Namaz bitince okunan sure ve dualar

Dinimizin direği olarak görülen namaz ibadetinden sonra okunması faziletli olan sure ve dualarla daha fazla sevap kazanılabilir. Peki hangi namaz vaktinde hangi sureyi okumak daha faziletli?

Kuran-ı Kerim'de Nisa Suresi 103. ayette Allah'ın kelamına göre namazın biz Müslümanlar için önemi şu şekilde zikredilmektedir: Namazı bitirdiğinizde, Allah'ı ayaktayken, otururken ve yan yatarken zikredin. Artık 'güvenliğe kavuşursanız' namazı dosdoğru kılın. Çünkü namaz, Mü'minler üzerinde vakitleri belirlenmiş bir farzdır. 5 vakit farz namazlarımızı huşu ve samimiyetle kıldığımızda Allah (c.c)'un bizlere takdir ettiği mükafatı ahirette görebilmek için bolca dualar etmeli, zikirler çekmeliyiz. Namazlarımızı dosdoğru kıldıktan sonra dini kaynaklarda belirtilen tavsiye bilgilere göre ecri büyük olan bazı surelere ehemmiyet göstererek namazlarımızın peşinden okuyabiliriz. 

Namaz sureleri sıralaması! Namazda hangi sureler okunur? Namaz kılarken okunan zammı surelerİLİŞKİLİ HABERNamaz sureleri sıralaması! Namazda hangi sureler okunur? Namaz kılarken okunan zammı sureler

FARZ NAMAZLARDAN SONRA OKUNABİLECEK SURE ÖNERİLERİ:

Sabah namazını kıldıktan sonra kalkarken yedi defa şu duanın okunması ile 70 belanın def olunduğu bilinmektedir: Türkçesi: La havle velâ kuvvete illâ billâhi velâ hilete velehtiyale velâ mence velâ melca minellâhi illâ îleyh(i).

Haşr suresinin faziletleri! Lev enzelna Arapça okunuşu ve anlamı nedir? Hüvallahüllezi...İLİŞKİLİ HABERHaşr suresinin faziletleri! Lev enzelna Arapça okunuşu ve anlamı nedir? Hüvallahüllezi...

Hadis-i şerif: “Kim sabahleyin 3 kere eûzu besmele çektikten sonra Haşr Sûresi’nin sonundaki 3 ayeti okursa, Yüce Allah onun emrine yetmiş bin melek verir. Onlar akşama kadar o kişiye dua ve istiğfar ederler. Eğer o gün ölürse şehit olarak vefat etmiş olur. Her kim de akşam aynı şekilde okursa onun durumu da (sabah okuyan kimsenin ki) gibidir.” (Tirmizî)

Bazı rivayetlere göre Öğle namazından sonra Fetih Suresinin okunmasının faziletli olduğu öne sürülmektedir. Bazı rivayetlerden elde edilen bilgilere göre de İkindi namazından sonra Amme Suresini okumak, kıyamet günü nurlanmaya vesiledir. 

Fetih suresi okunuşu ve faziletleri! Fetih duasını okumanın sevabıİLİŞKİLİ HABERFetih suresi okunuşu ve faziletleri! Fetih duasını okumanın sevabı

Hadis-i şerif: "Nebe Suresini öğreniniz ve öğretiniz. Bu sureyi okuyan kimseye Allah’u Teala kıyamet gününde Kevser şarabından içirir." (Bursevi)

Amme suresinin Arapça okunuşu ve faziletleri! (Nebe) Amme suresi kaçıncı cüz ve sayfada?İLİŞKİLİ HABERAmme suresinin Arapça okunuşu ve faziletleri! (Nebe) Amme suresi kaçıncı cüz ve sayfada?

Kimi rivayetlere göre de Akşam namazından sonra Vakıa suresini okumak rızkı arttırmaktadır. Yatsı namazından sonra Amenerrasulü okumak, geceyi ibadetle geçirmiş kadar büyük bir sevabı vardır. Bu nedenden dolayı okunması tavsiye edilir.

Amenerrasulü okumanın fazileti! Amenerrasulü kaçıncı cüz ve sayfada? Amenerrasulü okunuşuİLİŞKİLİ HABERAmenerrasulü okumanın fazileti! Amenerrasulü kaçıncı cüz ve sayfada? Amenerrasulü okunuşu

BİR YORUM YAPIN 1

Abdullah 2 yıl önce

Eşim hamile ama öksürük var ıhlamur çayı icebilirmi sıkıntı ölümü bebek 8 aylik

Toplam 1 beğeni