Nazar boncuğu takmak caiz mi? Süs için nazar boncuklu aksesuarlar...

Bir şeyler umarak ya da anlam yükleyerek takılan nazar boncuklarının süs için dahi olsa kullanılıp kullanılamayacağını sizlere araştırdık. Peki nazar boncuğu takmak günah mı? Evlerde nazar boncuğu bulundurmak...

Geçmişten günümüze uzanan yalan yanlış batıl inançlardan birisi de nazardan korunmak amacıyla satılan nazar boncuklu takı ya da süslerine itibar etmektir. Dini inançlarımıza göre bizi Allah (c.c)'dan başkasına yönelterek medet ummamıza sevk edecek inanç ve davranışların hepsi yasaktır. Yalnızca Allah'tan bekleyip ona yönelmemiz gerektiği konusunda bilinçli olmalı ve bu gibi batıl uydurmalardan sakınmamız gerekmektedir. Öyle ki Peygamber Efendimiz (SAV)'in “Kim nazarlık takarsa Allah onun işini tamama erdirmesin.” (Ahmed b. Hanbel, el-Müsned, XXVIII, 623) buyurduğu bilinmektedir.

  • Bir başka  hadis-i şerifte ise nazarlık takan ve nazarlığa koruyucu etki sağladığı gözüyle bakanın Allah’a ortak koşmuş olacağı ifade edilmiştir (Ahmed b. Hanbel, el-Müsned, XXVIII, 637).

Güçlü ve etkili nazardan korunma duası! Koruyucu Nazar duası nedir! Nazar boncuğu caiz mi?İLİŞKİLİ HABERGüçlü ve etkili nazardan korunma duası! Koruyucu Nazar duası nedir! Nazar boncuğu caiz mi?

 

DİYANETTEN NAZAR BONCUĞU AÇIKLAMASI

Tıp ve Sağlıkla ilgili Fetvalar kitabında nazar boncuğu ile ilgili merak edilenlere değinen Diyanet, "Yeni doğan çocuğa nazar boncuğu takmak caiz midir?" sorusuna cevaben nazarın mahiyeti ve keyfiyeti kesin bilinmeyip, bazı kimselerin bakışlarıyla olumsuz etki oluşturduğunun dinen de kabul edildiğine yer verilerek, "Nazar konusunda Hz. Peygamber'in tavsiyelerini uyguladıktan sonra sonucu Yüce Allah'tan beklemek İslam inancının gereğidir. Dinimizde nihai etkiyi Allah'tan başkasına atfeden tutum, davranış ve inanışlar yasaklanmıştır. Bu sebeple nazar boncuğu ve benzeri şeylerin, bunlardan medet ummak amacıyla boyuna veya herhangi bir yere takılması caiz değildir" ifadesinde bulunuldu..

NAZAR MUSKASI NEDİR? NAZAR MUSKASI NASIL YAZILIR?

Bebekleri, çocukları ya da yetişkinleri nazardan korumak için uygulanan önlemlerden biri de muska hazırlamaktır. Kuran-ı Kerimden bir ya da birkaç sure ya da dualar hoca tarafından bir kâğıda yazıldıktan sonra bunu üçgen gibi yapıp 7 kat muşambaya sarılmasıyla oluşan muska, bez kılıf içerisinde omuzda, boyunda veya koyunda taşınır. 

Nazardan korunmak için Felak ve Nas suresi okunuşu! Felak ve Nas ne için okunur?

İLİŞKİLİ HABER

Nazardan korunmak için Felak ve Nas suresi okunuşu! Felak ve Nas ne için okunur?
Kalbe gelen sıkıntı ve ruh halleri! Kalbin manevi hastalıkları ve iyileştirmenin yolları

İLİŞKİLİ HABER

Kalbe gelen sıkıntı ve ruh halleri! Kalbin manevi hastalıkları ve iyileştirmenin yolları

BİR YORUM YAPIN 1

zafer gülten 2 yıl önce

insan bakışında bir nevi elektriğe,iks ışınına benzer güç vardır,ve bu güç iyi ve kötü diye ikiye ayrılır,bazı insanlar bi kişiye kötü maksatlı,imrenerek bakarsa o kişiye kötü enerji aktarırlar,işte bu kötü enerji -nazar- dır.aslında nazar boncuğu takmak korunmanın tam aksine,insanların gözlerini sizin üzerine çekeceğinden ters etki yapabilir,en iyisi nazardan Allah a sığınmak.

Toplam 1 beğeni