Ezan okununca köpekler neden ulur? Uluyan köpek ne görür? Ezanda köpeklerin havlaması

Dikkat edecek olursak; bazı vakitlerde ezan okunduğunda köpeklerin birden havlamaya ya da ulumaya başladığını duyarız. Peki ezan okunurken köpeklerin uluması iyi mi kötü mü? Ezanda köpeklerin havlaması...

Gündelik yaşantımız içerisinde genellikle birçoğumuzun şahit olduğu ancak anlam veremediği durumlardan birisi de ezan okunurken duyduğumuz köpek uluma sesleridir. Özellikle de sabah namazı vaktinde rastladığımız bu ulumanın hayra mı yoksa şerre mi işaret olduğu merak edilebilmektedir. Sahih hadis-i şerif kaynaklarına bakıp hareket ettiğimizde ise elbette ki ezanda köpeklerin havlamasının bir hikmeti vardır.

Öyle ki Sevgili Peygamberimiz (SAV), hadis-i şerifte şöyle buyurmaktadır: “Namaz için ezân okunduğu zaman şeytan oradan sesli sesli yellenerek uzaklaşır, ezânı duyamayacağı yere kadar kaçar. Ezân bitince geri gelir. Kâmet başlayınca yine uzaklaşır, bittiğinde ise geri dönüp kişi ile kalbinin arasına girer ve: «Şunu hatırla, bunu düşün!» diye aklında daha önce hiç olmayan şeylerle vesvese verir. Öyle ki (buna kapılan) kişi kaç rekât kıldığını bilemeyecek hâle gelir.” (Buhârî, Ezân, 4; Müslim, Salât, 19)

Öldürülmesi günah olmayan hayvanlar! Zarar veren hayvanı öldürmek günah mı?İLİŞKİLİ HABERÖldürülmesi günah olmayan hayvanlar! Zarar veren hayvanı öldürmek günah mı?

EZAN OKUNURKEN KÖPEKLERİN HAVLAMASI NE ANLAMA GELİR?

Yukarıdaki hadis-i şerife baktığımızda ezan okunurken şeytanın koşar adım uzaklaştığını görürüz. Bu esnada uluyarak ya da havlayarak görmediğimizi gören, duymadığımızı duyan hayvanlardan biri olan köpekler gördükleri ya da duydukları birtakım cisimlerden dolayı ürkebilir.

Ezan okurken şeytanların kaçtığı hadis-i şerif ile bildirilmiştir. (Buhârî, Ezân 4) Dolayısıyla ezan okunurken köpeğin uluması hayra alamet olarak yorulabilmektedir; şeytanların kaçışını görmüş olabilirler.

Hz. Cabir (r.ah) anlatıyor: "Resulullah (SAV) buyurdular ki:

"Geceleyin köpeklerin havlamasını ve merkeplerin anırmasını işittiğiniz zaman, şeytandan Allah'a sığının. Çünkü onlar, sizlerin görmediklerinizi görürler." (Ebu Davud, Edeb, 105-106, no: 5103)

Hayvanları kısırlaştırmak günah mı? Kedi kısırlaştırmak caiz mi?

İLİŞKİLİ HABER

Hayvanları kısırlaştırmak günah mı? Kedi kısırlaştırmak caiz mi?
Sabah namazının kazası kılınışı ve kaç rekat? Sabah namazının sünneti kaza edilir mi?

İLİŞKİLİ HABER

Sabah namazının kazası kılınışı ve kaç rekat? Sabah namazının sünneti kaza edilir mi?

BİR YORUM YAPIN 4

Ayca 2 yıl önce

Bencede sacma mahallemizin köpekleri gündüz okunan ezanada uluyolar ve vucut dilleri gayet rahat köpekler ezan okundugunda ezanin allah icin okundugunu ilahi birsey olduğunu hissediyorlar sanki

Toplam 8 beğeni

Ali aksoy 2 yıl önce

Yahu bizim vatanimizda bilim adami yokmu?hayvanlari ulumasi veyahut başka bir ses çikarmasinin şeytanla,meleklerle bir baglantisi yoktur.Hopartör den gelen Frekrenz,çok hassas olan köpek duyma organini rahatsiz eder.

Toplam 0 Beğeni

Ahmet Sancak 2 yıl önce

Saçma. Ürken köpek huşu içinde sakin sakin ulur mu? Bu durum sürece katılma çabası köpek açısından. Bende sürekli ezan duyuyorum. Makinaların sesi, şehrin gürültüsü bana hep ezan sesi olarak geliyor. Netice itibarıyla bilinmezlik alemindeyiz. Tespit yaparken zırvalamamak iktiza eder

Toplam 18 beğeni

Çetin 1 yıl önce

Birileri ayetle cevap verirse , bizlerede susmak ve inanmak icabet eder.

Toplam 0 Beğeni