Bilim insanları Alzheimer hastalığında yeni bulgular ortaya koydu: Burun karıştırmak...

Bilim insanları Alzheimer hastalığının gelişiminde yeni bulgular ortaya koydu. Amerikalı Scientific Reports dergisinde yapılan bir araştırmaya göre, burun karıştırmanın Alzheimer riskinin artması ile ilişkili olduğu saptandı.

Burun karıştırmak ilginç bir alışkanlıktır. Bazı insanlarda bu durum gergin ve stres anlarında nüksedebilir. Bununla birlikte bilim insanlarının yeni araştırmalarına göre bu alışkanlık sizi Alzheimer ve bunama riskine sokabilir. Burun karıştırma alışkanlığı, Avustralya'daki Griffith Üniversitesi'nden bilim adamları tarafından yönetilen bir araştırmacı ekibinin fareler üzerinde birkaç test yaptıktan sonra keşfettiği Alzheimer ile bağlantılı olabileceği kanısını öne sürdü. 

Burun karıştırmak alzheimer ile ilişkilendirdi

Burun karıştırmak alzheimer ile ilişkilendirdi

BURUN KARIŞTIRDANLAR DİKKAT!

Scientific Reports dergisinde yayınlanan çalışmada, çalışma ekibinin gözlemlerine dayanarak, bakterilerin farelerde burun boşluğuna zarar vererek koku alma sinir yoluyla beyne yönelebileceği ve beynin Alzheimer'a yol açabileceği kanısına vardılar. Dünyada bir ilk olan araştırma, yöneticilerinden biri olaClem Jones Nörobiyoloji ve Kök Hücre Araştırmaları Merkezi Başkanı Profesör James St John, "Chlamydia pneumoniae'nın doğrudan burundan çıkıp beyne gidebileceğini ve burada Alzheimer hastalığına benzeyen patolojileri başlatabileceğini gösteren aşamadayız. Bunun bir fare modelinde gerçekleştiğini gördük ve kanıtlar bu durumun potansiyel olarak insanlar için de korkutucu olabileceğini gösterdi" açıklamasında bulundu.

burun karıştırmak bunamaya sebep oluyor

burun karıştırmak bunamaya sebep oluyor

BURUN KARIŞTIRIRKEN İKİ KERE DÜŞÜNÜN

St. John ve ekibi, Alzheimer ve burun karıştırma konusunda daha net bilgiler elde etmek için özellikle insanlar üzerinde daha fazla test yapmayı planlıyor. Burun karıştırmanın iyi bir fikir olmadığını söyleyen Profesör St John, "Burnumuzun iç kısmına zarar vermek istemeyiz ancak burnumuzu karıştırmak ve yolmak buna sebep olabilir. Burun zarına zarar verirseniz, beyninize giden bakterilerin sayısını artırabilirsiniz" uyarısında bulundu.

burun karıştırmak

burun karıştırmak

PROF DR AHMET RASİM KÜÇÜKUSTA UYARDI!

Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, ise burun karıştırmamak ve kıl aldırmamak gerektiğini ifade etti. Alzheimer ve bunama gibi hastalıklara yakalanmamak için burun karıştırmamak gerektiğini söyledi. Dr. Ahmet Rasim, "Fareler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre burun mukozasının zedelenmesi bunama hastalığına yol açıyor." ifadelerinde bulundu.

PROF. DR. AHMET RASİM KÜÇÜKUSTA'NIN KONUYLA İLGİLİ VİDEOSU;

Dr. Feridun Kunak Kocaelin'de evlere konuk oluyor!

İLİŞKİLİ HABER

Dr. Feridun Kunak Kocaelin'de evlere konuk oluyor!

ETİKETLER

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 4

fatih 1 yıl önce

bu kadar da pes. ulan fareler her pisliğe ayağını elii sokuyor ve sürekli yuzunde eli. hayırdır insanlar ellerini sürekli pisliğemi sokuyorda bakteri beune gitsin. böyle araştırmalar falan yok. iraz uydurma olmuş gibi

Vcd 1 yıl önce

Bu bilim adamlarıda Bi milletin burnunu karıştırmasına takmamışmı

Toplam 3 beğeni

tevfik 1 yıl önce

hadi canım o mikrop girse sinüs boşluğundanda girer

Toplam 2 beğeni

sezayi 1 yıl önce

burun ameliyatı olanlar ne olacak şimdi?

Toplam 2 beğeni