Teşrik tekbiri kaç defa ve ne zaman getirilir? Teşrik tekbiri nedir ve faziletleri

Arife gününden itibaren başlanan teşrik tekbirleri, Kurban Bayramının yaklaşmasıyla beraber vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Teşrik tekbiri kaç defa ve ne zaman getirilir? İşte tüm ayrıntılarıyla teşrik tekbiri...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Başlangıcı Hz. İbrahim (a.s)'ın oğlu olan Hz. İsmail (a.s)'ı Allah rızası için kurban etme olayına dayanan teşrik tekbiri vacip olan ibadetlerden biridir. Arife günü sabah namazından bayramın 4. günü ikindi vaktine kadar (ikindi de dahil) farz namazların arkasından 1 kez teşrik tekbiri getirmek vaciptir. Hanefi mezhebine göre arife günü sabah namazından bayramın 4. günü ikindi namazına kadar 23 vakit boyunca her farzdan sonra teşrik tekbiri getirmek vaciptir. Teşrik tekbiri getirilen günlerde kazaya kalan namaz varsa onlarda da teşrik tekbiri getirilmelidir. Namaz kaza edilmedikçe tekbirler kaza edilmez. (Serahsî, el-Mebsût, II). Şâfiî mezhebine göre ise teşrik tekbirleri sünnettir (Mâverdî, el-Hâvî, II, 500-501).

TEŞRİK TEKBİRİ NEDİR? TEŞRİK TEKBİRİ ARAPÇA VE TÜRKÇE OKUNUŞU:

teşrik tekbiri

teşrik tekbiri

Kurban neden kesilir? Kurban kesimi ve merak edilenler İLİŞKİLİ HABERKurban neden kesilir? Kurban kesimi ve merak edilenler

Teşrik tekbiri türkçe okunuşu: Allāhü ekber Allāhü ekber lâ ilâhe illallāhüvallāhüekber Allāhü ekber ve lillâhi’l-hamd.

Teşrik tekbiri anlamı; "Allah her şeyden yücedir, Allah her şeyden yücedir. Allah’tan başka ilâh yoktur, Allah her şeyden yücedir. Allah her şeyden yücedir, hamd sadece O’na mahsustur" anlamına gelir.

Kurban kesmenin faziletleri! Kurban kesmek farz mı?İLİŞKİLİ HABERKurban kesmenin faziletleri! Kurban kesmek farz mı?

TEŞRİK TEKBİRİ NEDEN GETİRİLİR?

Hz. İbrahim (a.s)'ın Allah (c.c) tarafından gördüğü sahih rüya üzerine oğlu Hz. İsmail (a.s)'ı Allah için kurban etmeye karar verir. Kurban hazırlıkları sırasında vahiy meleği olan Cebrail (a.s) gökten buna bedel olarak bir koç getirir. Dünyaya ulaştığında Cebrail (a.s); “Allahu ekber, Allahu ekber” diyerek, tekbir getirir.

İbrahim (a.s) bu sesi işitince başını gökyüzüne çevirir ve onun gökten koçla indiğini görünce; “Lâ ilâhe illâllahu vallahu ekber” diye cevap verir. Hz. İsmail (a.s) da “Allahu ekber velillâhi’l-hamd” der. Böylece kıyamet gününe kadar sürecek büyük bir sünnet başlatılmış olur.

teşrik tekbiri nasıl getirilir?

teşrik tekbiri nasıl getirilir?

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0