Sırt ağrılarının nedeni bu olabilir!

Beyin ve Sinir Cerrahisi Dr. Serdar Kahraman, omurilik tümörü hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Omuriliği tehdit eden sorunlardan birinin tümör olduğunu vurgulayan Dr. Serdar Kahraman, sinir sisteminin tümörün yüzde 10-15'i oluşturduğunu ve bir kısmının kalıtsal olabileceğini belirtti. 

Dr. Kahraman, omurilik tümörlerinin büyük bir kısmının iyi huylu ve mikopcerrahi olarak ameliyatla çıkarabildiğini ya da küçültüldüğünü söyledi. Hastaların genellikle ağrı şikayetleri, yürüme güçlüğü, ellerini kullanma güçlüğü gibi hafif bulgulardan felç tablosuna kadar uzanan bir yelpazede önemli bulgularla doktora başvurduğunu ifade etti.

Bazı bulguların, tedavi öncesi hastanın sağ kalım süresini etkilediğini söyleyen Kahraman, hastada güç kaybı olup olmaması, hastalığın ilerleme hızı, idrar kaçırma ve tümörün ameliyat sonrası patolojik inceleme ile konulan tanısı bu noktada en önemli faktörler olarak öne çıktığını belirtti.

Muayene bulgularından şüphe duyanların MR istediğini, teşhis konduktan sonra öngörülen tümör tipine bağlı ek testlere ihtiyaç duyulduğunu belirten Kahraman, en ufak belirtilerin bile hafife alınmadan doktora başvurulması gerektiğini söyledi. 

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0