Yeşil mercimeğin böceklenmemesi için ne yapmalı? Yeşil mercimeğin böceklenmesi nasıl önlenir?

Yeşil mercimek, demir ve magnezyum içermesi sebebiyle mutfakların vazgeçilmez besinleri arasında yer alır. Kansızlık problemine de iyi gelen yeşil mercimek nemde ve sıcak bir ortamda bırakıldığında zamanla böceklenir. Almış olduğunuz bakliyatların böceklenmemesi için doğru koşullarda saklamak çok önemlidir. Peki yeşil mercimeğin böceklenmemesi için ne yapmalı? İşte dikkat edilmesi gerekenler...

Birçok doktor tarafından önerilen sıklıkla tüketimi önerilen bakliyatların evde doğru şekilde muhafaza etmek çok önemlidir. Bunlar arasında öne çıkan yeşil mercimek en çok sevilen gıdalar arasında yer alıyor. Yeşil mercimeği paketli olarak satın aldıktan sonra aylarca tüketmek ve böceklenmesini engellemek için bilmeniz gereken birkaç püf noktası bulunuyor. Peki, paketli olarak satın aldıktan sonra bakliyatların böceklenmemesi için ne yapmalı? İşte adım adım yeşil mercimeği doğru saklama yöntemleri...

Bakliyatlar nasıl saklanır? Evde kuru bakliyat nasıl saklanır? Bakliyatları doğru saklamaİLİŞKİLİ HABERBakliyatlar nasıl saklanır? Evde kuru bakliyat nasıl saklanır? Bakliyatları doğru saklama

YEŞİL MERCİMEĞİN BÖCEKLENMEMESİ İÇİN NE YAPILMALI?

- Mercimekleri satın aldıktan sonra asla nemli bir yerde koymayın. Bütün bakliyatlar için geçerli olan saklama koşullarından en önemlisi saklayacağınız ortamın serin ve kuru olmasıdır.

- İkinci olarak dikkat etmeniz gereken detaylar arasında yeşil mercimeği hava almayan kaplarda muhafaza etmek olacaktır. Eğer hava almayan kaplara koyarsanız bu şekilde böceklenmesini engelleyebilirsiniz. 

- Yeşil mercimeği saklarken ışık almayan bir yer tercih edin.

- Bakliyatları bez ya da cam kavanozda saklamak en doğru saklama yöntemleri arasında yer alıyor. Cam kavanozlarda veya bez torbalarda yeşil mercimeği saklamadan önce içine defne yaprağı ya da sarımsak ekleyebilirsiniz.

- Bir diğer uygulayabileceğiniz püf noktası ise bakliyatların üzerine tuz serpme yöntemidir. Bu yöntem bakliyatlarınızın nemlenmesini önleyerek daha uzun süre taze kalmalarını sağlayacaktır.

Mustafa Reşit Paşa Türbesi nerede? Mustafa Reşit Paşa Türbesi özellikleri

İLİŞKİLİ HABER

Mustafa Reşit Paşa Türbesi nerede? Mustafa Reşit Paşa Türbesi özellikleri
İstanbul'da hurma nereden alınır? En iyi hurmacılar

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul'da hurma nereden alınır? En iyi hurmacılar
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0