Mutsuz aileler için dualar! Evde Aile huzuru için okunacak dualar

Evde aile huzurunun bozulmaması, eğer bozulduysa da düzelmesi için tavsiye niteliğinde olan aile içi huzur dualarını haberimizden okuyabilirsiniz. Evde mutsuz olan aileler için sıkıntı giderecek huzur duaları neler? Eşler arası soğukluk gideren dualar...

Hemen hemen her evde az ya da çok ya eşler arasında ya da çocuklar arasında muhakkak bir sebepten dolayı huzursuzluk çıkar. Nedeni ciddi bir şey olmasa bile bazen ters anımızda iken olayları büyütebiliyor ve işin içinden çıkılmaz hale getirebiliyoruz. Öyle ki şu son birkaç yıldır ülkemizdeki boşanma oranları da hızla artmaktadır. Eşlerin birbirlerine karşı olan tahammülsüzlüğü, ilgisizliği ve olayları sadece kendi açısından görmesi gibi davranışları kısa zamanda önce fikren anlaşmazlığa sonra tartışmalara sebep olabilmektedir. Evdeki aile fertlerinin birisindeki huzursuzluk bir diğer aile üyesini de dolaylı yoldan etkileyeceği için aile huzuru kaybolacaktır. Tam da bu durumlarda aile huzurunun kaçmasını önleme ve eski mutluluklarını yeniden elde etme gibi olumlu sonuçlar için Allah'a dua edilmelidir. Öncelikle tabii ki Sevgili Peygamber Efendimiz'in (SAV) aile yaşantısını hayatımıza rehber edinmeyi, O'nun eşlerine davrandığı gibi bizimde eşlerimize davranmamızı istemeliyiz. Sünnete uygun bir evlilik ahlakı ile yetişen çocuklar, anne ve babalarından gördüklerini kendi hayatında uygulayacağı için rol model olmakta fayda vardır. Peki evlerde huzursuzluk nasıl gider? Aile huzuru için tavsiye niteliğinde okunabilecek dualar...

TIKLA OKU: EVLİLİKTE EŞLER ARASI MUHABBET NASIL KURULUR?

EVDE AİLE HUZURU İÇİN OKUNACAK DUALAR! KAVGA ÇIKMAMASI İÇİN DUA TAVSİYELERİ NELER? EŞLER ARASI SEVGİ...

Aile huzuru için dualar

Aile huzuru için dualar

Allah'ın izniyle 41 defa Bismillahirrahmanirrahim. Ve elkaytü aleyke mehabbeten minni.duası okunursa aile arasında muhabbet oluşabilir.

"Yâ Veliyy celle celalühü" zikri huzurlu ve mutlu bir aile yaşantısı isteyen kimseler tarafından inanarak çekilirse faydalı olabilir. 46 kez okunması tavsiye edilir ancak cuma günleri 1000 kez zikredilirse ahlak düzelebilir.

aile içi huzur duası

aile içi huzur duası

Allahümme elllef beyne gulubina ve aslihzate beynina ve’hdina sübüle’sselami ve necnina mine’z-zulümati ile’nnuri ve cennibe’l fevahişe mazahare minha vema betane

Anlamı: Allah’ım kalplerimizi birleştir. Aramızı  ıslah et(düzelt) ve bizi kurtuluş yollarına ulaştır. Bizi karanlıklardan aydınlığa çıkar ve büyük günahların (çirkinliklerin) açığından da gizlisinden de uzaklaştır.

huzur duası

huzur duası
Rabbene’ftah beynenâ ve beyne kavminâ bi’l-hakkı ve Ente hayrü’l-fâtihin

Anlamı: Rabbimiz, bizimle kavmimiz arasında hakla adaletle hükmet ve Sen hükmedenlerin en hayırlısısın. ( A’raf 89)

HADİS-İ ŞERİF HATIRLATMASI: "Kadın kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Hep seni hoşnut edecek şekilde davranamaz. Eğer ondan faydalanmak istersen bu haliyle faydalanabilirsin. Şayet doğrultayım dersen kırarsın. Kadının kırılması da boşanmasıdır." (Müslim, Radâ 59).

Kur'an-ı Kerim'deki Duhan Suresi'nin 25. ayeti "Kem terakü min cennatin ve u'yün" kavga eden eşlere 21 yada 71 defa okumak sakinleştirmeye yarayabilir.

TIKLA OKU: EVLİLİKTE TAHA SURESİ FAZİLETLERİ

AİLE HUZURU İÇİN KEVSER SURESİ ARAPÇA OKUNUŞU VE ANLAMI:

aile huzuru için kevser suresi

aile huzuru için kevser suresi

Bismillahirrahmanirrahim

İnna a'taynakelkevser. Fesalli lirabbike venhar. İnne şanieke hüvel'ebter.

KEVSER SURESİ ANLAMI:

Rahmân ve Rahîm Allah'ın adıyla

"Ey Muhammed!" Doğrusu sana pek çok nimet vermişizdir. Öyleyse Rabbin için namaz kıl, kurban kes. Doğrusu adı, sanı ortadan kalkacak olan, sana kin tutan kimsedir."

"Rabbin için namaz kıl, kurban kes" emriyle asıl görevimizin kulluk olduğu bilinci hatıralarımıza kazınır. Belki bu vesileyle eşlerin birbirlerine görevleri üzerine düşünülür aile hayatı ve aile mutluluğu için davranışlar değiştirilebilir.

Fahriye Evcen 10 aylık oğlu Kerem'le yürekleri ısıtan kare!

İLİŞKİLİ HABER

Fahriye Evcen 10 aylık oğlu Kerem'le yürekleri ısıtan kare!
Polisten Türk bayrağı isteyen depremzedeye pastalı sürpriz...

İLİŞKİLİ HABER

Polisten Türk bayrağı isteyen depremzedeye pastalı sürpriz...

BİR YORUM YAPIN 1

Emine 2 yıl önce

Guzel olmus, istifade ediyorum. Yalniz aile ici huzur duasinda " ve neccina" olacakken "ve ne necnina" olmus. Bunun gibi bir iki hata var. Ben arapcadan okuyabildigim icin gecistirebilirdim ama okuyamayanlari dusunup uyarmam gerektigine kanaat getirdim. Onun disinda paylasim guzel. Tesekkur ederim. Kolay gelsin.

Toplam 28 beğeni