Evlilikte eşler arası muhabbet ve huzur duaları! Çiftler için nazara karşı evde huzur duaları

Evde zaman zaman yaşanan eşler arasında anlaşmazlıklar, soğukluk getirir. Bir süre sonra boşanmaya kadar giden aile sorunlarının önüne geçmek için evdeki huzur ve mutluluğu arttıran dua önerilerini derledik. Eşlerde muhabbet nasıl arttırılır? İşte sizler için derlediğimiz evlilikte aile içerisindeki huzur ve mutluluk duaları.

Yumuşak başlılığı, nezaketi, merhameti, sabrı, adaleti, hoşgörülüğü ve iyimserliği ile bizlere daima rehber olan Peygamber Efendimiz (SAV), Allah (c.c) katında aile reisinin değerinin eşine ve yakınlarına gösterdiği değerle ölçülebileceğini belirtmektedir. Özellikle boşanmaların arttığı bu son zamanlarda eşlerine karşı her zaman yumuşak ve hoşgörü sahibi olan Peygamber Efendimiz (SAV)'i her davranışında olduğu gibi bu özelliğiyle de kendimize örnek alabiliriz. 'Ahir zaman' olarak nitelendirdiğimiz çağımızda boşanma nedenleri her aile durumuna göre farklılık gösterse de birçoğunun genellikle anlaşamadıkları için boşanmak istedikleri biliniyor. Peygamber Efendimiz konu hakkında bir hadisinde, "Allah Teâlâ'ya, helal kıldığı şeylerin en sevimsizi talaktır" şeklinde buyurmuştur. Bu hadisten de anlaşılacağı üzere eşler arasında boşanma her ne kadar haram olmasa da Allah'ın zorunlu olmadığı sürece istemediği bir şeydir. Biz de bu nedenle evlilikte eşler arası muhabbet ve huzur dualarını derledik. İşte evlilikte aile içerisindeki huzur ve mutluluk duaları.

Güçlü ve etkili nazardan korunma duası! Koruyucu Nazar duası nedir! Nazar boncuğu caiz mi?İLİŞKİLİ HABERGüçlü ve etkili nazardan korunma duası! Koruyucu Nazar duası nedir! Nazar boncuğu caiz mi?

EŞLER ARASINDA SOĞUKLUK NASIL GİDERİLİR? AİLENİN HUZURU İÇİN...

Eşler arası muhabbet duası

Eşler arası muhabbet duası

Evlilikte eşlerin birbirine karşı hoşgörülü ve yumuşak olmasını isteyen dinimizde, erkeklerin kadınlardan tam anlamıyla mükemmellik beklememelerini öne sürülmektedir. Her insanoğlunun ufak tefek bile olsa bazı kusurlarının olabileceğini bu durumlarda sert davranılmaması gerektiğini tavsiye etmektedir. Bu durumu en iyi şekilde özetleyen hadis-i şerif ise şu şekildedir: "Kadın kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Hep seni hoşnut edecek şekilde davranamaz. Eğer ondan faydalanmak istersen bu haliyle faydalanabilirsin. Şayet doğrultayım dersen kırarsın. Kadının kırılması da boşanmasıdır." (Müslim, Radâ 59).

EVİN HUZURU VE MUTLULUĞU İÇİN OKUNACAK DUALAR NELER? 

Aile huzuru için okunacak dualar

Aile huzuru için okunacak dualar

Bir ailedeki fertlerin mutlu ve huzurlu olabilmeleri için olmazsa olmaz diyebileceğimiz ilk şey karşılıklı sevgi ve saygıdır. Eşlerden her ikisinin birbirine karşı hoşgörülü olması, sabır ve incelik göstermesi evliliği kurtaran en önemli kurallardandır. Her evde ufak tefek bile olsa eşler arasında çıkabilecek anlaşmazlıkların büyümesi ilerleyen dönemlerde eşler arasında soğukluğa sebep olabilmekte hatta çiftleri boşanmaya kadar getirebilmektedir.

Evde kavga olmaması için okunacak dua;

Bismillahirrahmanirrahim

Allahümme elif beyne kulubina ve aslih zate beynina ve’hdina sübüle’sselami ve necnina mine’z-zulümati ile’n-nuri ve cennibe’l fevahişe ma zahare minha ve ma betane.

Manası: Allah'ım kalplerimizi birleştir. Aramızı düzelt ve bizi kurtuluş yollarına ilet. Bizi karanlıktan aydınlığa çıkar ve büyük günahların açığından da gizlisinden de uzaklaştır.

- Kur'an-ı Kerim'de geçen bu ayetlerin abdestli bir şekilde okunması tavsiye edilir.

Evleneceğimiz kişi ve zaman belli mi? Evlilik kader mi, dua kaderi değiştirir mi?İLİŞKİLİ HABEREvleneceğimiz kişi ve zaman belli mi? Evlilik kader mi, dua kaderi değiştirir mi?

- 'Bismillahirrahmanirrahim. Ve elkaytü aleyke mehabbeten minni.' zikri çekilerek de eşler arası muhabbet sağlanabilir.

- Hz. Halid bin Velid (ra) bir gün Efendimiz (SAV)'e gelerek; "Ya Rasulallah, içimde korku ve sıkıntı var, insanlardan uzaklaşmak istiyorum." dedi. Peygamber Efendimiz (sav) O'na. "Yatacağın zaman bu duayı okursan, o hallerden kurtulursun." buyurdu.

Bismillahirrahmanirrahim. Euzü bi kelimatillahi't-tammati min gadabihi ve şerri ibadihi ve min hemezati'ş-şeytani ve en yahdurun.

Manası: Allah'ın bana kızmasından, kulların kötülüklerinden, şeytanın vesveselerinden ve bana kurduğu tuzaklardan Allah'ın tam kelimelerine sığınırım.

EŞLER ARASINDA SOĞUKLUĞUN GEÇMESİ İÇİN DUA VE ESMA ZİKİRLERİ

eşler arası muhabbet zikri

eşler arası muhabbet zikri

Eşi ilе problem yaşayan kimselerin gün içerisinde bol bol Ya Vеdud, Ya Kaviyy isimlerini zikretmeleri gerekir. Aile içerisindeki huzur ve mutluluğun sağlanması için Kur'an-ı Kerim'in kalbi olan Yasin-i şerif okunup ailedeki kimseler için dua edilebilir. Her gün Salaten Tefriciye okuduğunda ve bu niyetle dua edildiğinde etki sağlanabilir. Bunun yanı sıra ev ahalisi için koruyucu bir sure olan Ayetel Kürsi'yi okumak fertlerin daha anlayışlı olmalarına yardımcı olabilir. 

Eşler arasındaki soğukluk için dua;

Allah (c.c)'un izni ile anlaşamayan eşlerin şu duayı okumaları soğukluk giderilmesine yardımcı olabilir...

Bismillahirrahmanirrahim.

Elhamdülillahillezî yümsiküssemavatis seb’a en takaa alel ardi illâ biiznih. 
Hasbiyallahu lâ ilâhe illâ hû, aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbul arşil azîm. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm…

Bu dua ile Rabbimize tevekkül ettiğimizi, O'na güvendiğimizi belirtip O'ndan başka hiçbir gücün olmadığını kabul ettiğimizi ilan ediyor ve O'ndan yardım istiyoruz.

Bunlarla beraber Kur'an-ı Kerim'deki Duhan Suresi'nin 25. ayeti "Kem terakü min cennatin ve u'yün" kavga eden eşleri sakinleştirmeye yarayabilir.

Bu yıl mücevher yılı! Dünyaca ünlü markadan sürdürülebilir koleksiyon

İLİŞKİLİ HABER

Bu yıl mücevher yılı! Dünyaca ünlü markadan sürdürülebilir koleksiyon
Kalp damarlarını yıpratan bu hatalara dikkat! Bu hastalık an meselesi

İLİŞKİLİ HABER

Kalp damarlarını yıpratan bu hatalara dikkat! Bu hastalık an meselesi

BİR YORUM YAPIN 45

Neslihan 7 ay önce

5 yıldır evliyim 3 yaşında oğlum 7 aylık kızım var kızım iki aylıkken eşim biriyle tanışıyor ve ona aşık olduğunu onunla evlenmek istediğini söyledi dünyam yıkıldı sanki. Beş aydır vazgeçmiyor boşanmak üzereyiz çocukları da al git diyor hayatıma o kişiyle devam edeceğim diyor dualarınızda bana da yer verin olurmu cikmazdayim yuva yıkan tüm insanları Rabbime havale ediyorum..

Toplam 30 beğeni

Gülistan 8 ay önce

4 yıldr evliyim 8 ay önce eşim beni çalıştığı yerden bir kızla aldattı ama bizim iki tane çocuğumuz çok küçükler onları bırakamıyorum eşimi çok seviyorum ve hala karı kız peşinde benimle hiç konuşmuyor hiç benimle ilgilenmiyor 6 aydır ayrı ayrı yatıyoruz Allah rızasi için bana yardım edin dayanamıyorum ölmek istiyorum çocuklarımı düşününce vazgeçiyorum nolur yardım edin bana napiyim ben hangi duayı okuyim

Toplam 20 beğeni

Nevin kış 8 ay önce

Ben işitme engelli 2 çocuğu var kızım 20 yaş oğlu 25yas eşim işitme değil konuş eşim başkası kadın tlf konuş devamı ediyorum ben nepicak düşüyorum

Toplam 1 beğeni

Derya 11 ay önce

14 yıllık evliyim esim 2 ay oldu alkol kullanmayan başladı 3 kizim var ve eşimle yuvamız bozuldu bozulacak lütfen dualarinizi esirgemeyin geminin cvb verin

Toplam 6 beğeni

Esma Kaya 1 yıl önce

Bende 4 yıllık evliyim.9 aylık bebeğimiz var.Eşim evlendiğimizden bu yana her tartışmamızda küslük yapıyor incir çekirdeğini doldurmayan şeyler yüzünden.Evlilikte tartışma olur kavga olur konuşarak çözülür ama yok artık ne yapacağımı bilmiyorum ve insanı kendisinden soğutuyor

Toplam 20 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun