Fırın tepsisi nasıl temizlenir? Kurumuş fırın tepsisi nasıl temizlenir?Fırın tepsisi temizlime

Mutfakta en çok kullanılan fırın tepsileri zamanla zamanla lekelenerek renk değiştiriyor. Yemek yaptıktan sonra kuruyarak yanık görünümüne neden olan inatçı lekeleri tepsiden çıkarmak için çok kolay ve pratik yöntemi var. basit yöntemlerle tepsilerinizi ilk günkü haline getirmek için birkaç yöntemi sizlerin beğenisine sunuyoruz. İşte fırın tepsisi temizliğinde yapmanız gerekenler...

En sağlıklı yemek pişirme yöntemlerinden biri fırında pişirme yöntemi olsa da temizliği biraz zor olduğu için ev hanımlarını zorluyor. Piştikten sonra kalan lekelerin kuruması sonucu daha da zor bir hale gelen fırın tepsisi temizliğinde bazı pratik yöntemler öne çıkıyor. Kurumuş kalıntıları temizlerken daha da işkenceye dönmemesi için hiç zaman bekletmeden temizlemek gerekiyor. Fırın tepsisinde oluşan kirleri yok hızlı bir şekilde yok etmek için uygulamanız gereken adımlar... 

Fırına sinen balık kokusu nasıl çıkar? Fırındaki balık kokusunu gidermenin 7 farklı yoluİLİŞKİLİ HABERFırına sinen balık kokusu nasıl çıkar? Fırındaki balık kokusunu gidermenin 7 farklı yolu

FIRIN TEPSİSİ NASIL TEMİZLENİR?

İlk yöntemlerden biri bulaşık deterjanı ile temizleme yöntemidir. Fırın tepsisindeki inatçı lekeleri temizlemek için süngerin arka tarafına bulaşık deterjanı koyarak güzelce ovalayın.

Eğer kalıntılar kurumuş ise tepsinin içine su koyup bulaşık deterjanı ekleyerek 2 saat beklemeniz önerilir. 

Daha sonra güzelce durulayın. Tepsilerde oluşan inatçı kirleri kolayca çıkarmak istiyorsanız yemek pişer pişmez sıcakken tepsiyi boşaltıp yıkamanız gerekiyor. Bu sayede hiç zorlanmadan tepsilerinizi tertemiz ve ilk günkü gibi yapabilirsiniz. 

Fırın tepsisi nasıl temizlenir

Fırın tepsisi nasıl temizlenir

Bir diğer yöntem ise karbonat ile temizleme yöntemidir. Hiç kimyasal ürünler kullanmak istemiyorsanız bir kabın içine biraz karbonat koyup üzerine su ekleyin. Bu karışımı macun kıvamına getirin. Daha sonra fırın tepsinizin üzerine sürerek biraz bekletin. Böylece kirlerin kolayca çıktığını göreceksiniz.

Bir diğer etkili yöntem ise beyaz sirke karbonat ve bulaşık deterjanı karışımıdır. Bunun için ilk olarak tepsinizde birken yağı peçeteyle alın. Daha sonra tepsinin içine sıcak su koyun. Yaklaşık 5 dakika kadar bekletin. Ardından sıcak suyu boşaltıp tepsinin içine 1 yemek kaşığı karbonat ekleyin. Üstüne beyaz sirke dökün. Bu şekilde biraz bekletip son olarak 1 yemek kaşığı bulaşık deterjanı ekleyin.

kurumuş fırın tepsisini temizleme yöntemleri

kurumuş fırın tepsisini temizleme yöntemleri

Bu şekilde tepsinin içine tekrar sıcak su ekleyin. Bulaşık deterjanı ile yavaş yavaş suyu dökmeden kenarlarını leke olan yerleri ovalayın. Kirlerin kolayca çıktığınız göreceksiniz. Son olarak güzelce bol suyla durulayın İşte bu kadar kolay..

CAM FIRIN TEPSİSİ NASIL TEMİZLENİR?

Malzemeler:

  • Sıvı bulaşık deterjanı
  • Karbonat
  • Su
  • Alüminyum folyo
  • Kullanmadığınız diş fırçası

UYGULANIŞI: Diş fırçasının üzerine bulaşık deterjanı koyup biraz ıslatıp daha sonra karbonata batırın. Cam tepsilerinizde oluşan yanık lekelerin üstünü diş fırçasıyla ovalayın. 

Cam fırın tepsisi nasıl temizlenir

Cam fırın tepsisi nasıl temizlenir

Her tarafını ovaladıktan sonra cam fırın tepsisini alüminyom folyo ile siler gibi yapın. Bu şekilde lekelerin kolayca gittiğini göreceksiniz. 

Hygge ne demek? Hygge ev dekorasyonu nedir, nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Hygge ne demek? Hygge ev dekorasyonu nedir, nasıl yapılır?
Çocuklarda sık karşılaşılan ev kazaları nelerdir? Ev kazalarına ilk müdahale nasıl olmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklarda sık karşılaşılan ev kazaları nelerdir? Ev kazalarına ilk müdahale nasıl olmalı?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0