Battaniyedeki lekeler nasıl çıkar? Battaniyeler nasıl yıkanır? Battaniye temizliği

Kış aylarında bizi sıcacık tutan battaniyeler soğuk kış günlerinin kuşkusuz en vazgeçilmez eşyalar arasındadır. Soğuk havalarda sıkça kullanılan battaniyeler zamanla kirlenir ve bazı lekelere maruz kalır. Yaz döneminde yıkanıp kaldırılması gereken battaniyeler nasıl temizlenir, battaniyedeki lekeler nasıl çıkar? Battaniye lekeleri nasıl temizlenir? Battaniyeleri temizlemenin püf noktalarını sizler için sıraladık.

Kış mevsiminde kullandığımız battaniyeleri İlkbahar mevsimiyle birlikte kaldırmanın zamanı geldi. Birbirinden güzel renklere sahip olan battaniyeler soğuk havalarda hayat kurtarıcı özelliğe sahiptir. Peluş, dokuma, polar, vizon, pamuklu, skoç, raşel ve keçe türü gibi birçok çeşidi bulunan battaniyeler yıkanabilir battaniye çeşitlerindendir. Bazen film izlerken bazen çayınızı yudumlarken üzerinize aldığınız yumuşacık battaniyeler zamanla kirlenir. Bazen üzerinde yer alan lekeler doğru şekilde yıkanmazsa dokusu bozulur ve kullanılamaz hale gelir. Battaniyelerde oluşan lekeleri temizlemek için birçok farklı yöntem bulunuyor. Battaniyeleri yıkarken dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri battaniyeyi türüne göre yıkanması gerektiğidir. İşte battaniye temizliğiyle ilgili tüm merak edilenler:

Battaniye nasıl temizlenir

Battaniye nasıl temizlenir

BATTANİYE NASIL TEMİZLENİR?

Battaniye temizliği ve leke çıkarma yöntemleri;

⇒ Battaniyeler düzenli olarak yıkayıp güzelce kurutmak gerekir.

⇒ Battaniyeleri haftada en az 2 kere havalandırıp çırpılması gerekir.

⇒ Bazen istemeden de olsa battaniyelerin üzerine çay, kahve gibi ufak lekeler oluşabilir. Eğer döküldüyse lekeleri battaniyelerden temizlemek için ıslak bir beze bulaşık deterjanı dökün ve dikkatli bir şekilde silin. Daha sonra temiz bir bez ile durulayın.

Çamaşırlar nasıl beyazlatılır? Çamaşırları kar gibi yapan ilginç yöntemlerİLİŞKİLİ HABERÇamaşırlar nasıl beyazlatılır? Çamaşırları kar gibi yapan ilginç yöntemler

⇒ Daha sonra battaniyemizi balkonumuza asıp havalandırarak kurutmalıyız.

⇒ Battaniyenizde eskiden kalma lekeler varsa ve bulaşık deterjanı ile çıkacak gibi değilse farklı markaların leke çıkartıcılarında alıp bir kova içerisine ya da sığmıyorsa küvetin içine koyup birkaç saat bekletebilirsiniz. Ardından makineye atıp yıkayabilirsiniz.

Battaniyedeki leke nasıl çıkarılır

Battaniyedeki leke nasıl çıkarılır

Battaniyeleri makinede yıkama

Peluş, dokuma, polar, vizon, pamuklu, skoç, raşel ve keçe türü battaniyeleri çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. Çamaşır makinesinin narin yıkama ayarı varsa battaniyeleri 30 – 50 derece arasında yıkayabilirsiniz. 

Battaniyeleri makinede yıkama

Battaniyeleri makinede yıkama

Ayrıca makinenin sıkma devrini en fazla 500 600 devir ayarlayıp bu şekilde yıkamanız battaniyenizin deforme olmasını engelleyecektir. Battaniyenizi çamaşır makinenizde yıkadıktan sonra asarak kurutabilirsiniz.

Battaniyeleri küvette yıkama

Eğer çamaşır makinenizin kapasitesi battaniyeniz için yeterli değilse, battaniyenizi ılık sabunlu su ile doldurulmuş küvete koyup yıkayabilirsiniz. Su doldurduğunuz küvetin içine 1 çorba kaşığı amonyak ekleyin. 

Battaniyeleri küvette yıkama

Battaniyeleri küvette yıkama

Daha sonra battaniyeleri ayaklarınızla biraz çiğneyin. Birkaç kere suyu değiştirip yıkadıktan sonra güzelce durulayın. Durulama suyuna biraz yumuşatıcı eklemeyi unutmayın. Böylelikle battaniyeniz mis gibi kokacak ve koyduğunuz amonyak sayesinde tertemiz olacaktır. 

Yün halı nasıl temizlenir?  Yün halı temizliğinde nelere dikkat edilmeliİLİŞKİLİ HABERYün halı nasıl temizlenir? Yün halı temizliğinde nelere dikkat edilmeli

Battaniyeyi kuru temizleme verme

Battaniyeleri kuru temizlemeye verme

Battaniyeleri kuru temizlemeye verme

Eğer hassas ve çok çabuk deforme olan bir battaniyeye sahipseniz kuru temizlemeye verebilirsiniz.

Battaniye temizliği

Battaniye temizliği

Kuru temizlemeye verdiğiniz hassas battaniyeyi dikkatli bir şekilde yıkanması konusunda önceden görevliyi bilgilendirme yapmanız daha sağlıklı olur.

Balık zehirlenmesi nedir? Hamilelikte hangi balıklar yenmeli? Cıva içeren balıklar...

İLİŞKİLİ HABER

Balık zehirlenmesi nedir? Hamilelikte hangi balıklar yenmeli? Cıva içeren balıklar...
Andız pekmezi hangi hastalıklara iyi gelir? Andız pekmezi nasıl tüketilir?

İLİŞKİLİ HABER

Andız pekmezi hangi hastalıklara iyi gelir? Andız pekmezi nasıl tüketilir?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

zafer gülten, 3 yıl önce

çamaşır makinesi ve küveti anladıkta,kuru temizlemeye vermek biraz akılsızlık,en iyi battaniye 250-300,ve bi kuru temizlemeci bi battaniyeye 50 tl civarı alır sanırım.ve kullanılmış battaniyeyi satmaya kalk,5-10 tl etmez.