Pürmüz nedir? Pürmüz mutfaklarda nasıl kullanılır? Pürmüz ne işe yarar

Mutfakta iş kolaylaştırmak ve zamandan tasarruf etmek için alternatif olarak kullanabileceğiniz birçok araç gereç bulunmaktadır. Son dönemlerde Masterchefte sıklıkla duyduğumuz; şekli ve adıyla şaşırtan, teknoloji çok hızlı ilerlediğini gösteren araçlara sizler için bir yenisini daha ekleyeceğiz. Bu haberimizde yasemin.com ekibi olarak size “pürmüz” mutfak yardımcısını anlatacağız. İşte detaylar:

Pürmüz, son dönemlerde ev hanımları, pasta şefleri ve yemek aşçıları tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Mutfakta pratik oldukları için en çok kullanılan pürmüz çeşitleri çakmak gazlı pürmüz ve ufak ince uçlu kalem pürmüzlerdir. Ev tipi olan bu modeller boyut ve kullanım kolaylığı bakımından en çok sevilen çeşitleridir. Pürmüz mutfak, 'portatif mini pürmüz' ve 'el pürmüz alev tabancası' olarak da bilinir. Metal ince uçlu olan pürmüzlere "şaloma" adı verilir. Pürmüz ile enfes görünümlü sütlaç ve daha birçok tatlı hazırlamak için mutlaka mutfağınızda bulundurmanız gereken mutfak araç gereçleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda Pürmüz seti ile mangal ve ocak yakmak işlemini de yapabilirsiniz. Her evde bulunması gereken Pürmüz ile ilgili tüm merak edilenler:

Silikon pişirme matı nedir, nasıl kullanılır? Masterchef pişirme matı kullanım alanlarıİLİŞKİLİ HABERSilikon pişirme matı nedir, nasıl kullanılır? Masterchef pişirme matı kullanım alanları

Pürmüz nedir nasıl kullanıır

Pürmüz nedir nasıl kullanıır

PÜRMÜZ NASIL KULLANILIR?

  • Pürmüzü kullanmak çakmak kullanmak kadar kolay ve zahmetsizdir.
     
  • Pürmüzü kullanmak için pürmüzün üstünde emniyet kilidi varsa  ilk olarak emniyet kilidini kaldırmanız gerekmektedir.
     
  • Pürmüz'ün kilidini açtıktan sonra çakmak yakar gibi tuşa basarak alevlenmesini sağlayabilirsiniz.
     

Pürmüz kullanma yöntemleri

Pürmüz kullanma yöntemleri

  • Son dönemlerde pürmüzü bütün şefler sıklıkla kullanıyor. Etleri tütsülerken, sütlaç tatlısının üzerini yakarken kullanma ihtiyacı duyulan pürmüz farklı tarifler için de tercih ediliyor.
     
  • Günümüzde çok beğenilen cream brule tatlısını yapmak için pürmüze ihtiyaç vardır.
     
  • Ayrıca şekerli pastaların ve tartların üzerinde karamelize görüntü oluşturmak için pürmüz sıklıkla kullanılmaktadır.

Pürmüzün fiyatı nedir

Pürmüzün fiyatı nedir

Pastacılıkta sıkma torbası nasıl kullanılır? Sıkma torbası nasıl doldurulurİLİŞKİLİ HABERPastacılıkta sıkma torbası nasıl kullanılır? Sıkma torbası nasıl doldurulur

Pürmüz fiyatı ne kadar ve nereden temin edilir?

- Pürmüz genelde büyük marketlerde ya da mutfak gereçleri satan mağazalarda mutfak tipi bulunur.

- Küçük boy pürmüzler 300 TL ile 500 TL arasında fiyatları değişiyor.

Primolut N ne işe yarar? Primolut N nasıl ve ne kadar süre kullanılır? Primolut N 2024 fiyatı

İLİŞKİLİ HABER

Primolut N ne işe yarar? Primolut N nasıl ve ne kadar süre kullanılır? Primolut N 2024 fiyatı
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0