Kahvenin kaliteli olduğu nasıl anlaşılır? Kahve nasıl saklanır?

Türk kültüründe büyük bir öneme sahip olan kahve, bayramların ve kız isteme merasimlerin de olmazsa olmazıdır. Kahvenin bulunduğu ortama bağlı olarak, kahvenin ne zaman kavrulduğu, ne kadar süre kavrulduğu, kavrulduktan sonra yeterince dinlendirilip dinlendirilmediği lezzetini belirler. Uzmanlar her zaman içtiğimiz kahveyle alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Kahvenin kaliteli olduğu nasıl anlaşılır? İşte cevaplar

Sohbetlerin, dostluğun, kimi zaman saygının kimi zaman misafirperverliğin simgesi olan aynı zamanda kültürümüzde önemli bir yere ait olan Türk kahvesinin 40 yıl hatırı olduğu söylenir. Türk kahvesinin Türk-Osmanlı kültürüne gelişi 1500'lü yıllara dayadığı bilinmektedir. Eski dönemlerde Arap Yarımadası’nda kahve meyvesinin kaynatılması ile elde edilen içecek, günümüzde yepyeni hazırlama ve pişirme metoduyla gerçek kahve lezzetine ve eşsiz aromasına kavuşmuştur. Güney ve Orta Amerika bahçelerinde, Arabica türü, yüksek kaliteli kahve çekirdeklerinden harmanlanan ve titizlikle kavrulan Türk Kahvesi, çok ince bir şekilde öğütülür. Bir cezve yardımıyla su ve isteğe göre şeker ilave edilerek pişirme işlemi yapılır. Küçük fincanlarla servis yapılır. Kokusuyla uzaktan insanı kendine çeken kahveyi taze olup olmadığını anlamanın bazı püf noktaları bulunmaktadır. İşte detaylar:

Kahve öğütme dereceleri! İyi bir kahve için kahve öğütme derecesi önerileri İLİŞKİLİ HABERKahve öğütme dereceleri! İyi bir kahve için kahve öğütme derecesi önerileri

KAHVEYİ SAKIN BÖYLE İÇMEYİN!

Uzmanlar her zaman içtiğimiz kahveyle alakalı önemli açıklamalarda bulundu. 

- Aç karnına kesinlikle tüketmeyin. Aç karnına vücudunuza giren kahve yorgunluk ve anksiyeteye sebebiyet verebilir. Sürekli olarak aç tükettiğinizde tansiyonu yükseltebilir.

- Hazır kahve tüketmemeye özen gösterin. Bu kahvelerin üretiminde zararlı madde ve tarım ilaçları kullanılabiliyor.

- Kahvenizi tatlandırmak için şeker eklemeyin.

- Çok fazla kavrulmuş kahvelerin tüketim sıklığını aza indirin. Aslında hiç tüketmemek en mantıklısı çünkü kahve çekirdeğinde klorojenik isimli değerli bir antioksidan maddesi vardır.

kahvenin kalitelisi nasıl anlaşılır

kahvenin kalitelisi nasıl anlaşılır

KAHVENİN TAZE OLUP OLMADIĞI NASIL ANLAŞILIR?

  • - Kahvenin taze olup olmadığını öncelikle çekirdeklerinin kaliteli olmasına bağlıdır.
  • - Kahvenin tazeliği bulunduğu ortamın ışık, ısı ve nemine bağlı olarak farklılık göstermektedir. 
  • - Kahvenin tazeliğini belirleyen şeylerden biri çekirdek şekline alınması değil kavrulduktan itibaren beklediği süredir. Kavrulma tarihinden itibaren yaklaşık 3 hafta içerisinde tüketilmesi gerekir. Tüketilmediği takdirde kahve tazeliğini kaybeder.
  • - Kahveyi yaptıktan sonra baskın olan kokusunu alamıyorsanız, gerektiği gibi köpük olmuyorsa, kahve bayatlamış olabilir. Kahveyi yaptıktan sonra sadece su tadı alıyorsanız kahvenizin kullanım süresi dolmuştur. 

kaliteli kahve nasıl anlaşılır

kaliteli kahve nasıl anlaşılır

KAHVE NASIL SAKLANIR

- Kahvenin tazeliğini koruması ve daha uzun ömürlü korumak için cam bir kavanozun içerisinde hava almayacak şekilde saklamak gerekir.

- Kahvenin tazeliğini kaybetmesini istemiyorsanız güneş ışığına maruz kalmayacak yerde saklamanız önerilir.

- Kahveyi buzdolabı gibi nemli ortamlarda saklamak yerine mutfak dolaplarında kapalı bir şekilde muhafaza etmek daha doğru olur.

- Kahvenin hafif nemli olduğunu düşünüyorsanız kahvenin nemini alması için kavanozun içine 1 ya da 2 tane kesme şeker atabilirsiniz.

kahve nasıl saklanır

kahve nasıl saklanır

2022 Kış Olimpiyatları ne zaman, nerede? Kış Olimpiyatları hangi kanalda saat kaçta?

İLİŞKİLİ HABER

2022 Kış Olimpiyatları ne zaman, nerede? Kış Olimpiyatları hangi kanalda saat kaçta?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

neymiş 2 yıl önce

uzmanlara uymadan yaşamak en doğru yaşamdır...uzmalar ticarete döküldükten sonra hastalık arttı...

Toplam 2 beğeni