Sucuk nasıl saklanır? Buzdolabında sucuk saklama yöntemleri! Sucuğun küflenmemesi için...

Ülkemizde en çok sevilen ve sıklıkla tüketilen sucuk, sofraların vazgeçilmez yiyeceğidir. Özellikle kahvaltıları süsleyen sucuk en sağlıklı yiyecekler arasında yer alır. İçerisinde et bulunan sucuk nasıl saklanır? Uygun koşullar altında saklanması gereken sucuk buzdolabında sucuk saklanır mı? Detaylar haberimizde:

Şişirilen ve kurutulan bağırsağın içerisine, özel baharatlarla harmanlanmış et kıymasının doldurulması ve fermente edilmesiyle elde edilen yiyeceğe sucuk olarak adlandırılıyor.  Ülkece çok sevilen ve faydaları saymakla bitmeyen tam bir vitamin deposu olan sucuk doğru muhafaza edilmediği takdirde kolayca bozulabilir. Bu yüzden sucuğun saklama koşulları çok önemlidir. Sucuk, bağırsak bağışıklığını güçlendirmenin yanı sıra aynı zamanda sağlıklı kırmızı kan hücreleri ve hemoglobin üretimi için gerekli olan yüksek düzeyde B-12 ve demir sağlar. Her öğünde severek tüketilen sucuk buzdolabında saklarken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası bulunuyor. İşte sucuk saklarken dikkat etmeniz gerekenleri sizler için sıraladık. 

sucuk nasıl saklanır

sucuk nasıl saklanır

SUCUK NASIL SAKLANIR?

  • Kahvaltıdan öğle yemeğine, akşam yemeklerinden mangal keyiflerine dek sıkça tükettiğimiz bu yiyeceği buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Buzdolabında muhafaza etmek isterseniz sucuğun üzerinde bulunan jelatini çıkarmanız gerekir.
  • Daha sonra sucuğu peçeteye sararak açık bir şekilde buzdolabında saklayabilirsiniz.
  • Sucuğu saklarken eğer buzdolabı poşeti kullanacaksanız, poşetin ağzını açık bırakmanız gerekir. Çünkü sucuğun nemini koruması, dayanıklılık ve uzun süre tüketebilmek için çok önemlidir.
  • Eğer sucuğu saklayacağınız poşet hava almazsa zaman içerisinde içinde su birikir ve bu su sucuğun küflenmesine sebep olur.
  • Bu yüzden hava alması için ağzı açık poşetlere koyabilir, ara sıra temiz bez ile sucuğun üzerini silebilirsiniz.

Sucukta beyazlamanın önüne geçmek için;

Sucukları serin ve kuru yerde saklayın.

Sucukları tüketmeden önce ara ara limon ile silin.

Diğer uygulayacağınız bir yöntem ise; sucuğu zeytinyağı ile silmek. Bu pratik bilgiler sayesinde sucuğun kalitesini ve lezzetini uzun süre koruyabilirsiniz.

Hileli sucuk nasıl anlaşılır? Kaliteli sucuğu anlamanın yollarıİLİŞKİLİ HABERHileli sucuk nasıl anlaşılır? Kaliteli sucuğu anlamanın yolları

sucuk buzdolabında saklanır mı

sucuk buzdolabında saklanır mı

SUCUĞU KURUTARAK SAKLAMA

- Eğer fazla sucuk satın alırsanız ve hemen tüketmek istemiyorsanız kurutma yöntemini deneyebilirsiniz. 

- Sucukları kurutmak için güneş varsa direk güneş alan bir yerde kurutabilirsiniz. Güneşte kurutmak için bir ipe asabilirsiniz.

sucuğun bozulduğunu nasıl anlaşılır

sucuğun bozulduğunu nasıl anlaşılır

- Kurutmak istediğiniz halde kurutacak bir yeriniz yoksa ve kış mevsiminde güneş bulamasanız bir gazete yardımıyla da sucukları kurutabilirsiniz. 

- Sucuğu gazeteye sardığınıza gazete sucuğun nemini alarak kısa sürede kurumasını sağlar. Kuruttuktan sonra dikkat etmeniz gereken en önemli nokta sucuk kuruduktan sonra direk buzdolabına koymanız gerektiğidir.

sucuk dondurucuda nasıl saklanır

sucuk dondurucuda nasıl saklanır

SUCUK DONDURUCUDA NASIL SAKLANIR?

- Sucuğu uzun süre muhafaza etmek için uygulayacağınız bir diğer yöntem derin dondurucuya saklamaktır. Sucuğu derin dondurucuda saklamak isterseniz sucukları bütün halde saklamak yerine, 3-4 parçaya bölerek saklayabilirsiniz.

- Sucuğu parçalara böldükten sonra buzdolabı poşetine yerleştirin ve üzerine tarih yazmayı unutmayın.

- Ardından sucuğu buzdolabının buzluk bölümünde veya derin dondurucuya yerleştirebilirsiniz.

- Sucuğu dondurucuda en fazla 6 ay saklayabilirsiniz. 6 ay geçtikten sonra mutlaka hızlı bir şekilde tüketmeniz gerekir. Sucuğu yemeden önce dondurucudan yaklaşık 1 saat önce çıkarmanız tavsiye edilir.

sucuk saklama yöntemleri

sucuk saklama yöntemleri

- Sucuğu dondurarak 6 aya kadar muhafaza edebilirsiniz. Fakat 6 ayı geçtikten sonra tüketmemeniz gerekir. Bu yüzden tarih etiketi eklemek kullanım ömrünü takip edebilmenizi sağlar. Sucuğu kullanacağınız zaman 1 saat buzdolabında bekletin. Ardından oda sıcaklığına alarak uygun şekilde pişirebilirsiniz.

Taban simidi nedir ve nasıl yapılır? Manisa usulü taban simidinin püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Taban simidi nedir ve nasıl yapılır? Manisa usulü taban simidinin püf noktaları
Patates kızartması sevenler bu habere üzülecek! Patates kızartması depresyona sokuyor

İLİŞKİLİ HABER

Patates kızartması sevenler bu habere üzülecek! Patates kızartması depresyona sokuyor
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 15

Kemalettin 2 hafta önce

Sucuk bulsam kuflenmesine izin vermeden hemen bitiririm

Arda sonmez 2 hafta önce

Yav arkadaş sucuğu arada çıkarıp sildikten sonra dediğiniz gibi saklamaya ne gerek var. Zaten poşette de olsa sucuk aylarca dolapta kalsa bezle sildiginde küf neyin gidiyor zaten

terazi 2 yıl önce

suistimale açık yiyecek akciğer dalak hayvanda ne kadar yağ var ise içinde evde yapmayı denemek lazım ha gerçekten kalite yapan varmı var 200 tl kilosu onuda biz alamayız çünki sigaraya para lazım biz halk olarak israfa çok fena alıştık bunun bedelini ödüyoruz yoğurt yapma kurutma yapma salça yapma her şey hazır kışın 5 liraya domates biber patlıcan almaya kalk

Toplam 3 beğeni

Esas 2 yıl önce

Gazete kullanmayın. Halen mürekkepte kurşun kadmiyum gibi elementler kullanılıyor olması muhtemel. Ağır metal zehirlenmesi riski var.

Toplam 3 beğeni

Kasap 2 yıl önce

Şu zaman da kasap dükkanında sucuk yapmanın cezası 32 bin tl dir. Dolayısıyla atadan son sucuk yapmayı bilen nesil biziz. Devamı yok. Üzücü

Toplam 2 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun