Tiny House nedir, özellikleri nelerdir? Tiny House ne kadar?

Minimal bir yaşam tarzının sırrı haline gelen Tiny House, son yılların en dikkat çeken ev stillerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Hem ev konforuna sahip olan hem de seyahat rotası belirleme şansı sunan Tiny House hakkında bilinmesi gereken her detayı sizler için açıkladık. Peki Tiny House nedir? Tiny House özellikleri nedir? Tiny House ne kadar? İşte yanıtlar...

Edirne Valiliği, geçtiğimiz günlerde tarım arazilerinde yasa dışı şekilde konaklama ve barınma amaçlı "Tiny House" adı verilen küçük evlerin konumlandırılması için çalışma yapanlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Valiliğin tarım alanlarının korunması ve imar kirliliğinin önüne geçilmesi adına denetimlerin sıkı şekilde yapılacağı konusunda uyarıda bulunmasının ardından birçok kişi Tiny House hakkında araştırma yapmaya başladı. Gelin, Tiny House hakkında merak edilen tüm detayları birlikte mercek altına alalım.

Bungalov ev nerelere yapılır? İmarsız arsa ve tarlalara bungalov ev yapılır mı?İLİŞKİLİ HABERBungalov ev nerelere yapılır? İmarsız arsa ve tarlalara bungalov ev yapılır mı?

TİNY HOUSE NEDİR?

Doğayla iç içe yaşamak isteyenler için eşsiz bir tercih olan Tiny House, boyutları genellikle 10 ve 30 metrekare arasında olan 3.500 kg taşıma kapasiteli evlerdir. Tekerlekli veya sabit şekilde inşa edilebilen bu ev modeli, oturma alanı, yatak odası, mutfak, banyo dışında gereksiz hiçbir alanı barındırmadığı için minimalist bir bakış açısının yansımasıdır. 

Tiny House

Tiny House

Türkçe'ye 'mikro ev', 'tekerlekli ev' ve 'küçük ev' gibi birçok farklı şekilde çevrilen Tiny House'un 1970'li yıllardan beri hayatımızda yer ediniyor. Bir ev türünden ziyade yaşam biçimi olarak kabul edilen Tiny House'lar, tamamen kişisel zevklere göre farklı boyut, tasarım ve formda inşa edilebiliyor. Ayrıca güneş paneli sistemi, lityum pil enerji depolama, kompost tuvalet, oluşan gri suyun sulama gibi alanlarda kullanılabilmesi bu evlerin sürdürülebilirlik için önemli bir yer edinmesini sağlıyor.

Tiny House özellikleri

Tiny House özellikleri

TİNY HOUSE AVANTAJLARI NELERDİR?

Tamamen ihtiyaca yönelik olacak şekilde tasarlanan Tiny House, düşük maliyetlerle muhteşem bir eve sahip olmanın anahtarı olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle tek kişi yaşıyorsanız bu ev tipine şans verebilirsiniz. Öte yandan ufak bir alanı kapsayan Tiny House, saatlerce temizlik yapma problemini de ortadan kaldırmaktadır. 

Tiny House avantajları

Tiny House avantajları

TİNY HOUSE NE KADAR? TİNY HOUSE MALİYETİ NEDİR?

Eğer bir Tiny House sahibi olmak istiyorsanız mali açıdan da bu konuda bilgi almanız gerekmektedir. İstediğiniz evin boyutu, şekli, özellikleri ve işlevselliğine göre fiyat değişkenlik gösterse de ortalama bir Tiny House için belirlenen fiyat 720.000 TL ile 980.000 TL arasındadır.

Tiny House maliyeti

Tiny House maliyeti

TİNY HOUSE DEPREME DAYANIKLI MI?

Küçük ebatlara sahip olan Tiny House, özellikle tek katlı olduğu için depreme karşı dayanıklılık göstermektedir. Zemin üzerinde bir temeli olmayan bu evler, zemine birkaç milim yukarıda kalacak şekilde yerleştirilmektedir. 

TİNY HOUSE HANGİ MALZEMEDEN YAPILIR?

Tiny House'ların yapım aşamasında malzeme olarak genellikle ahşap ve prefabrik paneller tercih edilmektedir. Bunun nedeni daha hafif olması ve montajının kolay yapılmasından kaynaklanmaktadır. 

Tiny House fiyatı

Tiny House fiyatı

Airfryer'da sucuk köfte nasıl yapılır? Airfryer'da kolay sucuk köfte yapımı...

İLİŞKİLİ HABER

Airfryer'da sucuk köfte nasıl yapılır? Airfryer'da kolay sucuk köfte yapımı...
Yumurtayı sakın böyle çırpmayın! Yumurta akını çırparken bu detaylara dikkat

İLİŞKİLİ HABER

Yumurtayı sakın böyle çırpmayın! Yumurta akını çırparken bu detaylara dikkat
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0