Diyabet hastalarını bekleyen büyük tehlike!

Aldığınız ürünlerde ‘şekersiz’ yazıyorsa probleminiz şekerden daha büyük demektir. Zayıflamak için ‘şekersiz’ sanıp tükettiğimiz ürünler daha büyük hastalıklara sebep oluyor.

Zayıflamaya yardımcı oldukları gerekçesiyle kullanılan sentetik tatlandırıcılar tam tersi bir etki yaparak, obeziteyi önleyici bir mide enzimini bloke ediyor.

Beslenme uzmanları, sıcak ve soğuk diyet içeceklerle gıda maddelerinde şekere alternatif olarak kullanılan sentetik tatlandırıcıların aslında zayıflatcı bir etkisi olmadığından uzun süredir şüpheleniyordu. 

ABD’de yayınlanan "Applied Physiology, Nutrition and Metabolism“ (Uygulamalı Fizyoloji, Beslenme ve Metabolizma) isimli dergi son sayısında yaygın olarak kullanılan tatlandırıcıların başında yer alan Aspartam‘ı (E951) inceledi.

Bu madde genelde Acesulfam tuzu (E962) ile birlikte kullanılıyor ve piyasada ‘şekersiz’ ibaresiyle satılan birçok üründe bulunuyor. Ve bilinenin aksine bu madde zayıflatmıyor “İntestinal Alkalik Fosfataz“ (IAP) isimli miden enzimlerini bloke ederek obezite, diyabet ve metabolik sendrom gibi hastalıklara yakalanma ihtimalini arttırıyor. 

Yapılan deneylerde Aspartam kullanan deneklerin obezite ve yüksek şeker olasılığının arttığı gözlemlenmiş.

Bu yüzden hayatınıza tatlandırıcı sokmak yerine şeker miktarını azaltarak obezite ve şeker hastalığının önüne geçmiş olacaksınız.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 1

AYKIRI 7 yıl önce

he yaaa, o yüzden zero çeşidi kola ile 40 kiloya yakın zayıfladım. bir zahmet geçsinler bunları...

Toplam 1 beğeni