Eczaneler saat kaçta açılıyor? Eczane açılış ve kapanış saatleri 2023!

Eczane çalışma saatleri ilaç almak isteyen birçok kişi tarafından merak ediliyor. Herkesin ihtiyaç duyabileceği konular arasında yer alan ezcane kapanış ve açılış saatleri değişkenlik gösteriyor. Peki çalışma saatleri değişen eczaneler artık kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Hafta sonu özellikle cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczane açılış ve kapanış saatleriyle ilgili tüm merak edilenler haberimizde.

Sağlık müdürlüğü ve sağlık bakanlığının sorumluluğu altında olan eczane, ilaçların yapılıp ve satıldığı yer olarak tanımlanmaktadır. Eczane kelimesi Arapça 'Ecza' ve Farsça 'hane' kelimelerinin birleşiminden oluşarak zamanla eczane halini almıştır.  Eczaneler özel ve kamu kurumları (Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı) ile özel anlaşmalar yaparak bu kurumlara bağlı olanların ilaçlara ulaşmasını sağlamakla görevlidirler. Hastanelerin acil servisine başvuran birçok kişi eczanelerin çalışma saatlerinin merak ediyor. İlaç ya da maske almak için eczaneye gitmek zorunda olan birçok kişi için eczanelerin açılış ve kapanış saatleri büyük önem teşkil ediyor. İşte eczane açılış ve kapanış saatleri:

eczaneler kaçta açılıyor 2022

eczaneler kaçta açılıyor 2022

Sağlık ocağı kan alma saatleri ne zaman? Sağlık ocağı çalışma saatleri, kaçta açılıyor?İLİŞKİLİ HABERSağlık ocağı kan alma saatleri ne zaman? Sağlık ocağı çalışma saatleri, kaçta açılıyor?

ECZANELERİN AÇILIŞ VE KAPANIŞ SAATLERİ

 Eczaneler sabah 09.00'da açılıyor ve mesaiye başlıyor. Eczanelerin açılış saatleri bazen ilden ile değişiklik göstermektedir.

Eczanelerin öğle yemeği molaları bulunmamakta ve öğle arası saatlerinde de hizmet etmeye devam etmektedir.

Nöbetçi eczaneler hariç eczanelerin kapanış saati 19.00'dur.

Eczaneler, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi dini bayramlarda ve ayrıca 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos, 15 Temmuz gibi resmi tatil günlerinde de kapalıdır.

Noter çalışma saatleri 2022! Noterler kaça kadar açık? Hafta sonu noterler açık mı?İLİŞKİLİ HABERNoter çalışma saatleri 2022! Noterler kaça kadar açık? Hafta sonu noterler açık mı?

eczane çalışma saatleri 2022

eczane çalışma saatleri 2022

ECZANELER HAFTA SONU KAÇA KADAR AÇIK?

Son alınan karara göre, sadece Cumartesi günü açıktır. Pazar günü nöbetçi eczaneler dışında bütün eczaneler kapalıdır.

Hafta sonu eczaneler açık mı

Hafta sonu eczaneler açık mı

NÖBETÇİ ECZANELER 2023

Nöbetçi eczaneler, eczaneler kapalı olduğu zamanlarda hafta içi ve cumartesi mesai saati sona erdikten sonra sabaha kadar nöbetçi eczaneler hizmet vermektedir. Aynı zamanda nöbetçi eczaneler pazar günleri de tam gün olarak hizmet verirler.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0