Bakliyatlar nasıl saklanır? Evde kuru bakliyat nasıl saklanır? Bakliyatları doğru saklama

Mutfakta en sık pişen gıdalar arasında yer alan kuru bakliyatları besin değerleri açısından çok sağlıklıdır. Faydaları saymakla bitmeyen bakliyatların uzun süre böceklenmemesi için saklama koşullarına dikkat etmek çok önemlidir. Kuru fasulye, nohut gibi bakliyatlarda böcek oluşumunu engellemek için bazı yöntemleri uygulamanız gerekiyor. Peki bakliyatlar nasıl saklanır? İşte tüm merak edilenler

Sağlık açısından tüketimi çok önemli olan bakliyatlar özellikle kış aylarında çok tüketiliyor. Her evde pişen bakliyat türlerinin doğru saklanmadığında kolayca bozulabiliyor. Bunun önüne geçmek için özellikle havalar ısındığında bu yiyecekleri doğru şekilde saklamak gerekiyor. Sıcak ve nemli ortamlarda bakliyatlarda oluşan böceklenmelerin önüne geçmek ve gıda israfını engellemek için saklayabileceğiniz en doğru yöntemleri sizler için derledik. İşte bakliyatların ömrünü uzatarak israfının önüne geçen pratik yöntemler:

Un bozulur mu? Unun bozuk veya bayat olduğunu anlamanın yollarıİLİŞKİLİ HABERUn bozulur mu? Unun bozuk veya bayat olduğunu anlamanın yolları

BAKLİYATLARI DOĞRU SAKLAMA YÖNTEMLERİ NELERDİR?

- Marketten satın aldığınız bakliyatları saklamak için öncelikle bir tepsiye döküp içeriğinde bozuk taneler veya taşlar var mı ona bakın. Daha sonra bozuk taneleri ayıkladıktan sonra cam kavanozlar ayarlayın. Muhafaza edeceğiniz kuru bakliyatlar kuru cam kavanozların içine bir miktar tuz atarak saklayın.

PRATİK BİLGİ: Kuru bakliyatları saklarken en önemli püf noktalarından biri kavanozların içine 1 kaşık tuz koyma yöntemidir. Tuz neme karşı oldukça hassas olan yiyeceklerin böceklenme, nemlenme ve küf oluşumunu önemli ölçüde engellemektedir.

Bakliyatlar nasıl saklanır

Bakliyatlar nasıl saklanır

- Bir diğer saklama yöntemlerinden biri de bez torbalardır. Sıcak havalarda çok çabuk bozulan bakliyatları saklamak için bez torbaları kullanabilirsiniz. Böylece uzun süre saklayarak hem böceklenmelerini engelleyerek uzun süre yayarak tüketebilirsiniz.

- Bakliyatları cam kavanozlarda ve bez torbalarında muhafaza ederken defne yaprağı ve sarımsak koyarak da saklayabilirsiniz. Bu şekilde sakladığını kuru bakliyatların daha uzun ömürlü olmalarını sağlayabilirsiniz. 

Bakliyatları saklama yöntemleri

Bakliyatları saklama yöntemleri

Bakliyatları kavanoz ve bez torbalarda güzelce yerleştirdikten sonra mutlaka güneş ışığı almayacak yerde muhafaza edin. Gıdaların güneş görmesini engellerseniz gıdaların daha uzun ömürlü olmalarını sağlayabilirsiniz. 

Bakliyatlar buzdolabında saklanır mı

Bakliyatlar buzdolabında saklanır mı

BAKLİYATLAR BUZDOLABINDA SAKLANIR MI?

Bakliyatları buzdolabında cam kavanozda veya bez torbalarda saklamak özellikle sıcak yerlerde en doğru saklama yöntemidir. Buzdolabı hem serin hem de kuru bir saklama alanıdır. 

BAKLİYATLAR BUZLUKTA SAKLANIR MI?

Nohut, fasulye, mercimek ve barbunya gibi baklayatları dondurucuda koyarak saklayabilirsiniz. Ağzını sıkı bir şekilde kapatarak saklarsanız uzun süre koruyarak israfın önüne geçebilirsiniz.

Limonlu su zayıflatır mı? Limon suyu zayıflatır mı? Limonlu su ne zaman tüketilmeli

İLİŞKİLİ HABER

Limonlu su zayıflatır mı? Limon suyu zayıflatır mı? Limonlu su ne zaman tüketilmeli
Etli patates börek nasıl yapılır? Lokum kıvamında etli patates börek tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Etli patates börek nasıl yapılır? Lokum kıvamında etli patates börek tarifi
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0