Balığın yanına iyi giden en kolay salata tarifleri!  Balığa en çok yakışan 5 salata tarifi

Sonbahar ve kış mevsimin çok sık tüketilen besinlerinden biri olan balığı, yanında enfes bir salata ile tüketmek adeta midenizin bayram ettirecek. Hazırladığımız bu yazıda bu akşam menüsünde balık olanlara özel enfes salata tarifleri bulunuyor. Balığın yanına yakışan birbirinden farklı balık tarifleri için hazırladığımız haberimizi inceleyebilirsiniz.

Her yemeğin yanına yakışan salatalar hemen her gün mutlaka sofralarda yer alan lezzetlerden biridir. Aynı zamanda salata çeşitlerinin hepsi sağlıklı olduğu için diyet listelerinde de yer almaktadır. Ancak salatalar en güzel balığın yanına yakışıyor. Birbirinden faydalı yeşilliklerle hazırlanan salatalar hem vücut hem de mide hastalıklarına adeta şifa oluyor. Siz de bu akşam yemekte mevsimin en leziz balıklarıyla muhteşem bir sofra hazırlıyorsanız mutlaka aşağıda listelediğimiz tariflere göz atmalısınız. Hem doyurucu hem de sağlıklı salatalar hazırlamak istiyorsanız doğru yerdesiniz. 

  • NARLI ROKA SALATASI TARİFİ

NARLI ROKA SALATASI TARİFİ

NARLI ROKA SALATASI TARİFİ

İçerisinde bulunan C vitamini sayesinde hem besleyici hem de bağışıklık sistemini güçlendirecek olan roka, balığın yanında adeta vitamin deposu haline gelir. Narlı roka salatasının tarifine ulaşmak için linke tıklayabilirsiniz.

Narlı roka salatası tarifiİLİŞKİLİ HABERNarlı roka salatası tarifi

  • LÜBNAN SALATASI TARİFİ

LÜBNAN SALATASI TARİFİ

LÜBNAN SALATASI TARİFİ

Dünya mutfağındaki lezzetli salata çeşitleri arasında yer alan Lübnan salatası, enfes lezzetiyle sofraların baş tacı olacak. Lübnan salatasının tarifine ulaşmak için linke tıklayabilirsiniz.

Lübnan salatası nasıl yapılır? Lübnan salatası yapımı...İLİŞKİLİ HABERLübnan salatası nasıl yapılır? Lübnan salatası yapımı...

Balıktan sonra neden tahin helvası yenir? Fırında sıcak helva tarifiİLİŞKİLİ HABERBalıktan sonra neden tahin helvası yenir? Fırında sıcak helva tarifi

  • MISIRLI LAHANA SALATASI TARİFİ

MISIRLI LAHANA SALATASI TARİFİ

MISIRLI LAHANA SALATASI TARİFİ

Hem doyurucu hem de şuan tam mevsimi olan beyaz lahana ile mısırın buluştuğu lezzetli salata tarifi balığın yanına çok yakışacak. Tarife ulaşmak için linke tıklayabilirsiniz.

Mısırlı lahana salatası tarifiİLİŞKİLİ HABERMısırlı lahana salatası tarifi

  • ISPANAK SALATASI TARİFİ

ıspanak salatası

ıspanak salatası

Ispanak salatası, magnezyum ihtiyacımızı karşılayan en önemli besinlerin başında gelir. Çiğ şekilde tüketildiğinde vücuda demir depolayan bu salatanın tarifine ulaşmak için linke tıklayabilirsiniz.

  • ROKA SALATASI

MALZEMELER

Büyükçe bir bağ roka
1-2 orta boy domates
Sarımsak
Nar ekşisi
Limonsuyu
Zeytinyağı

YAPILIŞI

Elinizle iri doğradığınız rokaları salata kabına alın, domateslerinizin kabuğunu soyun, çok küçük olamayan küp halinde doğrayın. Sarımsakları eziciden geçirin.

Salatanızı nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağı ile lezzetlendirin.

  • ZAHTER SALATASI

MALZEMELER

1 demet zahter
2 adet domates
4 adet yeşil soğan
1 bardak yeşil zeytin
2 yemek kaşığı nar ekşisi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
Tuz

YAPILIŞI

Zahteri ayıklayıp saplarını ve sert kısımlarını atın. Suda yıkayıp kağıt havlu üstünde kurutun.

Cam kaseye küçük küçük doğradığınız domatesleri koyup üstüne pul biber serpin, ince ince doğranmış soğanları ve yeşil zeytinleri dizin.

Nar ekşisi, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine dökün.

Zahterleri ekleyip iyice karıştırdıktan sonra servis yapın.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0