Süt bozulmadan nasıl saklanır? Süt stoklama taktikleri! Çiğ süt nasıl saklanır

Protein bakımından tüketilmesi en çok tavsiye edilen ve kemik gelişimine iyi gelen süt doğru şekilde saklanmaz kolaylıkla bozulabilir. Özellikle son dönemde fiyatlarının artmasıyla birlikte evde süt stoku internette merak edildi. Peki evde uzun süre süt nasıl saklanır, çiğ süt nasıl saklanır? İşte süt stoklama taktikleri

İnsan sağlığı açısından en besleyici ve değerli bir sıvı olan süt, marketlerden hazır olarak satın alınabildiği gibi süt üreticilerinden çiğ olarak da temin edilebilmektedir. Özellikle çocuklarda kemik gelişimini destekleyen, yetişkinlerde de ileriki yaşlarda oluşabilecek kemik sorunlarına karşı koruma sağlayan süt temel gıdalardan biridir. Yüksek oranda içeriği protein ve kalsiyum ile vücudun ihtiyaç duyduğu besin maddelerini karşılayan süt, doğru koşullarda muhafaza etmek çok önemlidir. Marketlerde son zamanlarda zam rekoru kıran sütü evde stoklamak için dikkat etmeniz gereken bazı detaylar bulunuyor. İşte cevaplar:

süt nasıl saklanır

süt nasıl saklanır

SÜT AÇILMADAN BUZDOLABINA KONUR MU? SÜT NASIL SAKLANIR

Fiyatlarının artmasıyla birlikte en çok merak edilen konu süt stoklama konusu oldu. İnternette süt tüketmek isteyen birçok vatandaş sütü bozulmadan uzun süre saklamanın yöntemlerini araştırıyor.

  • Pastörize sütlerin raf ömrü, ambalajı açılmadan, buzdolabında saklandığı takdirde, 5 ile 7 günlük ömrü bulunur. Bazı uzmanlara göre bu süre 3- 21 gün olarak da belirtiliyor. Ama ambalajı açıldığında dayanma süresi kısalır, 1-2 gün arasında değişir.
  • Buzdolabında saklarken koyduğunu yer çok önemlidir. Mutlaka alt rafta, rafın arkasında bir yerde saklayın. Çünkü kapıda olan raflarından birinde süt saklarsanız o kısım her zaman daha sıcak olduğu için ve sık sık kapı açıldığı için sütün hızlıca bozulmasına neden olacaktır. 
  • UHT sütler yani marketlerden satın aldığınız ambalajlı sütler, ambalajı açılmadan oda ısısında 3 ay kadar saklayabilirsiniz. 

 Bozuk süt nasıl anlaşılır, süt kaç günde bozulur? Bozuk süt zehirler mi?İLİŞKİLİ HABER Bozuk süt nasıl anlaşılır, süt kaç günde bozulur? Bozuk süt zehirler mi?

Uzun süreli tüketim için süt nasıl saklanmalı?

Uzun süreli tüketim için süt nasıl saklanmalı?

SÜT BOZULMAMASI İÇİN BİLMENİZ GEREKENLER

- Süt ve süt ürünleri buzdolabı koşullarında 0-4 C de muhafaza etmeniz gerekiyor. 

- Süt ve bütün süt ürünlerini buzdolabına koyduğunuz zaman kapalı bir kapta veya orijinal ambalajında saklamanız önemlidir. 

- Uzmanlara göre sütü asla derin dondurucuda muhafaza edilmemesi gerekiyor. 

- Ayrıca sütü oda sıcaklığında uzun süre bekletmeyin. 

- Pastörize veya UHT sütlerin evlerde tekrar kaynatılmasına gerek yoktur. İstenirse 45-50°C ye kadar ısıtılabilir.

Teknolojik oyuncaklar gelişimi etkiler mi? Çocuklara hangi oyuncaklar alınmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Teknolojik oyuncaklar gelişimi etkiler mi? Çocuklara hangi oyuncaklar alınmalı?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0