Soğuyan süt tekrar ısıtılıp mayalanır mı? Tutmayan yoğurt tekrar nasıl mayalanır?

İnsan sağlığına faydaları saymakla bitmeyen yoğurt doğal tüketmek isteyen birçok kişi evde mayalama yöntemini deniyor. İçerdiği yüksek kalsiyum nedeniyle bebeklere bile önerilen yoğurdu mayalarken tutmadığı takdirde kolayca halledebileceğiniz çözüm önerisini sizler için araştırdık. Peki, mayası tutmayan yoğurt nasıl kurtarılır? Tutmayan yoğurdu tekrar mayalamanın yöntemi nedir? cevaplar haberimizde...

Hepimizin severek tükettiği yoğurdu daha sağlıklı bir şekilde tüketmek için marketten almak yerine evde geleneksel yöntemlerle mayalamayı seçeriz. Ancak bazen yoğurdu evde yaparken istenmeyen bazı aksilikler yaşanabilir. Birçok ev hanımının mayalarken başına gelen yoğurdun tutması durumuna karşı hemen uygulayabileceğiniz bazı yöntemler bulunuyor. Bazen fazla sıcak ya da fazla soğuk bir şekilde mayaladığınız yoğurdun tutmaması durumunda size vereceğimiz yöntemlerle yoğurdu kurtarabilir ve tekrar mayalama işlemini yapabilirsiniz. Peki ama nasıl? İşte yoğurt mayalarken tutmaması durumunda hızlıca uygulayacağınız etkili olan o yöntem...

Yoğurt diyeti nasıl yapılır? Yoğurt diyeti zayıflatır mı? 3 günlük yoğurt diyetiİLİŞKİLİ HABERYoğurt diyeti nasıl yapılır? Yoğurt diyeti zayıflatır mı? 3 günlük yoğurt diyeti

MAYASI TUTMAYAN YOĞURT NASIL KURTARILIR?

İnternette birçok kişi tarafından merak edilen bu sorunu çözmek için aşağıda vermiş olduğumuz adımları izleyebilirsiniz.

Yaşanan aksilikler sonrası yoğurdunuz tutmadıysa ilk olarak fırınınızı 45 dereceye ayarlayın.

Daha sonra mayaladığınız yoğurt tenceresini fırına koyun ve 45 dakika bekletin.

Süre dolduktan sonra tencereyi fırından çıkarın. Yoğurdunuzun mayalandığını ve taş gibi olduğunuz göreceksiniz. İşte bu kadar basit...

Soğuyan süt tekrar ısıtılıp mayalanır mı?

Soğuyan süt tekrar ısıtılıp mayalanır mı?

EN KOLAY YOĞURT NASIL MAYALANIR?

Birçok kadının denemeye cesaret edemediği yoğurt mayalama işleminin en pratik yolunu sizlerle paylaşıyoruz. Bu yöntemi denedikten sonra hiç korkmadan kolayca evde kendi yoğurdunuz yapabileceksiniz.

 MALZEMELER:

3 kilo süt (Tam yağlı)

1 buçuk yemek kaşığı taze ekşimemiş yoğurt mayası

1 tencere veya cam kavanozlar

en pratik yoğurt mayalama

en pratik yoğurt mayalama

YAPILIŞI:

Öncelikle satın aldığınız sütü bir tencereye dökün. Dökmeden önce tencereye suyla ıslatmayı unutmayın. Bu sayede sütün tencereye yapışmasını engelleyebilirsiniz.

Daha sonra sütü kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kapatın ve ılıması için bir kenara alın. Ara ara sıcaklığını kontrol edin. 

Sütün doğru soğumasa noktasına gelmesini serçe parmağınızı süte batırarak öğrenebilirsiniz. Serçe parmağınıza göre ılıyan süt mayalanmaya hazır demektir.

Sütü mayalama işlemine geçebilirsiniz. Bunun için 1 kasenin içinde olan 1 buçuk yemek taze yoğurdun üstüne sütten birkaç kaşık alıp ekleyip karıştırın.

Karıştırdıktan sonra direk sütün içine döküp tahta kaşık ile karıştırın. 

Çok fazla karıştırmadan ister tencerede bırakın isterseniz de cam kavanozlara mayalanması için dökebilirsiniz. 

Cam kavanozlara döktüyseniz kapaklarını kapatın tencere de bıraktıysanız tencerenizin kapağını kapatın.

Bu işlem bittikten sonra 2 türlü mayalama sürecini başlatabilirsiniz. 1. yöntemde oda sıcaklığında bir kenara alarak üstüne onu serecek şekilde bez koyabilirsiniz.2. yöntemde ise sıcak olan bir fırının içine koyarak mayalamasını sağlayabilirsiniz.

Yoğurt mayalama sürecinde bütün adımları dikkatli bir şekilde uyguladığınız takdirde taş gibi bir yoğurt elde edebilirsiniz. 

Bu tarif bayram kilolarına savaş açıyor! 2 hafta içinde karın yağlarını yok ediyor

İLİŞKİLİ HABER

Bu tarif bayram kilolarına savaş açıyor! 2 hafta içinde karın yağlarını yok ediyor
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0