsa dökülür ve bir yerlere bulaşır. Yanlışlıkla üstümüze ya da halı gibi yerlere dökülen  sürdüğü ojenin lekesi kuruduktan sonra çıkarması biraz zordur. Ojeden leke olan yeri çıkarırken kıyafetlerde ya da halılarda herhangi bir hasar, renk bozulması ya da başka lekeler oluşmamasına dikkat etmek gerekir. Dökülen ojenin lekesi zor ve inatçı lekeler arsında gösterilse de birkaç pratik yöntemle oje lekelerinden kurtulabilirsiniz. İşte bazı yöntemler:

Oje lekesi nasıl çıkar

Oje lekesi nasıl çıkar

OJE LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Kıyafetlere bulaşan oje lekesi nasıl çıkarılır

Kıyafetlere bulaşan oje lekesi nasıl çıkarılır

- Kıyafetlerinize bulaşan oje lekelerinden kurtulmak için: Bir parça pamuğa biraz aseton dökün ve kıyafetinizi ters tarafında pamuğu koyup kumaşa zarar verip vermediğini kontrol edin. Eğer kumaşa zarar vermiyorsa temiz bir bezi alıp lekenin olduğu arka kısma yerleştirin ve pamuk parçasını oje lekesinin olduğu yere hafifçe bastırarak silmeye çalışın. Bu işlemi yaparken oje lekesi çok ise pamuğu sürekli değiştirip tekrar aseton koyup silin. Silme işlemi bittikten sonra kıyafetinizi direk makineye atıp yıkayın.

- Halıya dökülen oje lekesini çıkarmak için: Halıya yanlışlıkla dökülen ojeyi çıkarmak için direk halıda bulunan lekenin üzerine aseton döküp biraz beklemektir. Biraz beklettikten sonra kağıt havlu ya da pamuk ile biraz ovalayın. Daha sonra plastik silgi varsa silgiyle lekenin bulunduğu yeri silin. Lekenin kolayca halıdan gittiğini göreceksiniz.

Halıya dökülen oje lekesi

Halıya dökülen oje lekesi

- Koltuğa dökülen ojeyi çıkarmak için: Koltuğa bulaşan oje lekesini evde bulunan sirkeyle kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Bir parça pamuğun üstüne ya da temiz bir bez üzerine biraz sirke dökün ve yavaş yavaş tampon uygulayarak yaklaşık 1 saat bekletin. 1 saat beklettikten sonra temiz bir bezle durulayın ve kurumasını bekleyin.

Koltuğa dökülen ojeyi çıkarma yöntemi

Koltuğa dökülen ojeyi çıkarma yöntemi

- Tahtaya ya da parkelere dökülen oje lekesini çıkarmak için: Oje lekesinin tahtadan çıkarmak için saç spreyini lekenin olduğu yere sıkıp yarım dakika bekletin. Daha sonra temiz bir bezle lekenin olduğu kısmı silin. Lekelerin nasıl kolayca gittiğini göreceksiniz.

Asetonsuz oje lekesi nasıl çıkar

Asetonsuz oje lekesi nasıl çıkar

Beklazon krem ne işe yarar ve faydaları nelerdir? Beklazon krem nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Beklazon krem ne işe yarar ve faydaları nelerdir? Beklazon krem nasıl kullanılır?
Ekose kumaş nedir? Kış mevsiminde çok beğenilen ekose elbise modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Ekose kumaş nedir? Kış mevsiminde çok beğenilen ekose elbise modelleri
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0