Baht açıklığı için okunacak hayırlı evlilik duası ve Esmaül Hüsna zikirleri

Allah'ın rızası doğrultusunda doğru bir eş adayı ile evlenmek isteyen bekar kimselerin okuması tavsiye edilen Esmaül Hüsna tesbihleri ile hayırlı evlilikte önerilen Taha Suresini sizlere araştırdık. Hayırlı evlilik için zikir ve dualar:

Artık evlilik için yaşının geldiğini düşünen ve hayırlı bir eş bulup onunla dünyaevine girmek isteyen kimseler, öncelikli olarak mutlu bir yuva kurabilmek için Allah'ın rızasını gözeterek dinimizce uygun olan kriterlerdeki eş adaylarını değerlendirmelidir. Yalnızca ailenin ya da çevresindeki kişilerin baskısıyla gözden kalbe inmeden evlenmemelidir. Eğer akılda evlilik için bir aday varsa o kişinin eş olarak hayırlı olup olamayacağı ile ilgili Allah'tan yardım beklemek de en hayırlısıdır. Dua ve yapılan istişareler sonrası tevekkül ile Allah'a teslimiyet oldukça önemlidir. Eğer evlilik için aday bile yoksa Allah'a sığınıp O'nun rızası dahilinde birisi için dualar edilebilir, zikirler çekilebilir. Hayırlı ve mutlu bir evlilik için Allah'ın 99 isminden tavsiye edilen zikirleri anlamları ile beraber sizler için derledik. İşte İslami evlilik için tavsiye Esmaül Hüsna tesbihleri...

Hayırlı eş ve evlilik duası! Yeni evlenecek olanlar için okunacak duaİLİŞKİLİ HABERHayırlı eş ve evlilik duası! Yeni evlenecek olanlar için okunacak dua

HAYIRLI EVLİLİK İÇİN ESMAÜL HÜSNA ZİKİRLERİ

Allah (c.c)'un birbirinden güzel esmalarından olan 3 tanesi ile Haşr suresinin son 3 ayeti hayırlı evlilik için okunması tavsiye edilen zikirlerdendir.

Haşr Suresi 22-23-24. ayetleri:

22. O, kendisinden başka ilah olmayan Allah'tır. Görünmeyeni ve görüneni bilendir. O, Rahmeti Bol ve Kesintisiz olandır.

هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ عَالِمُ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ هُوَ الرَّحْمَنُ الرَّحِيمُ

Huvallahullezi la ilahe illa huve, alimul gaybi veş şehadeh, huver rahmanur rahim.

23. O Allah ki: O'ndan başka ilah yoktur; Melik'tir, Kuddus'tür , Selam'dır , Mü'min'dir , Muheymin'dir , Aziz'dir , Cebbar'dır , Mutekebbir'dir. Allah, onların ortak koştukları şeylerden münezzehtir.

هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِكُ الْقُدُّوسُ السَّلَامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَيْمِنُ الْعَزِيزُ الْجَبَّارُ الْمُتَكَبِّرُ سُبْحَانَ اللَّهِ عَمَّا يُشْرِكُونَ

Huvallahullezi la ilahe illa huve, elmelikul kuddusus selamul mu'minul muheyminul azizul cebbarul mutekebbir, subhanallahi amma yuşrikun.

24. O Allah ki: Halik'dır, Bari'dir , Musavvir'dir. En iyi nitelikler O'na aittir. Göklerde ve yeryüzünde olanlar, O'nu tesbih ederler. O, Mutlak Üstün Olan'dır, En İyi Yasa Koyan'dır.

هُوَ اللَّهُ الْخَالِقُ الْبَارِئُ الْمُصَوِّرُ لَهُ الْأَسْمَاء الْحُسْنَى يُسَبِّحُ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ

Huvallahul halikul bariul musavviru lehul esmaul husna, yusebbihu lehu ma fis semavati vel ard ve huvel azizul hakim.

 

Hayırlı ve mutlu evlilik için hangi zikirler yapılır?

Hayırlı ve mutlu evlilik için hangi zikirler yapılır?

  • El-Vedud "seven ve sevilmeye layık" 
  • El-Cami "istediği varlığı, istediği zaman, istediği yerde toplayan"
  • El- Mucib ise "kullarının dualarına karşılık veren" anlamındadır.

Bekarlar için evlenme duası! Evlilikte Taha Suresinin fazileti nedir? Hayırlı kısmet açma duasıİLİŞKİLİ HABERBekarlar için evlenme duası! Evlilikte Taha Suresinin fazileti nedir? Hayırlı kısmet açma duası

hayırlı evlilik

hayırlı evlilik

"Bismillahirrahmanirrahim"

Ya Vedud

"Huvallahulleziy la ilahe illa huve ‘alimulğaybi veşşehadeti huverrahmanurrahıymu"

Ya Cami

"Huvallahulleziy la ilahe illa huve elmelikulkuddususselamul mu’minul muheyminul ‘aziyzul cebbarul mutekebbiru subhanallahi 'amma yuşrikune."

Ya Mucib

"Huvallahul halikul – bariy-ulmusavviru lehul’esma ulhusna yusebbihu lehu ma fiyssemavati vel’ardı. Ve huvel’aziyzulhakiymu." (Amin)

2 rekatlık İstihare namazı ve duası! Evlilik için istihareye nasıl yatılır?İLİŞKİLİ HABER2 rekatlık İstihare namazı ve duası! Evlilik için istihareye nasıl yatılır?

Hayırlı bir evlilik için Kur'an-ı Kerim'den Taha Suresi'nin de okunması önerilir. 

Kavun kabukları ne işe yarar? Kavunun faydaları nelerdir? Kavun limon karışımının etkileri...

İLİŞKİLİ HABER

Kavun kabukları ne işe yarar? Kavunun faydaları nelerdir? Kavun limon karışımının etkileri...
Psikolojide kusursuzluk şeması: "Sevildikçe soğuyorum"

İLİŞKİLİ HABER

Psikolojide kusursuzluk şeması: "Sevildikçe soğuyorum"

BİR YORUM YAPIN 1

fahri 3 yıl önce

Son ayette "lehum" değil "lehul" olması gerekiyor. Düzeltiniz.

Toplam 3 beğeni