Kas ağrılarına iyi gelen doğal ağrı kesiciler

Kaslarınız çok sık ağrıyor ve ilaçlarda bir işe yaramıyorsa, doğal ağrı kesicileri denemekte fayda vardır. İşte sizler için araştırdığımız doğal ağrı kesiciler…

Ağrı kesici ilaçlar fazla tüketildiğinde böbrek ve karaciğere zarar veriyor. Ayrıca ağrı kesici ilaçların bazıları kan akışını hızlandırıyor. Bu durumda kalp ve beynin zarar görmesine neden oluyor. Bazı uzmanlarda ilaç almak yerine doğal besinleri kullanmanın faydalı olacağını söylüyor.

GÜNEŞ DOĞAL D VİTAMİNİ

Vücudun D vitamini eksikliğini gidermede yardımcı olan güneş, serotonin ve melatonin hormonlarını salgılayarak vücudu rahatlatır ve ağrılarını hafifletir. Ancak uzmanlar güneşin cilde zararının olmadığı vakitlerde dışarı çıkıp gün ışığından yararlanmayı tavsiye ediyor.

KALSİYUM DEPOSU

Süt ve süt ürünleri kalsiyum bakımından zengin besinler olduğundan kemiğin kalsiyum ihtiyacını giderirler. Yapılan araştırmalarda kalsiyum içeren diğer; lahana, ıspanak, keten tohumu, badem ve susam gibi besin kaynaklarının eklemlerdeki krampları azalttığı ortaya çıkmıştır. 

NANE YAĞI

Mentollü ve naneli yağlar migren ağrısına iyi gelir. Mentol ağrıya neden olan ve beynindeki damarları etkileyen sinirleri rahatlatır. Ayrıca baş ağrısını geçirmek için el ve ayaklarda önemli noktalar vardır. Nane yağıyla bu noktalara yapılan masajlarda baş ağrısını azaltır.

ADET SANCISINA BİREBİR FAYDA: VİŞNE SUYU

Vişne suyu kas ağrılarına iyi gelir. Özellikle kadınların adet zamanında yaşadıkları kas ağrılarını azaltır. Vişne içerdiği antioksidanlar sayesinde kaslardaki kasılma ve iltihaplanmaların oranını azaltmada yardımcı olur.

BİR YORUM YAPIN 0