Karatay'dan yumurta diyeti! Yumurta diyeti nasıl yapılır? Scrabble çırpılmış yumurta tarifi

Hem sağlık için hem de kilo vermeye yardımcı en kuvvetli popüler diyetlerden biri olan yumurta diyeti, başta Ender Saraç ile Canan Karatay'ın önerdiği sağlıklı diyet türlerinden biridir. Formunu sağlıklı yollarla korumak isteyenlerin uygulayacağı yumurta diyeti listesini sizler için araştırdık. Yumurta diyeti nedir? Kilo verdiren yumurta diyeti nasıl yapılır? Evde scrabble pişirme yöntemi nasıl? Çırpılmış yumurta tarifi nedir, evde nasıl yapılır? Kilo vermek için günde kaç adet yumurta tüketilmeli?

Yakın zamanda sizi bekleyen çok özel bir gün var ve bunun içinde fazlalık kilolarınızdan bir an evvel kurtulmak istiyorsanız yumurta diyeti listesi tam size göre! Zayıflama uğruna denenmiş yöntemler arasında sağlıksız yollarla hızlı kilo verdiren şok diyetler olduğu gibi kalıcı ve sağlıklı diyet listeleri ile hem kilo verip hem beden sağlığınızı koruyabilirsiniz. Günümüzde tok tutucu özelliğiyle bildiğimiz ve özellikle de okul çağındaki çocuklarda her gün en az 1 adet haşlanmış yumurtanın faydalarını göz önünde bulundurduğumuzda yetişkinlik evresini de ele alabiliriz. Protein bakımından zengin bir kaynak olan yumurta diyeti günümüzün popüler sağlıklı diyet yöntemlerinden olan ketojenik diyet ile benzerlik gösterir. Ünlüleri bile tığ gibi zayıflatan ketojenik diyet sayesinde kolay kilo verebiliyor iken yumurta diyeti ile çok rahat bir diyet programı oluşturabilirsiniz. Az yağlı ve kalorisi düşük besinlere yer verdiğiniz takdirde sağlıklı kilo verme sağlanabilir. Prof. Canan Karatay'ın da yumurta yiyin önerisinde bulunduğu bu faydalı gıda için diyet yapılış şeklini sizler için derledik. Peki yumurta diyeti nedir? Yumurta diyeti nasıl yapılır? Karatay yumurta diyeti listesi nedir? 2 hafta kadar bir süre ile 10 kilo birden zayıflayınca gözlerinize inanamayacağınız yumurta diyetinin uygulanışı ise şöyle...

ZAYIFLAMAYA YARDIMCI ÖRNEK YUMURTA DİYETİ LİSTESİ!

Yumurta diyeti

Yumurta diyeti

TIKLA OKU: HAŞLANMIŞ YUMURTA İLE NASIL KİLO VERİLİR?

KAHVALTILARDA: 1 ince dilim kepek ekmeği, 1 ince dilim peynir ve şekersiz yeşil çay tüketilir.

1. GÜN: Öğlen yemeğinde 2 adet haşlanmış yumurta ve söğüş salata, akşam yemeğinde ekmek içi koyulmadan hazırlanan 5 adet ızgara köfte ve yeşil salata tüketilir.

2. GÜN: Öğlen yemeğinde 1 bardak tuzsuz ayran ile 1 adet simit, akşam yemeğinde 150 gram haşlanmış tavuk ve limonlu yeşil salata tüketilir.

3. GÜN: Öğlen yemeğinde 1 kâse yoğurt, yeşil salata ve 1 ince dilim kepek ekmeği, akşam yemeğinde 200 gram ızgara et ile yeşil salata tüketilir.

4. GÜN: Öğlen yemeğinde 1 orta boy patates ile salata, akşam yemeğinde 5 adet kalem pirzola ve yeşil salata tüketilir.

5. GÜN: Öğlen yemeğinde 2 adet yumurta kullanılarak hazırlanan menemen ile salata ve akşam yemeğinde 6 kaşık haşlanmış yağsız makarna ve 1 kâse yoğurt tüketilir.

6. GÜN: Öğlen yemeğinde 2 adet haşlanmış yumurta ve yeşil salata, akşam yemeğinde 1 kase sebze çorbası ve 1 kâse yoğurt tüketilir.

7. GÜN: Öğlen yemeğinde 2 dilim peynir ve 2 yumurta ile hazırlanan yağsız omlet ve söğüş salata, akşam yemeğinde ise 150 gram tavuk şiş ve yeşil salata tüketilir. Metabolizmayı hızlandıran bu diyet aynı zamanda ödem attırıcıdır ve 7 gün sonunda ortalama 5-8 kilo zayıflanabilir.

1 GÜNDE EN FAZLA KAÇ YUMURTA YENİLMELİ? HER GÜN YUMURTA YEMEK...

yumurta yemenin faydaları

yumurta yemenin faydaları

TIKLA OKU: SU İÇEREK NASIL ZAYIFLANIR?

İri bir yumurta yaklaşık 80 kcal değerine sahip olmasının dışında 5 gram yağ ve 6 gram protein bulunduruyor. Bunu göz önünde bulundurduğumuzda diyette yumurta tüketimi ile ilgili kişinin günlük 1-3 yumurta tüketmesi uygun görülür. Ancak bu sayı yinede kişinin beslenme programına göre değişebilmektedir.

Yapılan çalışmalar gösteriyor ki, gece yatmadan 2 saat önce veya akşam menüsünde yenebilecek yumurtanın sağlık açısından oldukça yararlıdır. Uyku düzenini ve stresi yok edici etkisiyle Antidepresan vazifesi gören yumurta hem sağlık hem de diyet için idealdir.

TAVADA YUMURTA KAÇ KALORİ? 1 TANE YUMURTADA...

1 tane tavada yağsız yumurta 100 kcal
1 tane tavada yumurta az yağlı 120 kcal
1 tane tavada yumurta 122 kcal

CANAN KARATAY YUMURTA DİYETİ LİSTESİ

Canan karatay yumurta diyet listesi

Canan karatay yumurta diyet listesi

TIKLA OKU: 1 AYDA 7 KİLO VERDİREN KEKİK SUYU

Sabah:

-Kayısı kıvamında haşlanmış 2 yumurta
-6-7 adet tuzsuz zeytin
-Bir yemek kaşığı kadar beyaz peynir
-Şekersiz çay veya süt
-5-6 tane fındık

Ara Öğün:

-3-4 tane ceviz
-Yeşil çay ve su tüketilmelidir

Öğle:

-1 tabak zeytinyağlı barbunya ya da isteğe göre etli sebze yemeği
-Buharda pişirilmiş mevsim sebzeleri veya lahana salatası

Ara Öğün:

-1 tane istediğiniz bir meyve
- 1 kase yoğurt
-Şekersiz çay

Akşam:

-Izgara balık
-1 tabak pilav
-1 kase salata
-Yarım tahin helvası

YUMURTA NASIL PİŞİRİLMELİ? EVDE SCRABBLE (ÇIRPILMIŞ YUMURTA) TARİFİ

scrabble çırpılmış yumurta tarifi

scrabble çırpılmış yumurta tarifi

Rafadan, kayısı, poşe (kabuksuz), yağda pişirme gibi birçok farklı yöntemi olan yumurtanın her hali ayrı lezzetlidir. Yumurtanın en sağlıklı pişirilme şekillerinden birisinin kayısı ya da tereyağında az ısı ile yapılmış olanın olduğunu belirten Karatay, yumurtanın uzun zaman haşlandığı zaman çevresindeki sarı bölgenin yanlarında yeşil-gri renk görünümünün doğallığını kaybetmesi olarak öne sürmektedir. Yumurtayı bu şekilde pişirerek trans yağı arttırmış olur ve yararından istenilen ölçüde yararlanmama imkanı sağlanmış olur.

Son zamanlarda yumurta pişirme şekilleri arasında oldukça rağbet gören çırpılarak yapılan yani scrabble yumurtayı ise diyetinizde ölçülü olmak kaydı ile tercih edebilirsiniz. Evde scrabble (çırpılmış yumurta) yapılışı ise şu şekildir:

MALZEMELER:

4 adet orta boy yumurta
2-3 yemek kaşığı süt ya da 2 yemek kaşığı süt kreması
1 tatlı kaşığı tereyağ
2-3 yemek kaşığı rendelenmiş taze kaşar  peyniri(isteğe göre)
Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

Yumurtaları kasede güzelce kırıp çok hafif bir şekilde üstten çırpın. Krema veya sütü ekleyerek karışımı yeniden çırpmaya başlayın. (Aşırı köpürme olmasın) Daha sonra teflon tavayı ocakta tereyağı eriyinceye kadar bırakın. Yumurta karışımını tavaya döküp tuz-karabiber karışımı ekleyin. Az ıslılı ateşte yumurtaları tahtayla ya da silikon spatulayla kenardan ortaya doğru toparlama yapın. Tüketim esnasında peynir ekleyip hızlı karıştırın.

Taze fasulye yiyerek zayıflama yöntemi

İLİŞKİLİ HABER

Taze fasulye yiyerek zayıflama yöntemi

BİR YORUM YAPIN 11

Fatih 4 yıl önce

o listeyi ömür boyu saklamasını tavsiye ederim, insanlık için daha hayırlı bir iş yapmış olur.

hüseyin 4 yıl önce

acık madan sofraya oturmayın doymadanda sofradan kalkın gerisi tafaruat ALLAH C.C sağlık sıhatversin

Toplam 1 beğeni

şükran aslan 4 yıl önce

Burada yazılanlar kesinlikle doğru olamaz. Canan hoca azla ekmek ve simitin olduğu bir listeyi vermez.

Toplam 2 beğeni

zafergülten 4 yıl önce

çoğu kişide fazla yumurta yemek alerjiye sebeb olabiliyor yalnız.benim tavsiye edeceğim zayıflamak için yağsız yoğurt yada sütle yulaf gevreği yiyin. hem ucuz,hem sağlıklı,hem basit.tok tuyor,acıktırmıyor.

zafergülten 4 yıl önce

iyide,Canan Hanım çok yumurta yemenin süt gibi birçok kişide -alerjiye- sebeb olduğunu bimiyormu. 7 bir hafta yumurtayı,sonra her tarafın kızarsın,uyuz gibi kaşın.bazı kişilerde çok yumurta yemek kusma ve karın ağrısıda yapabiliyor.

Toplam 1 beğeni

Cansu 2 yıl önce

Her gun 2 tane haşlanmış yumurta tüketiyordum. Şimdi her yumurta yediğimde 30 dakika içinde kusuyorum.

Toplam 0 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun