Parmak seğirmesi neden olur?

Parmakta oluşan kas seğirmeleri, acı vermese de strese neden olur.

Parmakta sitemsiz seğirme, genellikle bazı ilaç türlerinin yan etkisiyle oluşur. Özellikle, psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan antidepresan türü ilaçların yan etkisiyle görülen seğirme, vitamin ilaçlarının uzun süre kullanılması ya da tiroit ilaçlarının kullanılmasıyla da görülebilir. 

Sinir sikışmalarının etkisiyle de görülen seğirmelere Karpal Tünel Sendromu denir. Elde bulunan 'median siniri'nin sıkışması ile meydana gelir. 


Ultrason ve röntgen çekimleri ile teşhis edilen Karpal Tünel Sendromu'nda, hastalığın şiddetine göre ilaç tedavisi ya da fiziksel egzersizler uygulanabilir. 

BİR YORUM YAPIN 3

Emre günaydin 1 yıl önce

Bencede var hangi doktora gitmeliyim sağ işaret parmaği istemsizce kasiliyor birde hafif tatlı bir ağrı hissi var..

Hakan 3 yıl önce

Merhaba! Benim sağ işaret parmağım seğiriyor ve rahatsız ediyor. Antidepresan ilaçları kullandığım için bundan dolayı olduğu yazıyor. Rahatsız etmese sorun değil ama rahatsız ediyor..

Toplam 15 beğeni

Görkem 2 yıl önce

Keşke kullandığın antidepresanı da paylaşsaymışsın. Ben yaklaşık 6 aydır lustral kullanıyorum ve bugün sağ işaret parmağım ilginç şekilde seğirmeye başladı. O kadar ki tek elle telefonu tuttuğumda telefonu kıpırdatıyor. Sanki kalp atışı gibi...

Toplam 0 Beğeni