Polen alerjisi neden erken başladı!

Mevsimsel değişimler polen alerjisinin ortaya çıkma zamanını etkiledi. Uzmanlar sık sık alerjik reaksiyon yaşayanlar için uyarıda bulundu. Hastaların bu duruma hazırsızlık yakalanmaması için önlemlerini almalarını istedi.

Cemrenin düşmeye başlaması ve Mart ayıyla beraber hastalıklar artmaya başladı. Özellikle bahar aylarında görülen polen alerjisi, yaşam kalitesini düşürür. Ancak bu yıl her yıla oranla alerjik vakalar erkenden görülmeye başladı. Bunun nedeni ise mevsimsel değişimlerdir. Değişimler erkenden çiçeklerin polenlenmesine yol açtı. 

Bahar alerjisi nedir? Bahar alerjisinin belirtileri nelerdir? Bahar alerjisinden nasıl korunur?İLİŞKİLİ HABERBahar alerjisi nedir? Bahar alerjisinin belirtileri nelerdir? Bahar alerjisinden nasıl korunur?

polen alerjisi arttı

polen alerjisi arttı

Alerjik rinit nedir? Alerjik rinit belirtileri nelerdir? Alerjlk rinitin tedavisi var mı?İLİŞKİLİ HABERAlerjik rinit nedir? Alerjik rinit belirtileri nelerdir? Alerjlk rinitin tedavisi var mı?

 Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay, bu konuda alerjisi yüksek olanları uyardı. Akçay, "Alerji hastaları polen sorunlarına yabancı değildir. Ama şimdi, iklim değişikliği nedeniyle, polen mevsimi daha uzun sürüyor ve her zamankinden daha erken başlıyor. Daha yüksek sıcaklıklar çiçeklerin daha erken çiçek açmasına neden olurken, daha yüksek karbondioksit seviyeleri de daha fazla polen üretilmesine neden olur. Polen, yüzlerce kilometre yol kat edebilir, değişen hava koşulları ve değişen tür dağılımlarıyla, insanların “yeni” polen türlerine, yani vücudun alışkın olmadığı polene, maruz kalması mümkün hale gelir" dedi. 

BİR YORUM YAPIN 0