Sıcak içecek servis ederken dikkat edilmesi gerekenler! Çay ve kahve servisi nasıl yapılır?

Yaz kış en çok sevilen ve kahvaltılarının vazgeçilmez içeceği çayı sımsıcak tüketmeyi milletçe seviyoruz. Evde ağırladığımız misafire sıcak çay servisi yaparken olumsuz bir durum yaşanmaması için dikkat etmeniz gereken bazı detaylar bulunuyor. Peki sıcak içecek servisi ederken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte cevaplar:

Ülkemizde en çok sevilen ve tüketilen içeceklerin başında çay geliyor. Çay Karadeniz bölgesinde en taze şekliyle yetiştirilip sofralarımıza geliyor. Sıcak çay her sabah kahvaltı yaparken, akşamları ve günün her saati tüketilen bir lezzettir. İnsanlar tarafından eve gelen her misafire ikram etmek geleneksel hale gelmiştir. Mutfağınızda hazırladığınız sıcak içecekleri servis ederken, sunum çok önemlidir. Aynı içeceği farklı bir sunumla servis ederek, çok farklı bir tepkiyle karşılaşabilirsiniz. Çok ufak birkaç detay ile sıcak içecek servisiniz son derece güzel bir sunum ile daha şık ve doğru bir sunum elde edebilirsiniz. İşte bazı detaylar:

sıcak çay servisi nasıl yapılır

sıcak çay servisi nasıl yapılır

SICAK ÇAY SERVİSİ YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

BARDAK SICAKLIĞINI AYARLAMAK ÖNEMLİ!

Eğer kahve makinesinde kahve hazırlıyorsanız bardakları bu alanda ısıtıp kahveyi daha sonra doldurun. Böylece kahve daha uzun süre sıcak kalarak misafirlerinize sıcak servis etmiş olacaksınız.

Çayın kaliteli olduğu nasıl anlaşılır? Çayın kaliteli olduğunu anlamanın yollarıİLİŞKİLİ HABERÇayın kaliteli olduğu nasıl anlaşılır? Çayın kaliteli olduğunu anlamanın yolları

sıcak içecek nasıl servis edilir

sıcak içecek nasıl servis edilir

ÇAY BARDAĞINI DOLDURURKEN...

  • Çay doldururken önce boş bardağı, tabağa koyun ve sonra çayı doldurun. Aksi takdirde doldurulmuş çay bardağını, tabağa koymak için misafirin ağzının değeceği kısmı ellemek zorunda kalıyoruz.
  • Ayrıca çay doldurmadan önce mutlaka çay süzgeci kullanmanız gerekiyor. 
  • Kaşığı hiçbir zaman bardak içinde servis edilmemesi gerekiyor. 
  • Son olarak dikkat etmeniz gereken detaylardan biri de çayı köpüksüz bir şekilde bardağa dökmektir. Bunun içinde çay dökerken çaydanlığın ağzını bardağa tam yaklaştırmanız gerekiyor.
  • Böylece misafirlerinize köpüksüz güzel demlenmiş bir çay servis etme imkanı ede edebilirsiniz. 

Askıda ekmek ne demek? Askıda ekmek ne zaman ortaya çıktı? İşte askıda ekmek projesiİLİŞKİLİ HABERAskıda ekmek ne demek? Askıda ekmek ne zaman ortaya çıktı? İşte askıda ekmek projesi

çay nasıl servis edilir

çay nasıl servis edilir

SICAK İÇECEĞİ SÜSLEMEK İSTERSENİZ...

- Sunacağınız sıcak içeceğin türüne göre bardağı süsleme kısımlarını yapabilirsiniz.

Bardağa içeceği koymadan, kenarlarını ıslattıktan sonra, toz şekere batırarak, bardak kenarlarının çepeçevre bembeyaz toz şeker ile kaplayabilir.

kahve nasıl süslenir

kahve nasıl süslenir

Ya da limon kabuğunun etrafına karanfiller dizdikten sonra, bu limon kabuğunu bardağın kenarına geçirebilirsiniz.

İçeceği servis ettiğiniz bardağın kenarına bir iki tarçın çubuğu bırakarak, sadece tat duyusuna değil, koku ve görme duyularına da hitap edebilirsiniz. 

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Kimse 3 yıl önce

Çay ćok güzel