Kilo vermenin önündeki engeller

Diyet sırasında yapılan bazı hatalar daha fazla kilo almanıza neden oluyor. İşte sizlere kilo vermeye çalışırken kilo almanıza neden olacak davranışlarınızı engelleyecek tavsiyeler....

Kilo vermek istiyor ancak ne yaparsanız yapın veremiyor musunuz? Belki de bu durumun sebebi diyet sırasından yaptığınız hatalar olabilir. 

Diyet sırasında yapılan en büyük hatalardan biri çok fazla meyve tüketmektir. Pek çok kişi meyvelerin kalorisinin az olduğunu düşünerek fazla meyve tüketir. Tüketilen meyve bir porsiyonu geçmemelidir. 

Sağlık kontrolü yaptırmadan diyete başlamakta yapılan başka bir yanlıştır. Çünkü kilo almanızın sebebi farklı sağlık sorunları da olabilir. Örneğin, tiroid ya da D vitamini eksikliği kilo almaya neden olabilir. 

Sık sık diyete başlamak ve diyeti yarım bırakmakta büyük bir hatadır. Bu tarz davranışlar daha fazla kilo almanıza sebep olabilir. 

Kilo almanıza neden olan bir başka sorun ise strestir. Birçok hastalığın sebebi olarak gösterilen stres, kortizol hormonunun salgısını artırır bu da vücutta yağ depolanmasına neden olur. 

Geç saatlere kadar uyanık kalmak kilo almanıza neden olur. Melatonin hormonu az salgılandığında kilo alımını artıyor. Bu hormonun en fazla salgılandığı saatler ise 23:00-04:00 saatleri arası. Kilo vermek isteyenler bu saatler arasında mutlaka uykuda olmalı. 

Kilo verdiren baharatlar

İLİŞKİLİ HABER

Kilo verdiren baharatlar
Koşu yapmak zayıflatır mı?

İLİŞKİLİ HABER

Koşu yapmak zayıflatır mı?
Dünyanın en huzurlu adası nerede?

İLİŞKİLİ HABER

Dünyanın en huzurlu adası nerede?
Ferahlatarak zayıflatan detoks tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Ferahlatarak zayıflatan detoks tarifi

BİR YORUM YAPIN 0