İbadetten zevk almama ve soğukluk nedenleri! İbadette isteksizlik ve soğukluk nasıl geçer?

İbadette isteksizlik ve soğukluktan dolayı her zamanki yaptığınız ibadetlerinden zevk almamaya başladıysanız, bunun da sebepleri var! Peki ibadette soğukluk neden olur? İbadette tembellik ve isteksizlik...

Tıpkı zaman zaman bedenimizde yaşadığımız rahatsızlıklar gibi manevi kimliğimiz olan kalbimizin de zaman zaman daralıp genişlemesi normaldir. Vücudumuzda oluşan rahatsızlıklar ölümcül ya da sıradan olabileceği gibi ruhaniyetimizde böyledir. Bu gibi sıkıntıların her zaman devam etmeyeceğini yani geçici olacağını varsaymak gerekir. Nasıl ki hastalandığımızda iyileşmek için uzman doktorlar rahatsızlığımıza göre ilaçlar verip düzelmemize vesile oluyorsa manevi rahatsızlıkların da en önemli ilacı Allah'ı bulmaktır. Şu fani dünyada ne yaşarsak yaşayalım her şeyin Allah'tan geldiğinin bilincinde olmalı ve bu nedenle asla isyan etmememiz gerektiğini bilmeliyiz. Türlü türlü sıkıntılar içerisinde başımıza gelen musibetin sizin zayıf olduğunuz yerlerinizi anlayıp, açığı kapatmak için iyi bir uğraş vermeniz gerektiğini anlayabilmelisiniz.

Yaşadığınız manevi sıkıntı ve üzüntülerden dolayı kalbinizde ibadet sevgisi kaybolmaya yaklaşmışsa ara vermek değil zorlansanız da o yokuşu çıkmaya çalışmalısınız. Eğer mevcut olan sıkıntıyı ibadetlerinize yansıtırsanız, şeytanın tuzağına düştünüz demektir. Bu gibi tuzaklara düşmemek için gelin sizi bu tuzağa iten sebeplere beraber bakalım!

Kendini boşlukta hisseden ne yapmalı? AllahİLİŞKİLİ HABERKendini boşlukta hisseden ne yapmalı? Allah'a yakın hissedememek...

İBADETLERDEN ZEVK ALMAMA NEDENLERİ! İBADETTE SOĞUKLUK NEDEN OLUR? İBADETTE İSTEKSİZLİK OLMAMASI İÇİN...

ibadette isteksizlik ve soğukluk nedenleri

ibadette isteksizlik ve soğukluk nedenleri

İBADETTE İSTEKSİZLİĞİN EN TEMEL ZEMİNİ: GÜNAHLAR

Günahların batağına düştüğünüzde ibadetlerden zevk alamamanız ve ibadetlere karşı tembellik oluşması elbette normaldir. Basit görünen küçük günahlar bile kalbimizde birike birike büyür. Günahlardan uzak durmaya çalıştığımız halde yine de ibadetimizde isteksizlik oluyorsa günahkarlarla ilişkilerimizi gözden geçirmekte fayda var.

MÜBAHLARIN ÖLÇÜSÜNÜ KAÇIRMAK İBADETİ KÖRELTİYOR!

Uykuda dilediğince özgürlük, yeme-içmede abartı, eğlence ve dinlenmede ölçüyü kaçırma yavaş yavaş da olsa bizleri ibadetten koparmaktadır.

'GAFİL ARKADAŞLIK' İBADETTE HANTALLIĞIN EN ÖNEMLİ SEBEPLERİNDEN...

Sadık ve salih kimselerle birlikte olup dünyevi iptilalarla ve gafillerle olup onlardan medet ummak bizleri ziyana götürmektedir. Allah (c.c) “عَامِلَةٌ نَاصِبَةٌ” (“Çalışmıştır, boşuna…” [el-Ğâşiye, 3])  buyuruyor.

SONRAYA BIRAKMA 'ERTELEME' HASTALIĞINA DİKKAT!

İbadetlerden zevk alamama ve tembellik gibi davranışlara zemin hazırlayan en önemli etkenlerden birisi de sonraya ertelenen davranışlarımızla gerçekleşir. Öyle ki Efendimiz (SAV),

“Beş şey gelmeden evvel şu beş şeyi ganimet bilip değerlendir: İhtiyarlık gelip çatmadan evvel gençliğin, hastalıktan evvel sıhhatin, fakir düşmeden evvel varlıklı olmanın, meşguliyetten evvel boş zamanın ve ölüm gelmeden evvel hayatın kıymetini bil, bunların hakkını ver!” buyurmaktadır.- (Hâkim, Müstedrek)

5 vakit namaza nasıl başlanır? Namazda üşengeçlik neden olur? Namazı bırakmamak için duaİLİŞKİLİ HABER5 vakit namaza nasıl başlanır? Namazda üşengeçlik neden olur? Namazı bırakmamak için dua

EN SIK KARŞILAŞILAN NAMAZ KILMAMA BAHANELERİNE ÖRNEKLER

Gencim daha sonra kılarım ama 'Kalbim temiz...'

'Zamanım yok' diyerek namaz ibadetini devamlı erteleme...

Küçükken ailem alıştırmadı şimdi zorlanıyorum...

Namaz dualarını bilmediğim için kılamıyorum...

İş yerinden namaz kılmama izin vermiyorlar...

Okulda mescit yok kılamıyorum...

Üzerimdeki kıyafet temiz değil, namazım olmaz...

Kılacaktım ama unuttum...

5 vakit namaza nasıl başlanır? Namazda üşengeçlik neden olur? Namazı bırakmamak için dua

İLİŞKİLİ HABER

5 vakit namaza nasıl başlanır? Namazda üşengeçlik neden olur? Namazı bırakmamak için dua
Ölmeden önce ahirete hazırlık için ne yapmalıyız? Ölüme nasıl hazırlanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Ölmeden önce ahirete hazırlık için ne yapmalıyız? Ölüme nasıl hazırlanılır?

BİR YORUM YAPIN 1

Ayşe 3 yıl önce

Sorunlar yazılmış ama çözümleri yeterli değil.

Toplam 9 beğeni