Salçadan domates çorbası nasıl yapılır? En pratik domates çorbası tarifi

Domates çorbasını sevmeyen yoktur. Ancak kış aylarında hem domates tadı olmuyor hem de domates çorbasını daha pratik bir şekilde yapmak isteyenler için salçadan domates çorbası tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Klasik domates çorbası tarifini rafa kaldıracak olan bu tarif vazgeçilmeziniz olacak.

Çorba, hem vitamin hem de sağlık açısından akşam yemeklerinde tüketilmesi gereken bir başlangıçtır. Domates çorbası da herkesin sevdiği bir çorbadır. Yapımı biraz uğraştırıcı olsa da sık sık evlerde yapılan enfes domates çorbası, ne yazık ki her mevsim domates bulunmadığında daha az tüketilir. Ancak sizlere vereceğimiz tarifle sık sık domates çorbası pişirebilir, hem de domates çorbasını pratik şekilde pişireceksiniz. Salçadan yapılan domates çorbası sofralara lezzet katacak.

En kolay domates çorbası nasıl yapılır? Evde domates çorbası yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay domates çorbası nasıl yapılır? Evde domates çorbası yapmanın püf noktaları

SALÇADAN DOMATES ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı arpa şehriye
4 yemek kaşığı un
4 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı süt
4,5 - 5 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

salçadan domates çorbası

salçadan domates çorbası

Evde kışlık domates sos nasıl yapılır? Domates sos konservesi yapmanın en kolay yoluİLİŞKİLİ HABEREvde kışlık domates sos nasıl yapılır? Domates sos konservesi yapmanın en kolay yolu

YAPILIŞI

Derin bir tencereye tereyağı ve unu alıp, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından içerisine domates salçasını ilave edin.

Sütü de azar azar ekleyip çırpma teli ile karıştırın. Hemen sonra su ve arpa şehriyeyi de ekleyerek 15 dakika kaynatın.

Bolca karabiber serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0