Dar burun hayatınızı kabusa çevirmesin!

Burunlarından nefes alma sorunu yaşayan ve bu nedenle ameliyat olan hastalar, ameliyat sonrasında da sorunlarının devam etmesinden yakınabiliyor.

Dar burun sendromu, hastaların nefes almasını zorlaştıran, burunda akıntı, tıkanıklık gibi sorunlara neden olan, hastaların psikolojisini olumsuz etkileyen yapısal bir bozukluk. 

Yüz Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Gürkan Kayabaşoğlu ‘dar burun’ hakkında şu önemli bilgileri verdi:

Hayat boyu nezleymiş gibi gezmeyin

Burun darlıkları, burnun üst, orta ve uç kısmında görülür. Dar burun problemi, genetik nedenlerden kaynaklanabilir. Normal insanların basitçe geçirdiği grip,nezle gibi hastalıklar, dar burunlular için kabusa dönüşebilir. Hatta hayat boyu sanki nezleymiş gibi burnu tıkalı şekilde yaşayabilir. Bu durum bademcik enfeksiyonları, faranjit ve sinüzit gibi birçok sağlık sorununa yol açabilir.

Dar burun sendromu, başarısız geçen burun estetiği ameliyatları sırasında burnun yapısal kıkırdaklarının gereğinden fazla çıkarılmasından kaynaklanabilir. Bu yüzden her türlü burun ameliyatı öncesinde detaylı bir şekilde endoskopik muayenesi yapılması gerekir. 

Bunun haricinde gerekli durumlarda tomografi çekilmesi, hastaların bir burun cerrahı tarafından takip edilmesi tedavinin planlanması ve başarısı için çok önemli.

Yapılan ön testler sonucunda kıkırdak-kemik yapıların anatomik özelliklerinin yanı sıra, burun etlerinin boyutları ve burundaki darlığın nerede olduğu saptanır ve gerekli ameliyat gerçekleşir. 

BİR YORUM YAPIN 0