Bahçe yolu için adım taşı nasıl yapılır? Bahçe patika yolu nasıl yapılır?

Bahçe için adım taşlı tasarımlar, estetik ve kullanışlı bir görünümü bahçelere davet ediyor. Daha ilk adımda doğal ve özenli bir görünümü sizde bahçelerinizde yakalamak isterseniz basit adımlarla adım taşı yapımını uygulayabilirsiniz. Peki bahçe yolu için adım taşı nasıl yapılır? Bahçe patika yolu nasıl yapılır? İşte tüm detaylar haberimizde...

Yaz mevsiminde evimizin pek çok noktasında farklı farklı detaylarla zengin bir görünüm oluşturmaya özen gösteriyoruz. Mevsimin sıcak dokusunu yansıtacak renkler, desenler ve dokularla şekillendirdiğimiz evlerimizin en gözde alanı bu dönemde genellikle bahçeler oluyor. Dış mekan mobilyaları, şık aksesuarlar ve çeşitli ışıklandırmalarla süslediğimiz bahçelerimiz yaz aylarında adeta salonları gölgede bırakıyor. Her ne kadar dekoratif ürünlerle bahçelerimizi güzelleştirsek de çimlerin ve çiçeklerin bakımını da es geçmemek gerekiyor. Öte yandan bahçe peyzajına renk katan adım taşlı tasarımlar bir anda göz kamaştıran bir alana sahip olmanızı sağlayacak. Gelin, bahçe dekorasyonunun olmazsa olmazı adım taşı yapmanın en kolay yoluna birlikte göz atalım.

Çardak nedir? Çardak nasıl yapılır? Çardak malzemeleri nelerdir?İLİŞKİLİ HABERÇardak nedir? Çardak nasıl yapılır? Çardak malzemeleri nelerdir?

BAHÇE ADIM TAŞI NASIL YAPILIR? 

Bahçelerde adım taşlı bir patika oluşturmak için ilk olarak kullanmak istediğiniz taşı dikkatli bir şekilde araştırıp en iyi seçimi yapmanız gerekiyor. Hem bahçe dekorasyonuna uygun hem de kaliteli bir taş seçerek uzun yıllar kullanabileceğiniz bir görünüme sahip olabilirsiniz. Genellikle adım taşlı yollarda "doğal taşlar" yoğun rağbet görmektedir.

Bahçe adım taşı nedir

Bahçe adım taşı nedir

Kullanılacak taşların kalınlığının en az 3-4 cm olmasına özen gösterin ki kırılmaya karşı dayanaklı bir etkiye sahip olun. Ayrıca üzerinde rahat bir şekilde durabileceğiniz pürüzsüz bir yüzeye sahip açık renklerde taşlar tercih ederseniz aradığınız konfora sahip olabilirsiniz.

Bahçe adım taşı nasıl yapılır

Bahçe adım taşı nasıl yapılır

BAHÇE ADIM TAŞI İÇİN MALZEMELER NELERDİR? BAHÇE YÜRÜYÜŞ YOLU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Bahçelerde adım taşı yapmak için belli başlı malzemelere sahip olmanız yeterlidir. Az malzeme çokça emek isteyen bu dekoratif dokunuş için listeniz şu şekilde olmalı:

  • Adım taşı
  • Bahçe tırmağı
  • Kum ve sıkıştırabilir çakıl
  • Kürek

BAHÇE YÜRÜYÜŞ YOLU NASIL YAPILIR?

İlk olarak bahçenizde patikayı yapmak istediğiniz yeri belirleyerek işe başlayın. Seçtiğiniz alana taşları nasıl yerleştirmek istediğinize karar verdikten sonra tüm patika boyunca taşları dizin. Ardından taşlar arasındaki mesafeyi birinden diğerine rahatlıkla geçilebilecek şekilde düzenleyin.

Bahçe yürüyüş yolu

Bahçe yürüyüş yolu

Taşların yeri belirlendikten sonra en dikkat etmeniz gereken nokta yerde çim olup olmadığı! Eğer patikayı çim veya yer örtücü kaplı bir yüzey üzerine oluşturmak istiyorsanız taşları yerleştirdiğiniz yerden yaklaşık 5 gün kaldırmayın ki taşın altındaki bitkiler ölebilsin ve kontur çizgisi oluşsun.

Bahçe adım taşı yapımı

Bahçe adım taşı yapımı

Bekleme süresi dolduğunda elinize bir kürek alarak taşın zemin üzerindeki kontur çizgisi boyunca taşın kalınlığından ortalama 5 cm daha derin olacak şekilde çukur kazın. Ardından o 5 cm'lik fazla alanı kum veya çakıl tabakası ekleyerek tırmık aracılığıyla yüzeyi pürüzsüz hale getirin. 

Bahçe düzenlemesi

Bahçe düzenlemesi

Şimdi sıra geldi taşların yerleştirilmesine! Doldurulan alana taşı birkaç kez öne arkaya doğru hareket ettirerek yerleştirin. Böylece taşın tamamen zemine yerleştiğinden emin olabilirsiniz. Eğer taşı yerleştirmekte zorlanıyorsanız kum ekleme veya çıkarma işlemi yapabilirsiniz. İşte bu kadar!

Bahçe adım taşı uygulaması sonucu

Bahçe adım taşı uygulaması sonucu

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Beachcore trendi nedir? Beachcore stil giyim tarzı nasıl olur?

İLİŞKİLİ HABER

Beachcore trendi nedir? Beachcore stil giyim tarzı nasıl olur?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0