En kolay örgü çanta nasıl yapılır? Örgü çanta yapmanın püf noktaları

Geçmişten günümüze gelen birbirinden güzel örgü örnekleriyle hayatımızın bir parçası olan örgü modellerine bir de örgü çanta eklendi. Özellikle genç hanımların çok sevdiği ve modern görünen örgü çantalar evde çok kolay şekilde örmek mümkün. Peki en güzel örgü çanta kolay örgü çanta nasıl yapılır? Örgü çanta yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz. İşte detaylar:

Tığ işi örgü modası asla ama asla modası geçmeyen el işi modellerinden biridir. Özellikle 2023 sonbahar -kış sezonunda karşımıza çıkan ve kadınların gözdesi olan örgü çantalar her renk ve ipte görmek mümkün. Ünlü markaların bile koleksiyonlarında yer alan örgü çantalara para vermeden evde kolayca yapabilirsiniz. Örgü işini bilen birçok kişinin de bildiği gibi kendiniz ördüğünüz bir ürünü kullanmanın veya bunu sevdiğiniz birine hediye etmenin zevki başkadır. İşte sevdiklerinize ve kendinize yapacağını en kolay örgü çanta modeli yapımı:

Yasemin.com/ ÖZEL

ÖRGÜ ÇANTA NASIL YAPILIR? 

Tığ işi örgüde önemli olan yapmak istediğiniz modele göre doğru örgü ipi ve bu ipe uygun olarak doğru tığ seçimi yapmanızdır. Birçok farklı kalitede ip ve tabii ki yine farklı kalitelerde tığ çeşitleri mevcuttur. Kullandığınız ip ve tığ ne kadar iyi ise, örgünüz de o kadar güzel duracaktır. Elinizin sıkılığına göre kullanacağınız ip için önerilen tığ numarasından yarım veya 1 numara büyük veya küçük tığ kullanabilirsiniz. Örneğin 2,5 numara tığ önerilen bir ip ile örecekseniz ve eliniz sıkı ise, 3 numara tığ kullanmanız daha uygun olacaktır.

penye ipten örgü çanta yapımı

penye ipten örgü çanta yapımı

Ters örgü nasıl yapılır? Ters örgü yapımında nelere dikkat edilmeliİLİŞKİLİ HABERTers örgü nasıl yapılır? Ters örgü yapımında nelere dikkat edilmeli

 

MALZEMELER:

  • 2 adet (tanesi 100 gram) penye ip
  • 8 mm tığ

YAPILIŞI:

  • Öncelikle aldığınız penye ipten 7 adet zincir çekin. 7 adet zincir çektikten sonra ilkine asılıp sık iğne yapın. Bu sırada 6 tane sık iğne yapmış oluyorsunuz.
  • 6 tane sık iğne yaptıktan sonra 1 zincir çekip geri dönün. Dikdörtgen taban yapmak için bu şekilde ilerliyorsunuz. geri döndükten sonra tam iki sık iğnenin arasına batırmanız gerekiyor. 
  • Aynı şekilde örmeye devam edin. Sona geldikten sonra yine aynı şekilde batırın. Bu yaptığınız sırada da 6 sık iğne olmasına dikkat edin. Yine bir zincir çekip tekrar 6 adet sık iğne yapmaya devam edin. Bu işlemi 19 sıra olacak şekilde yapmaya devam edin. Bu da yaklaşık 22-23 cm oluyor.
  • Bitirdiğiniz yerde 1 tane zincir çekip yine en sona aynı yere battığınız yere tekrar batırın. Burada kenarına yün kontur geçilecek. Bütün arada bulunan deliklere tek tek batarak hep sık iğne yapın. Aralar da zincir yapmıyorsunuz. 
  • Taban ölçüsü boyu 24 cm eni 10 cm olacak şekilde bitirin.
  • Sonra üst sıraya çıkarken 1 zincir çekin ve örgüyü ters çevirin. Ve ilk yaptığınız sık iğnenin tek katını alarak sık iğne yapmaya devam edin. Bu şekilde örgünüzün düz kısmı iç tarafta ters kısmı dış tarafta kalacak. Böyle örmeye devam ediyoruz. 
  • İstediğiniz boyuta gelene kadar örmeye devam edin. Yüksekliği 25 cm gelecek şekilde ayarlayın. 
  • Bitişini ilmek kaydırarak ve sık iğne yaparak ilmiği bağlamadan tığı çıkarın. Daha sonra ters çevirin. Dışarıda kalan ipi iç tarafa geçirin. Tığı tekrar takıp boş ilmeğe geçirin. Sıkıştırıp içinden geçirin. 
  • Kol ipini de taban kısmını yaptığını şekilde birkaç cm olacak şekilde örün. Daha sonra boyunu istediğiniz gibi ayarlayana kadar örme işlemine devam edin.
  • Son olarak da çantanın iç kısmına gelecek şekilde kollarını tığ yardımıyla yerleştirin. 
  • Büzgülü bir çanta olduğu için ağız kısmına da penye ipini çevirip deliklerden geçirip çantanızı kullanabilirsiniz. 
  • Bu çantada mutlaka astar kullanın.
  • Ve çantanız hazır...

İŞTE BU KADAR...

hasır ipten örgü çanta

hasır ipten örgü çanta

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda gezilecek yerler nerelerdir? 19 Mayıs'ta ne yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda gezilecek yerler nerelerdir? 19 Mayıs'ta ne yapılır?
Tummy Time nedir nasıl yapılır? Bebeklerde karın üstü egzersizleri!

İLİŞKİLİ HABER

Tummy Time nedir nasıl yapılır? Bebeklerde karın üstü egzersizleri!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0