Sahurda pratik ve hafif ne yenir? Sahurda 15 dakikada hazırlanacak kolay tarifler!

Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala sahur ve iftar sofraları için ne hazırlanacağı düşünülmeye başladı. Sizlere kolaylık sağlayacak ve pratik bir şekilde hazırlanacak olan birbirinden farklı lezzetler ise sofralarınızı şenlendirecek. Hadi gelin Sahurda ne yenir? sorusunun yanıtını sizlerle paylaşalım.

Sevgi, saygı ve birlikteliğin olduğu Ramazan ayı geldi çattı. 11 ayın sultanı olarak bilinen bu ayda da sofralarımızda ne yapsak diye düşünmeye başladık. Birbirinden farklı lezzetlerin, iftar ya da sahur sofrası hazırlanırken oluşan büyük heyecanın ve Ramazan sofralarının birleştiriciliğiyle sizleri Yasemin.com ailesi olarak yalnız bırakmıyoruz. Bu yazıda sizler için "sahurda hazırlanacak pratik yemek" önerilerine yanıt bulacağız. İslam alemi için oldukça önemli olan bu ayda sofralarınıza lezzetlendirmeniz için pratik neler yapılabilir hadi gelin göz atalım.

Sahur sofrası için pratik ve hafif yemek tarifleri

Sahur sofrası için pratik ve hafif yemek tarifleri

SAHUR SOFRALARINDA PRATİK VE HAFİF NE YENİR?

  • SÜTLÜ BİBER KAVURMASI

Hafif ve yorucu olmayan lezzetler sahur sofralarının vazgeçilmezleri oluyor. Özellikle hem doyurucu hem de gün içinde bizi rahatsız etmeyecek gıdalar tüketmek oldukça faydalı. Sahur sofrasını hem farklı hem de lezzetli yapacak sütlü biber kavurması ise tercihleriniz arasında olabilir işte sütlü biber kavurması tarifi:

Çay demlenene kadar hazır olan pratik tarif! Sütlü biber kavurması nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERÇay demlenene kadar hazır olan pratik tarif! Sütlü biber kavurması nasıl yapılır?

  • SOSLU YUMURTA

Sahur sofraları denince akla ilk gelen şüphesiz ki yumurta oluyor. Fakat her gün aynı şekilde yumurta yemek yerine yumurtanıza ufak dokunuşlar yapmak ise sahur sofralarınızı daha da eşsiz kılacak. İşte sizler için önereceğimiz soslu yumurta tarifi:

Soslu yumurta nasıl yapılır? Kahvaltılık nefis soslu haşlanmış yumurta tarifiİLİŞKİLİ HABERSoslu yumurta nasıl yapılır? Kahvaltılık nefis soslu haşlanmış yumurta tarifi

  • MANTARLI OMLET

Beslenme düzeninin değişmesiyle birlikte uzun saatler aç kalırız bu süreçte bizi gün içerisinde tok tutacak besinlere ihtiyaç duymalıyız. Bizde bu yüzden sizler için sahur sofranızda yumurtanın lezzetli ve farklı bir tarifini sunduk mantarlı omlet tarifi:

Mantarlı omlet nasıl yapılır? Sahur için pratik ve lezzetli mantarlı omlet tarifiİLİŞKİLİ HABERMantarlı omlet nasıl yapılır? Sahur için pratik ve lezzetli mantarlı omlet tarifi

  • BÖREK

Hem hafif hem de pratik lezzetler arasına giren börek sahur sofranız içinde vazgeçilmezler arasında. 15 dakika da hazırlayacağınız ve tok tutacak olan börek, istediğiniz iç harcıyla iftar saatine kadar sizi tok tutacak. İşte sahur için hazırlayacağınız börek tarifi:

 

En kolay börek tarifi! Sahur için en pratik peynirli börek nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABEREn kolay börek tarifi! Sahur için en pratik peynirli börek nasıl yapılır?

Afiyet olsun...

Tanesi 4 TL olan Ramazan pidesi nasıl yapılır? Pide yapmanın önemli noktaları!

İLİŞKİLİ HABER

Tanesi 4 TL olan Ramazan pidesi nasıl yapılır? Pide yapmanın önemli noktaları!
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0