Haftada 14 tane yumurta yerseniz ne olur? Gözlerinize inanamayacaksınız!

Her gün kahvaltıda tükettiğimiz protein deposu yumurta özellikle spor yapanlar tarafından fazlaca tercih ediliyor. Uzmanlar her gün iki yumurta yemenin sağlık açısından faydalı olduğunu söylüyor. Haftada 14 tane yumurtaya tekabül eden günlük 2 adet yumurtanın faydaları haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Genellikle sabah kahvaltılarında tüketilen yumurta kimileri için çok sevilen bir besin iken kimileri tarafından hiç sevilmez. Lakin günde 2 tane yani haftada toplamda 14 tane yumurta tükettiğiniz takdirde neler olabileceğini biliyor musunuz? Gözlerinize inanamayacaksınız…Sadece tok tutma özelliğiyle değil aynı zamanda vücudun ihtiyacı olan birçok vitamini içerisinde barındırmasıyla da özel bir besin kaynağı olan yumurta, düzenli bir şekilde tüketildiğinde hastalıkların önlenmesinde büyük bir rol oynuyor. Tavuk yumurtalarının insan vücudundaki faydaları üzerine yapılan son çalışmalar ortaya çıktı.

HAFTADA 14 GÜNDE 2 TANE YUMURTA YERSENİZ

HAFTADA 14 GÜNDE 2 TANE YUMURTA YERSENİZ

PEKİ HAFTADA 14 GÜNDE 2 TANE YUMURTA YERSENİZ BAKIN VÜCUDUNUZDA NELER OLUYOR?

  • Yeni araştırma tavuk yumurtalarının lutein bakımından zengin olduğunu göstermiştir. Bu madde net ve keskin görme olaylarından sorumludur.
  • Eksikliği ile göz dokularında yıkıcı değişiklikler birikir ve görme geri dönüşü olmayan şekilde bozulur.
  • Bir kişiye bir kaşık balık yağı içme veya haşlanmış yumurta yeme tercihini önerirseniz, açık çoğunluk ikincisini tercih eder.
  • Özellikle de D vitamininin içeriğinin her iki durumda da aynı olduğunu fark ederlerse. Üstelik bilim adamları tavukları özel takviyeleri besleyerek yumurta içindeki D vitamini miktarını arttırmanın bir yolunu buldular.
  • D vitamini, kalsiyumun kemiklerinizi ve dişlerinizi daha iyi emmesini ve güçlendirmesini sağlar.

haşlanmış yumurta

haşlanmış yumurta

  • Biyotin, vitamin B12 ve sindirilebilir besleyici proteinler saç ve cildin güçlenmesine katkıda bulunur.Tavuk yumurtalarında bulunan fosfolipidler toksinlerin karaciğerden atılmasını teşvik eder.
  • Daha önceki görüşlere karşın, yeni araştırmalar yumurtadan alınan kolesterolün fosfatidlerle dengelendiğini ve bu nedenle sağlığımız için zararlı olmadığını gösterdi. Aynı zamanda vücudun kendi kolesterol üretimini de engeller.
  • Buna ek olarak, yumurta, trigliserit düzeylerini düşüren ve böylece kardiyovasküler hastalık riskini azaltan omega-3 asitleri içerir.

haşlanmış yumurta

haşlanmış yumurta

Amerikalı bilim adamları, kahvaltı için tavuk yumurtası tüketen düşük kalorili bir diyeti birleştirirseniz kilo vermenin iki kat daha hızlı olduğu sonucuna vardı.

Böyle bir kahvaltı, sizi günde tüketilen yiyecek miktarını azaltmanıza izin veren uzun bir süre görür.

Osmanlı mutfağının en meşhur börekleri nelerdir? 5 farklı Osmanlı böreği tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Osmanlı mutfağının en meşhur börekleri nelerdir? 5 farklı Osmanlı böreği tarifi
Kemik erimesine iyi gelen besinler neler? Bu diyet kemiklerinizi çelik gibi yapıyor!

İLİŞKİLİ HABER

Kemik erimesine iyi gelen besinler neler? Bu diyet kemiklerinizi çelik gibi yapıyor!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 12

Mustafa 1 ay önce

Seni 14te durduran neydi tam olarak?

Emekli memur _ _ _ 1 ay önce

Günlük 38 tane yerseniz Cennete Girersiniz demediklerine ŞÜKÜR :) :)

Ejder 1 ay önce

saçmalamayın..!! tavuk çifliklerinin endüstriyel yumurtalarından haftada 14 tane yemek demek böbrekler, karaciğer vs. biter. Her şeyden önce tavuğa verilen yumurta yemi diye bir şey var. GDO'lu ABD den ithal Soya fasulyesinden yapılan yemler. Evet kapınızın önündeki tavuk varsa olur. Beslersiniz oda doğasına uygun yumurtlar. Bu yumurta yemleri ile tavuk aralıksız kesintisiz yıl boyu yumurtluyor... SAKIN SAKINN...

Emeklidur 1 ay önce

Yumurta sadece 3 lira.Ekmeğin yarı fiyatına bile değil.Bir pide ekmeğe 2 kaynamış yumurta güzel gider.Afiyet olsun.

Bili Bili Yorum 1 ay önce

Soru: Haftada 14 tane yumurta yerseniz ne olur? Cevap: Tavuk gibi gıdaklayarak kabuksuz yumurtlamaya başlarsınız.

Yorumların Tümünü Okuyun