En güzel ve pratik iftar menüsü nasıl hazırlanır? 26. gün iftar menüsü

Ramazan'ın bitmesine günler kala koskoca bir ay nasıl geçti anlayamadık. Birbirinden zengin sofralarda misafirlerimizi ağırladığımız iftar sofralarına bir yenisini daha ekleyerek 26. gün iftar menüsü lezzetlerini sunuyoruz. Çorbadan tatlıya kadar aradığınız tüm yemekler ve tarifleri içinde olan 26. gün iftar menüsü çok hoşunuza gidecek. Buyurun ayrıntılı tariflerimize…

Ramazanın son günlerine geldik bile. Neredeyse göz açıp kapayıncaya kadar geçirdiğimiz iftar sofralarının son zamanlarındayız artık. Seçimlerinizi yaptığınıza göre, biz de her zaman olduğu gibi tam da isteklerinize uygun tariflerimizi hemen sıralayalım. Size özel iftar menünüzde bu akşam için neler mi var? 29 günlük iftar menüsü tariflerinde 26. gün dopdolu içeriğiyle sizlerle! Bugün sizlere Türk mutfağına özgü olan tutmaç çorbası ile başlıyoruz. Lezzetiyle menüye uyum sağlayacak ve damaklarda unutulmaz tat bırakacak olan bütün tavuk yanında ise Boşnak usulü çıtır çıtır çarşaf böreği ise tam tadında! Geleneksel iftar tatlıları tercih edenler için orijinal zerde tatlısı ile keyifli bir menü sunuyoruz. Tamamı denenmiş tariflerden oluşan diğer iftar yemekleri için takipte kalın!

ramazan menüsü 26

ramazan menüsü 26

Kaçıranlar için 25. gün iftar menüsü:

En farklı ve dolu dolu iftar menüsü nasıl hazırlanır? 25. gün iftar menüsü İLİŞKİLİ HABEREn farklı ve dolu dolu iftar menüsü nasıl hazırlanır? 25. gün iftar menüsü

26. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • TUTMAÇ ÇORBASI:

Hastalıklardan korumak için mutlaka sıcak sıcak çorba içmek şart oluyor. Ancak her gün aynı çorbayı içmek sıkıcı olabilir. Bu akşam menüde farklı olarak tutmaç çorbası yapabilirsiniz. Üstelik yapımı da çok basit. Tutmaç çorbasının içerisinde birden fazla baklagiller bulunuyor. En kolay tutmaç çorbası nasıl yapılır? Tutmaç çorbasının püf noktaları bugünkü yazımızda.

tutmaç çorbası

Terbiyeli bakliyatlı çorbalar en sık tükettiğimiz çorbalardan şüphesiz. Nohut, yeşil mercimek ve erişte ile hazırlanan tutmaç çorbası da ramazanda favoriniz olacak.

En kolay tutmaç çorbası nasıl yapılır? Tutmaç çorbasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay tutmaç çorbası nasıl yapılır? Tutmaç çorbasının püf noktaları

  • BÜTÜN TAVUK:

Akşam yemeğinde kalabalık misafirleriniz geliyorsa lezzetli bir bütün tavuk pişirebilirsiniz. Hem yapımı çok basit hem de az malzemelerle hazırlanan bütün tavuğun yalnızca pişme süresi çok uzundur. Sunumuyla göz kamaştıran bütün tavuğun fırında pişirme tarifi haberimizde...

Bütün tavuk nasıl pişirilir, püf noktaları nelerdir? Enfes fırında bütün tavuk tarifiİLİŞKİLİ HABERBütün tavuk nasıl pişirilir, püf noktaları nelerdir? Enfes fırında bütün tavuk tarifi

  • ÇARŞAF BÖREĞİ:

Enfes tadı ve pratik yapımı ile kalabalık sofraların baş tacı olacak çarşaf böreği çay veya yanında cacıkla beraber süper olacak bir lezzet. Hem kıvamı hem de pratik yapımıyla herkesin çok beğeneceği çarşaf böreğinin pratik yapımını sizlerle paylaşıyoruz. İşte pratik çarşaf böreği tarifi:

çarşaf böreği

Tadı damağınızda kalacak, kıymalı, çıtır çıtır bir çarşaf böreği tavuk yemeğinin yanına çok yakışacak. Tüm detayları ve tam ölçülü malzemeleri bir tıkla yanınızda, kaçırmayın deriz.

En kolay çarşaf böreği nasıl yapılır? Çarşaf böreğinin püf noktası nedir?İLİŞKİLİ HABEREn kolay çarşaf böreği nasıl yapılır? Çarşaf böreğinin püf noktası nedir?

  • ZERDE TATLISI:

Osmanlı mutfağının en meşhur ve en leziz tariflerinden biri olan Zerde, rengini ve tadını iki özel baharattan alıyor. Kanuni Sultan Süleyman'ın Şehzadeleri Bayezid ve Cihangir'in 1539'daki sünnet düğününde ikram edilen yemeklerin kaydedildiği defterde vezirlere verilen ziyafet için yapılmıştır. Safran ve zerdeçal ile yapılan hem şifalı hem de enfes olan zerde tatlısını pişirmek istiyorsanız tarifimizi deneyin.

zerde tatlısı

Trakya yöresinde çok sevilen zerde tatlısı için orijinal tarifi sizlere sunuyoruz! Lezzeti ve sunumuyla değişik bir iftar tatlısı arıyorsanız zerdeyi mutlaka deneyin!

En kolay zerde tatlısı nasıl yapılır? Zerde tatlısı nedir?İLİŞKİLİ HABEREn kolay zerde tatlısı nasıl yapılır? Zerde tatlısı nedir?

HAYIRLI İFTARLAR...

27. günün iftar menüsü için tıklayın...

En basit ve geleneksel iftar menüsü nasıl hazırlanır? 27. gün iftar menüsüİLİŞKİLİ HABEREn basit ve geleneksel iftar menüsü nasıl hazırlanır? 27. gün iftar menüsü

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0