Limon nasıl doğranır? Limon doğramanın püf noktaları Trans limon nasıl kesilir

C vitamini kaynağı limon kullanılacağı ürüne göre kesilmesi gerekir. Bağışıklık sorunlarından gripal enfeksiyon sorunlara kadar her derde deva olan limon doğrarken nasıl doğranır birçok insan tarafından merak ediliyor? Sizler için limon nasıl doğranır, püf noktaları nelerdir hepsini araştırdık. Detaylı bilgi için yazımızı okuyabilirsiniz.

İnsan sağlığına faydaları saymakla bitmeyen limon hem kabuğu hem de suyu çok faydalıdır. Uzmanlar tarafından sık sık tüketilmesi tavsiye edilen limon yemeğin içinde çorbanın yanında ya da salata ve bitki çaylarıyla birlikte çokça tüketilmektedir. Akdeniz ve çevresinde bolca yetiştirilen ve turunçgiller familyasında olan limon içerisinde bulunan asitle besinlerin kan şekerimiz üzerindeki etkilerini hafifletici etkisi bulunuyor. Bağışıklık sorunlarına iyi gelen, kanı temizleyen limon tüm bunların yanında özellikle son yıllarda terapi amaçlı da kullanılmaya başlanmıştır. Lime, tranş, yediveren gibi birçok farklı çeşidi bulunuyor. Limonu doğramadan önce nereye koyacağınıza göre kesim işlemini yapmanız gerekir.  İnce dilim, küp küp ya da ortadan bölebileceğiniz limon çayın yanında genelde küp şeklinde servis edilir.

limon nasıl doğranır

limon nasıl doğranır

Limon hakkında tüm merak ettiklerine gelin bakalım…

Tabi limonun da bir kesimi olduğu gerçeği var. 

Bitki çayları ya da fırın yemeklerinde kullanmak için limonu halka şeklinde doğrayabilirsiniz. 

Mango nasıl doğranır? Mango en kolay nasıl dilimlenir? Evde en kolay mango doğrama tekniğiİLİŞKİLİ HABERMango nasıl doğranır? Mango en kolay nasıl dilimlenir? Evde en kolay mango doğrama tekniği

limon doğrama şekilleri

limon doğrama şekilleri

Çorba ve salatalarda kullanmak için ister ortadan ikiye bölün isterseniz de kenarlarından boyuna doğru kesebilirsiniz.

Ayrıca elma dilimi şeklinde de doğrayabilirsiniz. 

şekilli limon nasıl kesilir

şekilli limon nasıl kesilir

Limon doğramadan önce uygulayacağınız bir püf noktası da elinizin avucuyla biraz yumuşatmak olacaktır.

Süslemelerde kullanacaksanız eğer;

 Kabuğu soyularak, hafif kalınca, yuvarlak dilimlenmiş limona tranş limon denir. Tranş limon genelde çayın yanında konulan limondur. 

 Tranş limonu kesimi yapmak için sırasıyla;

 Limonun başlarını düz olacak şekilde kesin.

Turşu kavanozunun kokusu nasıl gider? Turşu kavanozundaki kötü koku nasıl kolayca geçerİLİŞKİLİ HABERTurşu kavanozunun kokusu nasıl gider? Turşu kavanozundaki kötü koku nasıl kolayca geçer

- Limonun başlarını keserken ki biçimde limonu tutun.

- Limonu yuvarlak olacak biçimde keselim.

Daha sonra bardağa yerleştirmek isterseniz bir ucundan bıçakla kesin ve bardağa geçirin. İşte bu kadar...

Hangi vitamin hangi hastalığı önler? Vücutta iltihabın fazla olmasının nedeni...

İLİŞKİLİ HABER

Hangi vitamin hangi hastalığı önler? Vücutta iltihabın fazla olmasının nedeni...
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0