Petek neden ısınmaz? Temizlenen petek neden ısıtmaz? Kombi çalışıyor petekler ısınmıyorsa...

Kış mevsimiyle birlikte ısınmamızı sağlayan petekler bazı nedenlerden dolayı çalışmaz. Evin her odasında yer alan peteklerin ısıtması sağlamak ve kombiyi doğru ayarlamak çok önemlidir. Peki peteklerin ısınmamam nedeni nedir, temizlenen petekler neden ısıtmaz? Bütün bu soruların cevaplarını vermeye çalışacağız.

Her yıl düzenli olarak bakımı yapılması gereken petekler soğuk havalarda odalarını ısıtmaya yarayan kalorifer peteklerine denir. Peteklerin içi zamanla kir ve pas dolar ve bu durum ısınma performansını ve kombinin çalışmasını olumsuz yönde etkiler. En dikkat çeken problemde, kombinin derecesini yükselttiğinizde bile gereken ısınmayı sağlamayıp faturanız kabarık gelmesine sebep olur. İşte, kış mevsiminde ısınma sorunu çıkaran peteklerin ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Petek temizliği nasıl yapılır? Kombi havası nasıl alınır? Evde petek temizliği püf noktaları İLİŞKİLİ HABERPetek temizliği nasıl yapılır? Kombi havası nasıl alınır? Evde petek temizliği püf noktaları

PETEKLER NEDEN ISITMAZ?

Kış mevsimine girdiğimiz şu dönemde yaşanan petek ısınmama problemini çözmek ve ona göre kalorifer ayarları yapmak gerekiyor.

- Petek içerisinde zamanla biriken hava ve kirli su petek üzerinde ısıtma problemi yapabilir. Bu ve bunun gibi sorunlar peteklerin kirli su ve hava birikmesine neden olur. Bu da peteklerin ısıtmasını önemli ölçüde azaltmaktadır.

- Peteklerin ısınmasını sağlayan sıcak suyun doğru şekilde kombiden peteklere gelip gelmediğini kontrol etmek gerekiyor.

- Peteklerin ısınmamasının en temel nedenlerinden biri peteğe sıcak su gelmemesi ya da gelen suyun sıcaklığının yeterli olmamasıdır. 

petekler neden ısıtmaz

petekler neden ısıtmaz

TEMİZLENEN PETEK NEDEN ISITMAZ?

Kalorifer peteklerinin temizlenmesi bakımı ve havası alınmasına rağmen çalışmıyorsa birkaç sebebi bulunuyor. 

  • Peteklerin havası alındığı halde içinde hava kalmış olabilir. 
  • Kombi pompasının yetersiz gelmesi
  • Tesisat borularının ters bağlanma durumu meydana gelebilir
  • Petek içinde ya da tesisat kısmında tıkanıklık olabilir.
  • Bu gibi sorunlar için mutlaka bir uzman desteği alın. Temizlenmiş olan peteklerde dahil ısıtma problemi söz konusu olabilir.

Evde kombi bakımı nasıl yapılır? Kombi kaç derece olmalıdır? Kombi nasıl ayarlanırİLİŞKİLİ HABEREvde kombi bakımı nasıl yapılır? Kombi kaç derece olmalıdır? Kombi nasıl ayarlanır

PETEKLERİN HAVASI NASIL ALINIR?

  • Peteklerin havası, kombi çalışıyor konumdayken alınmalıdır. Fakat bu işlem yapılırken birisinin kombiye sürekli su takviye etmesi gerekebilir.
  • Peteklerin üst kısmında hava alma için pürjör bulunur. Evde bulunan düz tornavida ile peteğin üst kısmında yer alan purjor kısmının saat yönünde çevirin.
  • Sıcak su gelene kadar içeride bulunan havayı boşaltın.
  • Burada dikkat etmeniz gereken en önemli şey Pürjör açılırken saatin ters yönünde açılmalı ve saat yönünde kapanması gerektiğidir.
  • Hava alma işlemi yapılırken peteklerin vanalarının açık konumda olması gereklidir.
  • Hava alma işlemi yapılırken tesisattaki su basıncı düşecektir.
  • Kat kaloriferi, kombi tesisatındaki su basıncının 0,7 bar ile 1,5 bar arasında olmasına dikkat ediniz.

peteklerin havası alınmazsa ne olur

peteklerin havası alınmazsa ne olur

PETEKLERİN ALTI ISINMIYORSA!

- Peteklerin altı ısınmıyor olması farklı bir sebebi vardır. Eğer altı ısınmıyorsa peteğin içindeki kanallarda tıkanıklık olduğunu gösterir.

- Bu yüzden, bir uzman desteği alınmanız gerekiyor. 

Yanlış basılan etiket ABD'li balerin Orla Baxendale hayatına mal oldu! Anafilaktik şok nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Yanlış basılan etiket ABD'li balerin Orla Baxendale hayatına mal oldu! Anafilaktik şok nedir?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

abdullah ünal 2 yıl önce

konbinin ayarını açamaya korkarsak ısınmaz... bu kadar basit

Toplam 1 beğeni