Mum çiçeği nedir? Mum çiçeği bakımı nasıl yapılır? Mum çiçeğinin özellikleri nelerdir

Muhteşem güzel kokusu ve görüntüsü ile son dönemlerde merak konusu olan mum çiçeğini evde çok kolay bir şekilde yetiştirebilirsiniz. Mum Çiçeği, en sevilen çiçek türlerinden birisidir. Peki, Mum çiçeği nedir, mum çiçeği bakımı nasıl yapılır? Mum çiçeğinin özellikleri nelerdir İşte mum çiçeği hakkında tüm merak edilenler:

Mum çiçeğinin anavatanı Kuzey Avusturalya Güney Doğu Asya olarak bilinir. Tropik bir bitki olan mum çiçeğinin bir diğer adı Hoya'dır. Tropikal bir tür olan bu çiçek, kokusu ve mumu andıran yapraklarıyla evlerde ve ofislerde dekorasyon oluşturmak için sıklıkla tercih ediliyor. Mum çiçeği eski dönemlerde çok sık yetiştirilen bir bitkidir. Görüntüsünün yanı sıra bir bitki parfümlü olan bu çiçek çok güzel kokuyor ve yemyeşil yaprakları ve değişik görüntüsüyle çok beğeniliyor. Mum çiçeğini doğru toprak seçtiğiniz halde çok kolay bir şekilde evde yetiştirebilirsiniz. Salon bitkisi olarak da evleriniz süsleyen bu bitkiyle yaşam alanlarınızı farklılık ve renk katabilirsiniz. İşte mum çiçeği bakımı ve çoğaltılması hakkında tüm merak edilenleri sizler için bir araya getirdik...

Ortanca çiçeğine evde nasıl bakılır? Ortanca çiçeği çoğaltma yöntemleri İLİŞKİLİ HABEROrtanca çiçeğine evde nasıl bakılır? Ortanca çiçeği çoğaltma yöntemleri

Mum çiçeği nedir

Mum çiçeği nedir

MUM ÇİÇEĞİ NEDİR?

Mum çiçeği, sarmaşık ailesinden bir bitkidir. Yaprakları dayanıklı ve dokunulduğunda mum hissi verdiği için mum çiçeği olarak adlandırılır. Muhteşem kokusuyla evin içini mis gibi yapar. 

Mum çiçeği nasıl yetiştirilir

Mum çiçeği nasıl yetiştirilir

Evdeki çiçekler nasıl coşturulur? Çiçek bakımı için birbirinden pratik bilgiler İLİŞKİLİ HABEREvdeki çiçekler nasıl coşturulur? Çiçek bakımı için birbirinden pratik bilgiler

MUM ÇİÇEĞİ NASIL YETİŞTİRİLİR?

Mum çiçeği yaprak ya da çeltiğinden köklendirilir. Mum çiçeği mutlaka güneş ışığında koyulması gerekir.

Yetiştirilmesi çok kolay olan mum çiçeğinin kökleri çok derinlere inip yayılmadığından küçük saksılarda ekilebilir.

Mum çiçeğinin toprağı Torf, perlit ve bulabilirseniz yarım bardak kadar solucan gübresi karışımı ekleyebilirsiniz.

Alacağınız saksının mutlaka drenaj deliklerinin açık olmasına dikkat edin. Mum çiçeği için en alt tabana biraz çakıl taşı koyun.

Daha sonra saksının yarısına kadar toprak doldurun ve biraz suyla toprağı ıslatın.

Toprağı güzelce ıslattıktan sonra mum çiçeği fidesini saksıya yerleştirin. Bitkiyi saksıya yerleştikten sonra biraz toprak ekleyin ve güzelce yayın. Bütün işlemleri bitirdikten sonra tekrar sulayın ve güneş alan bir yerde koyun.

Mum çiçeğinin bakımı kolaydır. Parlak güneş ışığı alan, ılık ortamları sever. Bu nedenle aydınlık ama doğrudan güneş almayan ve klimalardan uzak bir köşede kendisini mutlu hissedecektir. Saksısını zaman zaman çevirerek her tarafının güneş almasını sağlamak önemlidir.

Mum çiçeği bakımı

Mum çiçeği bakımı

MUM ÇİÇEĞİ BAKIMI NASIL YAPILIR?

Mum çiçeğini oda sıcaklığında beklemiş suyla sulayın. Bitkiyi kış aylarında iki haftada bir, yaz aylarında ise haftada bir sulamak yeterlidir. Yaz günlerinde hava çok sıcak olduğu zaman yapraklarına su sıkıp renklerini kaybetmemeleri için nemlendirebilirsiniz.

-Çiçeğe gübre koymak isterseniz bu işlemi ilkbahar mevsiminde yapmanız daha doğrudur.

Güneş ışığı gören yerde yetiştirilmesi gereken bitki türlerindendir.

Mum çiçeği ilk yılında çiçek vermeye başlayabileceği gibi çiçeklenmek için iki ya da üç yıl da bekleyebilir. Mum bitkisinin çiçek vermesi, düzgün bir bakıma, bitkinin yaşına, yetiştiği ortama ve budanmasına bağlıdır.

Mum çiçeği toprağı nasıl olmalı

Mum çiçeği toprağı nasıl olmalı

MUM ÇİÇEĞİ ÖZELLİKLERİ 

Mum çiçeğinin yaprakları uzunca oval etli parlak yeşil görünümündedir. Yıldız şeklinde minik, pembe, soluk kırmızı ve beyaz çiçekleri bulunur.

Sarmaşık cinsinden olan mum çiçeğinin salkımlı bir görüntüsü olduğu için çubuklarla desteklenmeli ya da askılı bir saksıya ekilmesi önerilir.

Mum çiçeği özellikleri

Mum çiçeği özellikleri

Mum çiçeği dayanıklı bir bitki olarak bilinir.

İç mekan süs bitkisi olarak yetiştirilebilen bitkiler arasında yer alır.

- Mum çiçeğinin her bir yaprağı birkaç yıl sağlıklı bir şekilde parlak ve canlı olarak yaşayabilir.

Sadakatsiz dizisi mobilya sponsorları! Sadakatsiz dizisi dekorasyon

İLİŞKİLİ HABER

Sadakatsiz dizisi mobilya sponsorları! Sadakatsiz dizisi dekorasyon
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Elif 2 yıl önce

Gerçekten muhteşem bir kokusu var hemde çok güzel çiçek