Hayvanları kısırlaştırmak günah mı? Kedi kısırlaştırmak caiz mi?

Gündelik yaşantı içerisinde evcil hayvan besleyen aileler, zamanla hayvanlarının bakımının üstesinden gelemeyeceği için kısırlaştırmak isteyebilir. Peki kedi kısırlaştırmak günah mı?

Kainat üzerindeki varlıkların yaratılış gayesine baktığımızda meleklerin, cinlerin ve insanoğlunun başlıca vazifeleri vardır. Göremediğimiz varlıklar olan melekler ve cinlerin yanı sıra hayvanların da Allah (c.c)'un yarattığı dünya düzeni içerisinde yaşama hakları vardır. Dolayısıyla dinimiz kesinlikle hayvanların zarar görmesini, şiddet uygulanmasını hoş görmez. Hayvanların üremesine yönelik sergilediğimiz herhangi bir uygulama, Allah katında mesuliyet gerektiren bir şeydir. Peki evcil bir hayvanı kısırlaştırmak caiz mi?

HAYVANLARI KISIRLAŞTIRMAK GÜNAH MI?

Evinde kedi köpek gibi hayvanları besleyen ancak ilerleyen evrelerde çoğalmasından korktuğu için hayvanını kısırlaştırmak isteyenler olabilir. Bu gibi mazeretlere yer vermeyen dinimizde hayvanların eğlence/zevk için hayvanları kısırlaştırmak doğru değildir. Ancak bilimsel bir araştırmaya izin verildiği bilinmektedir.

Örnek verecek olursak; inek çiftliğinde kısırlaştırma olabilir. Hayvan kısırlaştırma, insanlar üzerinde yapılan kısırlaştırma kadar birinci dereceli yasak konulardan değildir. Allah (c.c) hayvanları bizlerin kullanması için yaratmıştır. Keyfi bir nedene bağlı olmadan  gerçekleşmesi şartıyla hayvanların kısırlaştırılması, ulema tarafından caiz görülmüştür.

Öldürülmesi günah olmayan hayvanlar! Zarar veren hayvanı öldürmek günah mı?

İLİŞKİLİ HABER

Öldürülmesi günah olmayan hayvanlar! Zarar veren hayvanı öldürmek günah mı?
Ezan okununca köpekler neden ulur? Uluyan köpek ne görür? Ezanda köpeklerin havlaması

İLİŞKİLİ HABER

Ezan okununca köpekler neden ulur? Uluyan köpek ne görür? Ezanda köpeklerin havlaması

BİR YORUM YAPIN 1

zafergülten 2 yıl önce

günümüz bundan 35-45 sene önceler gibi sokak hayvanlarının yaşamasına müsait olsa ,ama değil,artık her yer yüksek bina dolmuş,hayvanların barınabileceği o bahçeli,bahçesinde hayvanların sığınabileceği kömürlüğü neyin olan evler yok.hayvanlar sokaklarda çoğalıp yavru yapınca telef oluyor,çoğu anne yavrusunu bakamadığından terk ediyor.yavrular açlıktan,soğukdan ölüyor. bu durumda kısırlaştırma daha insancıl.

Toplam 3 beğeni