Çocuklarda kulak sağlığına dikkat!

Dr. Engin Acıoğlu, çocuklarda orta kulak problemleri ve tedavi yöntemleri hakkında bazı önemli bilgiler verdi.

Solunum yolu enfeksiyonunun ardından orta kulakta birikinti yapan sıvı, çocuklarda bir zamandan sonra duyma kaybına neden olabiliyor.

TELEVİZYON SESİNİ ÇOK AÇIYORSA...

Orta kulakta sıvı birikmesi sonucu işitme problemleri oluşabilmektedir. Yetişkin bireyler bu rahatsızlığı kulakta kapanma, sesin yankılanması gibi şikayetlerle ifade ederler. 5-6 yaş civarındaki çocuklar rahatsızlıklarını atlatmakta güçlük çekebilir. Bu durumu çoğunlukla anne ve babalar ilerleyen zamanlarda; sözleri tekrarlatması, televizyonun sesini çok açması, seslendiklerinde hemen dönüp bakmaması ile fark ederler. 

ORTA KULAK SORUNLARI GENETİK OLABİLİR

Çocukluk çağında orta kulak problemleri yaşamış ebeveynlerin genellikle çocuklarında da bu problemler ortaya çıkmaktadır. Özellikle anne ya da babada var olan alerjik hassasiyet de bu yatkınlığın arttırmasına neden olur. Genetik faktörlerde olduğu kadar çevresel faktörler de önemlidir. Bebeklik döneminde sigara dumanı maruziyeti, biberon ve emzik kullanımı, ailede okul çağında abi ya da ablanın olması orta kulak iltihabı riskini artıran nedenlerdir. 

BİR YORUM YAPIN 0